Nil Nehri Sularının Paylaşımı - Son Dakika
Güncel

Nil Nehri Sularının Paylaşımı

Nil Nehri Sularının Paylaşımı

Mısır Dışişleri Bakanı Amr."Etiyopya'da gerçekleştirdiğim görüşmeler yapıcıydı".

18.06.2013 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Etiyopya ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmelerin son derece yapıcı olduğunu söyledi.

Amr, Etiyopya'nın, Hedasi (Rönesans) Barajı'nın inşasıyla ilgili konuyu ele almak için gittiği Etiyopya ve Sudan ziyareti dönüşünde yaptığı basın açıklamasında, gerçekleştirdiği görüşmelerden umutlu olduğunu belirterek, "Ziyaretim hedefine ulaşmıştır" dedi.

Mısır, Sudan ve Etiyopya sulama bakanlarının katılımıyla toplantı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını belirten Amr, şunları kaydetti:

"Mısır ve Etiyopya arasındaki ilişkiler geçmişte biraz gerilerek zarar gördü, ancak şuan tekrar normale dönmüş durumdadır. Gelecek dönemde işbirliği için iyi niyetin olduğunu gördük. Ziyaret esnasında,başka bir su kaynağımız olmadığı için Nil Nehri'ndeki çıkarlarımıza vurguda bulundum. Etiyopya hükümeti Mısır'ın su çıkarlarına zarar vermek istemiyor. Mısır da başta Etiyopya olmak üzere hiçbir Afrika ülkesinin kalkınmasına karşı olmadığı gibi, her zaman destekçisi olacaktır. Ziyaretler karşılıklı sürdürülecek ve diyalog kapıları açık bırakılacak, üçlü komisyonun raporları üzerinden müzakereler sürdürülecek"

Sudan ziyaretine de değinen Amr, Hartum'daki görüşmelerinde Mısır-Sudan ilişkilerini  ele aldıklarını, iki ülke arasında yardımlaşma ve koordinasyonun devam edeceğini vurguladı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nil Nehri Sularının Paylaşımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement