Niksar'da Hz. Ali Camisi İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Hz. Ali Camisi İbadete Açıldı

Niksar\'da Hz. Ali Camisi İbadete Açıldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde belediye ve hayırseverler tarafından yaptırılan Hz. Ali Camisi’nin açılışı törenle yapıldı.

07.06.2016 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde belediye ve hayırseverler tarafından yaptırılan Hz. Ali Camisi'nin açılışı törenle yapıldı.

Niksar 3. Etap TOKİ mevkisinde Niksar Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle yapımı tamamlanan Hz. Ali Camisi'nin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirilerek ibadete açıldı. Törene Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Tahsin Çimen, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Erarslan ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilçeye böyle bir caminin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti belirten İlçe Müftüsü Ali Canbolat "İlçemizde camilerimizin artması ve ihtiyaç duyulan yerlere cami yapılması bizleri çok mutlu ediyor. Bu camimizin yapılmasında emeği geçen herkese ve en çokta Niksar Belediye Başkanımız Özdilek Özcan'dan Allah razı olsun. Her şey belediyemizin önderliği ile oldu" diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise konuşmasında "Bizlere her fırsatta yol gösteren ve camimize maddi destek sağlayan Mevlüt Yılmaz Amcamıza şükranlarımı sunuyorum. Kendisi eşiyle birlikte Konya'da oturuyor. Burada ilk harcın atılmasında en büyük vesiledir. Bir diğer teşekkürü Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Daire Başkanı hemşehrimiz Nevzat Birlikçi'ye teşekkür ediyorum. Ben 2013 yılında 2. Etap TOKİ'de oturuyordum. Ramazan akşamları teravih namazımızı çadırda kılardık. İşte o günlerden bu günlere geldik. Bu akşam teravih namazını burada eda edeceğiz. Ayrıca bu camimizin hemen yanında bulunan alanının kullanma hakkını bizlere devreden Hüseyin Derici ağabeyimize de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Hz. Ali Camisi'nin 101 projenin içinde olmadığını belirten Başkan Özcan "101 projemiz içerisinde camimiz yoktu. Biz bu caminin yapımına başladığımızda 'Niksar'da o kadar cami var, camiye mi ihtiyaç var?' gibi yorumları bize yönelttiler. Evet bu bölgemizde cami gerekliydi. İyi ki de böylesine güzel bir cami inşa ettik. Bizler dualar almak için bu yola çıktık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizler gayret edeceğiz, çalışacağız. Hemşehrilerimizin dualarıyla bizler başaracağız. Bizler camide yaparız, oyun parkı da yaparız ve farklı çalışmalarda yaparız Elhamdülillah" dedi.

Eskiden devlet eliyle cami yapımının çok zor olduğunu belirten Başkan Özcan "1393 sayılı devlet kanununda mabet diye tanımlanan, mabet adı altında bu camilerimize belediyelerimizce kaynak aktarma fırsatı veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan da Allah razı olsun. Eski camilerimize bakın, hep halkın topladıkları ile yapılmıştır. Devletten dolaylı yollarda para aktarılmıştır. Ama bugün elhamdülillah; Müslüman bir ülkede Müslüman kendi ibadethanelerini kamu eliyle de, vatandaş eliyle de yapılabiliyor" diyerek, Hz. Ali Camisi'nin mahalle ve bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Programda son olarak Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya konuştu. Kaymakam Kapankaya yapılan caminin mahalle halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ali Canbolat'ın duasıyla caminin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca program sonunda mehteran ekibi gösteri yaptılar. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Hz. Ali Camisi İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement