Nil Sularının Paylaşımı - Son Dakika
Güncel

Nil Sularının Paylaşımı

Nil Sularının Paylaşımı

Uganda Cumhurbaşkanı Museveni Mısır'dan, baraj inşası nedeniyle Etiyopya'yı eleştirmekten vazgeçmesini istedi.

14.06.2013 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni, Mısır'dan Hedasi (Rönesans) Barajı inşası nedeniyle Etiyopya'yı eleştirmekten vazgeçmesini istedi.

Museveni, yerel basında yer alan açıklamasında, Mısır'ın Hedasi Barajı'na yönelik eleştirilerinin, "gerçeği yansıtmadığını"  söyledi.

Mısır yetkilileri ile muhalefet liderlerini, açıklamalardan vazgeçmeye çağıran Museveni, "Önceki Mısır hükümetinin hataları tekrar edilmemeli" dedi.

Afrika ülkelerini ekonomik büyüme sürecini hızlandırmak için baraj inşasında Etiyopya'yı örnek almaya çağıran Museveni, Hedasi Barajı'nın yapılmasını desteklediğini belirterek, "Baraj, Afrika'yı aydınlatacak. Afrika'da sorun, elektrik eksikliğidir, barajlar inşa edilmesi değil" diye konuştu.

Nil nehri havzasını oluşturan 10 ülkeden Uganda'nın da aralarında bulunduğu 7'si, 2010 yılında "Entebbe Anlaşması" olarak bilinen ve Nil nehri üzerinde yapılacak herhangi bir proje için Mısır'ın iznini gerektirmeyen anlaşma imzalamış, Mısır ve Sudan anlaşmayı reddetmişti. 2011 yılında Sudan'dan ayrılarak bağımsızlığını kazanan Güney Sudan ise anlaşmayı imzalayacağını duyurmuştu.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr'ın gelecek Pazartesi günü Nil nehrinde baraj inşa etme projesi sebebiyle yaşanan gerginliği görüşmek üzere Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'yı ziyaret etmesi bekleniyor. - Adis Abeba

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nil Sularının Paylaşımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement