Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'na Muhteşem Final - Son Dakika
Yerel

Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'na Muhteşem Final

Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması\'na Muhteşem Final

Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması, Todo Tango Orquestra’nın muhteşem konseriyle son buldu.

20.04.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması, Todo Tango Orquestra'nın muhteşem konseriyle son buldu.

Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ilki gerçekleştirilen Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması sona erdi. 29 ülkeden 92 gitaristin katıldığı yarışmanın finali UÜ Devlet Konservatuarı Salonu'nda yapıldı. Final gecesinde sahne alan Todo Tango Orquestra, verdiği konserle davetlilere keyifli bir gece yaşattı. Veysel Özgür Sağlam, Gökmen Fahlioğullar, Ricardo Moyano, Alexandr Mekaev, Carlos Gustavo Battistessa ve Savaş Unç'dan oluşan Todo Tango Orquestra konserin sonunda sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Todo Tango Orquestra'nın konserinin ardından Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'nın ödül törenine geçildi. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer'in önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Bozbey, "İlk kez yapılan bu festivale 29 ülkeden tam 92 yarışmacı katıldı. Böyle olağanüstü bir ilgiyi hak etmek gerçekten gurur verici. Arjantin'den Yunanistan'a, Belçika'dan Çin'e, Peru'ya, İran'a tam 29 ülke. Adeta kıtalararası bir buluşma. İnadına barış diyen Nilüfer'e, Asya'dan Amerika'ya, Avrupa'ya pek çok ülkeden gelen katılımcılarımızla, en çok yakışan bir buluşma. Üstelik 8 yaşından 65 yaşına kadar çok geniş bir yelpazede yarışmacı yer aldı. Kültür-sanat kenti Nilüfer'e çok yakışan bir organizasyonu eksiksiz bir şekilde gerçekleştiren, emek veren herkese yürekten teşekkürler" diye kaydetti.

Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'nin birincisi Vietnam'dan katılan Thu Le oldu. İkinciliğe Ukraynalı Marko Topchii, üçüncülüğe de Türkiye'den katılan Çağatay Azat layık görüldü. Vietnamlı yarışmacı birincilik ödülü olarak 2 bin 500 dolar alırken, ikinci bin 300 dolar, üçüncü de 7 yüz dolarlık para ödülü almaya hak kazandı. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilirken, gecenin sonunda yarışmanın birincisi Thu Le konser verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması'na Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement