Nilüfer'de 200 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü - Son Dakika
Genel

Nilüfer'de 200 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü

Nilüfer'de 200 bin kişi Cumhuriyet için yürüdüBURSA - Nilüfer, Cumhuriyet'in 95. yılında yine kırmızı beyaza büründü.

29.10.2018 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer'de 200 bin kişi Cumhuriyet için yürüdü

BURSA - Nilüfer, Cumhuriyet'in 95. yılında yine kırmızı beyaza büründü. Nilüfer Belediyesi'nin "Cumhuriyet herkes için" sloganıyla FSM Bulvarı'nda düzenlediği yürüyüşe 200 bini aşkın kişi katıldı. Herkesin Cumhuriyet'e sahip çıktığı yürüyüşün ardından da sevilen sanatçı Haluk Levent şarkılarıyla Cumhuriyet coşkusunu katladı.

Ulu önder Atatürk'ün "Benim en büyük eserim" dediği Cumhuriyet'in 95. yılı Nilüfer'de, 200 binin üzerinde kişinin katıldığı yürüyüşle kutlandı. Nilüfer Belediyesi'nin 2006 yılından bu yana her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında düzenlediği yürüyüş bu yıl da büyük coşkuyla, gururla gerçekleşti.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda düzenlenen yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Kayışoğlu, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, CHP'li yöneticiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve 200 bini aşkın vatandaş katıldı.

Türk bayrakları ile kırmızı beyaza bürünen FSM Bulvarı'nı dolduran halk, sloganlar ve şarkılar eşliğinde hep birlikte yürüyerek Cumhuriyet'e sonsuza dek sahip çıkacaklarının mesajını verdi. Her yaştan yurttaş 1923 ruhuyla omuz omuza, kol kola yürüdü.

Coşku içinde geçen yürüyüş Hastane Alanı'nda sona erdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey burada halka seslendi. Halkın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Başkan Bozbey, bir şölen havasında gerçekleşen yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti.

BOZBEY: CUMHURİYET HERKES İÇİN GEREKLİ

"Sizinle oldukça, sizdeki bu inanç oldukça, Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacağını bilmek ne güzel" diyen Mustafa Bozbey, meydanı dolduranlardan Ata'nın en büyük emaneti olan Cumhuriyeti, sonsuza kadar yaşatma sözü aldı.

Bozbey, "Nilüferliler olarak, yan yana, omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde, Cumhuriyet coşkumuzu her zaman Nilüfer'den bütün ülkeye yayacağız. ve bir kez daha sözümüz söz olacak, andımız ant olacak" dedi.

Andımızdan bir bölümü, halkla birlikte okuyan Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet nefes kadar gerekli. Eğer, laiklik, adalet, eşitlik ve demokrasi istiyorsak hepsinin en başında Cumhuriyet gerekli. İnancı ne olursa, dili ne olursa, cinsiyeti ne olursa olsun, Cumhuriyet herkes için gerekli"

BOZBEY: CUMHURİYETE SONSUZA DEK SAHİP ÇIKACAĞIZ

Nilüfer'i hep birlikte Nilüfer yaptıklarını söyleyen Bozbey, kentte daha çok şeyler yapacaklarını belirtti. Bozbey "Nilüfer'i, çağdaş Nilüfer'i, aydınlık Nilüfer'i, demokrasinin kenti Nilüfer'i, geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Cumhuriyet için, Cumhuriyetimiz için toplandık. Kardeş kardeşi kırmasın, kadın erkek yan yana dursun, kimse kimseyi ötekileştirmesin diye buradayız. Huzur için, güven için, özgürlük, birlik beraberlik için güçlü bir ülke için buradayız. Halkız biz, bu bayram bizim, bunun için buradayız. Nilüfer'de bu coşkuyu bir kez daha yaşatan on binler; yurttaşlarım. İyi ki buradasınız, iyi ki buradayız, hep burada olacağız,Güneşin son ışığına dek, rüzgarın son nefesine dek burada olacağız. Nilüfer'de, Bursa'da, Türkiye'de, dünyada bu sevdayı haykıracağız. Ölümsüz Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız. Kutlu olsun en büyük bayramımız,

Kutlu olsun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız" diyerek konuşmasını tamamladı.

Bozbey, konuşmasının ardından eşi Seden Bozbey ile birlikte halka karanfil atarak coşkuya ortak oldu.

Alanda düzenlenen havai fişek gösterisiyle de meydanı dolduranlar keyifli anlar yaşadı.

HALUK LEVENT İLE CUMHURİYET COŞKUSU

Nilüfer'de Cumhuriyet coşkusu, sevilen sanatçı Haluk Levent konseriyle katlandı. Dev sahnede Cumhuriyet sevdalıları ile buluşan Haluk Levent sevilen parçalarıyla alanı dolduranları coşturdu. Şarkılarıyla bir kez daha gönülleri fetheden Haluk Levent, şarkılarını alanı dolduracak on binlerle birlikte seslendirdi. Haluk Levent konser sırasında Başkan Bozbey'i sahneye davet ederek birlikte İzmir Marşı'ndan bir bölümü seslendirdi. Başkan Bozbey de Haluk Levent'e çiçek vererek teşekkür etti.

Konserde Haluk Levent, yorumuyla gönülleri fethettiği İzmir Marşı'nı, alanı dolduranlarla hep birlikte de söyledi.

Nilüfer\'de 200 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Nilüfer'de 200 Bin Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement