Niksar'daki Örtü Altı Yetiştiricilerine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Niksar'daki Örtü Altı Yetiştiricilerine Ziyaret

Niksar\'daki Örtü Altı Yetiştiricilerine Ziyaret

Tokat’ın Niksar ilçesinde örtü altı ve açık alanda patlıcan yetiştiriciliği yapan çiftçileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ziyaret etti.

24.07.2014 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde örtü altı ve açık alanda patlıcan yetiştiriciliği yapan çiftçileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ziyaret etti.

Niksar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Namık Özdüzgün, Ziraat Mühendisi Ahmet Altuner, Ziraat Teknikerleri Ali Osman Türker ve Harun Karataş'tan oluşan teknik elemanlarla ilçe seracılarını yetiştiricilik aşamasında yaşanan sorunları ve mücadele yöntemleri hakkında tavsiyelerde bulunmak amacıyla örtü altı yetiştiriciliği yapılan sera alanlarını ziyaret etti.

Ziyaretler Hamidiye Mahallesi Muhtarı Selahattin Adıyaman, Kumçiftlik köyü önder çiftçilerinden Güner İlter, Yahya İnan ve Yusuf İnan'a ait seralara yapıldı. İlk olarak sebze yetiştiriciliği ve patlıcan yetiştiricisi Hamidiye Mahallesi Muhtarı Selahattin Adıyaman'a ait 8 dekar açık alan bin 500 metrekare kapalı alan yetiştiricilik alanına, ikinci ziyaret de Kumçiftlik köyünden Güner İlter'e ait 750 metrekare örtü altı alanında domates ve patlıcanlar sulama sistemi, mücadelesi ve yaşanan sorunlar hakkında inceleme yapıldı. Son olarak Kumçifitlik köyünden Yahya ve Yusuf İnan kardeşlere ait bin metrekare örtü altı sebze alanında domates ve patlıcanların hastalık ve zararlı kontrolleri yapıldı, çiftçilere tavsiyelerde bulunuldu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'daki Örtü Altı Yetiştiricilerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement