Nil Sularının Paylaşımı - Son Dakika
Politika

Nil Sularının Paylaşımı

Mısır, Etiyopya'ya Hedasi Barajı'nın inşası için ortak teknik heyet oluşturulmasını önerdi.

17.06.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın Etiyopya'ya Hedasi (Rönesans)  Barajı inşası için ortak teknik heyet oluşturulması önerisinde bulunduğu belirtildi.

Hedasi (Rönesans) Barajı projesini görüşmek üzere, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile Etiyopyalı mevkidaşı Tedros Adhanom Ghebreyesus'un basına kapalı şekilde gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

AA muhabirinin üst düzey diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre Amr, Etiyopyalı yetkililere Hedasi (Rönesans)  Barajı inşası için ortak teknik heyet oluşturulması önerisinde bulundu. Amr'ın barajın Mısır'ın zarar görmeyeceği şekilde inşa edilebilmesi için Mısır ile Etiyopya'nın ortak teknik heyet oluşturulmasını önerdiği, Etiyopya tarafının da öneriyi ilkesel olarak değerlendirme vaadinde bulunduğu bildirildi.

Addis Ababa'daki Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlenen görüşmenin sonunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Etiyopya'nın, Nil Nehri üzerine inşa etmeyi planladığı Hedasi (Rönesans) Barajı projesi sebebiyle Nil'in kollarından biri olan Mavi Nil'in yatağını değiştirmeye başlaması gerginliğe neden olmuş, proje hakkında karşılıklı yapılan açıklamalar sebebiyle iki ülke arasında gerilim artmıştı. - Addis Ababa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Nil Sularının Paylaşımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement