Nisan 2012 Kitapları! - Son Dakika
Kültür Sanat

Nisan 2012 Kitapları!

Nisan 2012 Kitapları!

Gelen baharla birlikte rafları süsleyen kitaplar da yüreğinizi ısıtacak.

30.03.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melek öpücüğü

Kaliforniya'da bir kıyı kasabası olan Melekler Koyu'nda anlatılan eski bir efsaneye göre, kendilerine ihtiyaç duyulduğunda eski bir gemi enkazından melekler ortaya çıkar ve iyilik kötülüğe karşı galip gelirmiş. ödüllü Barbara Freethy kalbinizi esir alacak bir serinin ilk kitabıyla okuyucularını büyülüyor.

Jenna Davies yedi yaşındaki bir çocukla birlikte Melekler Koyu'na sığınır. Taşıdığı tehlikeli sır ve kırık kalbi yüzünden sakin bir hayat sürmekten başka hiçbir şey istememektedir. Fakat genç bir kızın iskeleden atladığını görünce arkasından suya atlamakta hiç tereddüt etmez. çaresiz kızın hayatını kurtarması Jenna'yı ilgi odağı yapar ve aniden kasabadaki herkes onun hikAyesini bilmek ister. Korkunç bir olay her şeyi altüst edene dek başarılı bir muhabir olan Reid Tanner artık hayatına yeni bir yön vermeye çalışmaktadır. Ama Jenna'nın kim olduğunu ve ne sakladığını merak etmeden duramaz. Sorularına cevap ararken gerçeğe ulaşma tutkusu tehlikeleri de beraberinde getirir. Aşkın mucize olduğu söylense de Jenna'nın kollarının arasında güvende olmasını sağlayabilecek midir?

Onurlu Bir Aşk

Mary Jo Putney'in KAYIP LORDLAR DİZİSİ, İngiliz Kraliyet ailesini hedef alan bir komployu engellemeye çalışan Damian ile Kiri'nin tutku dolu hikAyesiyle devam ediyor.

Damian Mackenzie bir lordun gayri meşru oğlu, bir kumarbaz ve yüksek sosyetenin en gözde serserisidir. Aynı zamanda Leydi Kiri Lawford'un da kahramanıdır: Onu kaçakçıların elinden kurtaracak kadar cesur, bugüne kadar tanıştığı her centilmenden daha onurlu ve bir erkeğin olması gerekenden çok daha çekici. Kiri'nin ona Aşık olmaması mümkün müdür? Ne var ki Damian Mackenzie'nin sırları, soylu leydilerle flört etmesine engel olmaktadır - özellikle de en eski arkadaşlarından birinin kız kardeşiyle. Ancak Kiri'nin hızlı düşünmesi sayesinde İngiltere tahtı ölümcül bir tehditten kurtulur. Bu sayede Damian, genç kızın farz ettiği gibi kuralcı ya da saygın olmadığını anlar... Kiri, hiçbir erkeğin karşı koyamayacağı kadar çekicidir.

Süper İkili Görevimiz: Manga

Süper İkili'nin maceraları devam ediyor! Dünyayı kurtarmak ve Aşıkları birleştirmek için kolları sıvayan kahramanlarımız Anna ve Nina, yeni görevleri Manga ile karşımızdalar. Süper kızlarımız yeni süper güçleriyle Almanya'dan Japonya'ya uzanıp imkAnsız bir aşkı mümkün kılacaklar. Peki, bu macerada onları ne bekliyor?

Kendi aşk hayatları için ne yapacaklar? Gezegenler arası görevlerinde bu kez Punk müzik, Manga ve heyecan var. Onların maceralarını izlemek dünyanın bir başka ülkesine ışınlanmak kadar heyecanlı. Macera yeniden başlıyor! Sabine Both-Gerlis Zillgens'tan bir gençlik romanı...

Değerini Bil

Nora Roberts, sizi Connecticut'ın en gözde evlilik planlama şirketi Vows'un kurucuları Parker, Emma, Laurel ve Mac'le tanışmaya davet ediyor. Laurel McBane ne zaman desteğe ihtiyaç duysa arkadaşlarına güvenmiştir, özellikle de en büyük hayali olan yemek okuluna gitme şansı ailesinin maddi sorunları yüzünden suya düşmek üzereyken. Şimdi Laurel arkadaşlarının cömert yardımını, müşterilerinin düğünlerinde yaptığı birbirinden lezzetli pasta ve şekerlemelerle ödüyor. Laurel aşka ve romantizme elbette inanmaktadır - tabii teoride. Ancak diğer kadınların arzuladığı tüm o zevkler konusunda oldukça çekingendir. Parker'ın ağabeyi Delaney Brown gibi güçlü ve zeki erkekleri beğenir - hatta çocukluğundan beri Del'e delicesine Aşıktır. Bazı aşklar diğerlerinden daha uzun sürmekte ve buna inanan Laurel, üst düzey bir avukat olan Del'in hAlA erişilmez olduğunu düşünmektedir. Bir gece Laurel'ın hızla değişen ruh hali, Del ile öfke dolu, ateşli ve baş döndürücü bir biçimde öpüşmesine neden olur. Paylaştıkları bu tutku dolu öpücük hayatlarında bir dönüm noktası olacaktır...

Aşkın Renkleri

"Yanlış zamanda karşılaşılan mükemmel insanlar vardır. Bir de doğru zamanda karşılaştığınız için mükemmel olan insanlar..." Nathalie'nin bir öpücükle değişen hayatı, zekice ve edebi bir dille kaleme alınıyor; okura klasik bir aşk kitabından çok daha fazlasını sunuyor. Fransa'nın son yıllarda öne çıkan yazarlarından David Foenkinos'un yazdığı modern bir aşk romanı olan Aşkın Renkleri, Fransa'da pek çok önemli ödüle değer görüldü, on beş dile çevrildi, haftalarca çok satanlar listesinde ilk beşte yer aldı. David Foenkinos'un StÉphane Foenkinos'la birlikte yönetmenliğini yaptığı, kitaptan uyarlanan film de Fransa'da yüz binler tarafından izlendi.

Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri

Filozoflar çok akıllı adamlardır. Ne de olsa ortaya bir fikir atıp yüzlerce yıl boyunca insanların aklını meşgul etmek her yiğidin harcı değildir. Hele de bu tuhaf bir fikir olursa işte o zaman çok fena olur! Tartışmalar, çekişmeler bitmek bilmez! Birkaç örnek verelim mi? Sokrates, neyin iyi olduğunu gerçekten bilirsek, onu yapacağımızı ileri sürer. Thomas Aquinas mastürbasyon yapmanın ırza geçmekten daha kötü olduğunu düşünür.RenÉ Descartes'a göre tüm deneyimlerimiz belki de bir düşten ibarettir. Başka deyişle, bütün yaşadıklarımız, tıpkı Matrix filmindeki gibi, kavanozdaki bir beyne bir bilgisayar programı tarafından verilen elektrik akımının sonuçlarından başka bir şey değildir Blaise Pascal'a göre Tanrı'ya inanmak inanmamaktan daha avantajlıdır. çünkü inanmazsanız ve Tanrı varsa çok şey kaybeder, eğer Tanrı yoksa çok az şey kazanırsınız; ama inanırsanız ve Tanrı varsa çok şey kazanır, eğer yoksa hiçbir şey yitirmezsiniz. George Berkeley'e göre her şey düşünceden ibarettir, onlar da zaten Tanrı'nın düşünceleridir. Ben Tanrı'yı düşünüyorsam bunu düşünmemi isteyen Tanrı'dır. Peki bana Tanrı'nın olmadığını düşündüren de Tanrı mıdır?!

Gary Hayden'in Büyük Filozofların Tuhaf Fikirleri kitabı, böylesi tuhaf fikirleri anlatarak sizi şaşırtırken, felsefeyi ve filozofları kaba hatlarıyla tanıtmayı amaçlıyor.

Tutku Dersleri

Madeline Hunter'ın bugüne kadar yazdığı en kışkırtıcı roman olan Tutku Dersleri'nde yakışıklı, nazik ve şeytan kadar baştan çıkarıcı Lord Elliot Rothwell ile tanışmaya hazır mısınız? Elliot'ı ilk olarak, tutsak edildiği yerin penceresinden bakarken görür: Günah kadar çekici bu adam cazibesi ve bağlantıları sayesinde onu tutsaklıktan kurtarır. Ne var ki yazar ve yayımcı Phaedra Blair, 'özgürlüğünün' bedelinin insafsız kurtarıcısına koşulsuz şartsız bağlanmak olduğunu çabuk öğrenir. Elbette Elliot Rothwell onu iyi niyetinden ötürü kurtarmamıştır. Phaedra'dan, aile ismine leke sürecek iftira dolu bir kitabı basmamasını istemektedir ve bunun için rüşvet vermek, tehdit etmek hatta onu baştan çıkarmak dahil her şeyi yapmaya hazırdır. Ancak aralarındaki erotik çekim an ve an arttıkça, Elliot bu şehvetli oyunda kaybetmeye daha da istekli olduğunu fark edecektir...

Sen ve Ben

Duygusal, zeki, düş gücü kuvvetli ama içedönük ve yalnızlığı seven on dört yaşında bir genç.Roma'nın zengin bir semtinde bir apartmanın bodrum dairesi. Safça söylenmiş ama çığ gibi büyüyen bir yalan.Aileden, okul arkadaşlarından, gösterişi seven, yapmacık davranan herkesten uzaklaşma isteği ve hayalî bir kayak tatili bahanesiyle tek başına kalma, korkusuz, kaygısız bir hafta geçirme dileği.Ve beklenmedik bir konuk. Gerçek dünyayla karşılaşma. Niccolo Ammaniti bir avuç malzemeyle en akıl ermez sırlardan biri üzerine -insanın nasıl büyüdüğü konusunda- okurun içine işleyen kusursuz bir öykü kurguluyor.

Bahçemde Yeşeren Umutlar

Nefes aldığımız sürece hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız... Aradan uzun yıllar geçmişti. Bu süre içinde yaralarım iyileşmiş, mutlu bir evliliğim ve iki çocuğum olmuştu. Tüm bunlara bakıldığında her şey yolunda gibi görünüyordu ama iç dünyamda hissettiklerim bambaşkaydı Eksik kalan bir şeyler, geçmişime dair cevaplanması gereken sorular vardı. Gidilmemiş yollara, gerçekleşmemiş hayallere duyduğum merak sürekli aklımı kurcalıyor, zamanı geri almak ve yarım kalan anıların kapılarını aralamak istiyordum. Yaşadığımız dünyanın iyi-kötü, acı-tatlı ne çok sürprizle dolu olduğunu anlatan, şaşırtıcı olduğu kadar etkileyici bir roman. Debbie Macomber, Küçük Mucizeler DükkAnı ve Bir Yumak Mutluluk'tan sonra yeni kitabı Bahçemde Yeşeren Umutlar ile seriye bambaşka bir lezzet katıyor

Güller ve Gelinler

Julie Garwood'un milyonların beğenisini kazanan serisi hızla devam ediyor... Montana, Blue Belle'de yaşayan Clayborne kardeşlerden üçünün hikAyesi tek bir kitapta okurlarla buluşuyor... Clayborne'ların en genci olan Travis başına buyruk biridir. Tabii sevgili Rose Anne'sine asla hayır diyememesini hesaba katmazsak. İşte Emily Finnegan'a Golden Crest'e kadar eşlik etme nedeni de budur. Ancak bu yolculuk her ikisinin de kaderini hayal dahi etmedikleri bir şekilde etkileyecektir.

Kaderle Zar Atılmaz

Ertelememektir hayat...

Yapmak istediklerini korkularının arkasına saklamamak...

Acayip acıdır bazen, acayip acıtır.

Kaybettiğinde fena halde hüzündür...

Bulduğunda sevinç gözyaşı...

Zamanı geldiğinde gitmektir, bazen gideni beklemek uzun uzun...

Beden dersi gibidir akıcı...

3-5 nöbetine benzediğinde hiç çekilmez, süner.

Direksiyonda otururken yayayı, karşıya geçerken sürücüyü anlayabilmektir...

çok özlemektir be abicim...

FedakArlıktır hayat, direniştir...

Sal Sokağı çocukları'nın hikAyesi bu... Kaderle zar atmayıp, kendi yolunu çizmek için boylarından bi miktar büyük işlere kalkışan, çeteci amcaların silahından değil yan sınıftaki kızların gözlerinden korkan, soygun yapmaya cesaret eden, ama Aşık olduğu kıza "Seni seviyorum" diyemeyen delikanlıların... Karadeniz kıyısında bir yatılı okuldan sıcak öyküler sızıyor. Hepinizin başına gelebilecek kadar sıradan, babanızdan dinleseniz inanmayacağınız kadar sıradışı. Daha ilk aşklarının artçı şoklarını atlatamayan bir grup ergen ve büyük bir soygun planı... öykümüz öykünüzdür. Dışarıda kalmayın. Yaklaşın... Bu romanda hepinize yer var. Alparslan Akkuş'un kaleminden...

Psikonevrotik Atomik Keçiler

Piliyle Evlenen Adam, Uzaydaki İlk Rögar Kapağı, En Gaddar PR Kampanyası, Gökkuşağı Bombası, Maymunlar Akademisi, Şifalı Radyum Suyu

Alex Boese'den "Psikonevrotik Atomik Keçiler" bugüne dek yapılmış en acayip ve en hayranlık uyandıran bazı deneylerle, akıldışı takıntılarla ve antika tiplerle dolu.

Uzaydaki ilk rögar kapağından, bir tavuğu ilk kez suni teneffüsle hayata döndüren ABD'nin kurucu babasına; en acımasız kurumsal halkla ilişkiler kampanyasından, LSD'nin etkileri için genelevleri gözetleyen araştırmacı ajanlara, ölümü anlamak için kendini boğan araştırmacılara Cebelitarık'ı atom bombasıyla uçurup Sahra çölü'nü sulamayı tasarlayan ünlü fizikçiye kadar neleri bilmediğinizi öğrenince çok şaşıracaksınız.

Etkili İletişimin Altı Yolu

Bilge Simitçi, "Amerikalılar bize hamburger satarsa, biz de onlara simit satarız" anlayışıyla kurulan simit saraylarından ilham alınarak yazılmış bir kişisel gelişim öyküsüdür. Bu öyküde, Bilge Simitçi'nin Amerika'ya kadar uzanan öyküsünün yanında; Sevgi dillerini öğrenerek insanlara sevginin nasıl sunulması gerektiğini, insan kişiliklerini öğrenerek insanlarla daha iyi iletişim kurmanın yollarını, meta programları öğrenerek, nasıl karar alındığını ve motive olunduğunu, ilgi odaklarını öğrenerek odaklanma noktalarının neler olduğunu, temsil sistemlerini öğrenerek görsel, işitsel, dokunsal algılama biçimlerini, çoklu zekA kuramını öğrenerek sekiz farklı zekA türünün özelliklerini, insanlarla iletişimin altı yolunu öğrenerek hayatınıza renk katacaksınız. Oğuz Saygın'dan...

Sen Benim Döneceğim Yalnızlığımsın

Yeni neslin gelecek vaat eden yazarlarından...-CENGİZ SEMERCİOĞLU

Aşk, Gürdal çakır'ın satırlarında siyahi bir asaleti taşıyor. Hem öfkeli hem duygusal. -AYŞE öZYILMAZEL

Güçlü bir kalem. Başarılar Gürdal çakır... -MESUT YAR

Sesiyle zaten tanıyorduk, takdir ediyorduk; şimdi de kalemini konuşturuyor.Gürdal çakır' a dikkat... -METİN UCA

Cümlelerinin yolu açık, ruhlara işlemen dileğiyle... -MEVLüT TEZEL

Yıllar önce bana ilk yazısını okuduğunda bunları insanlarla paylaşmaman edebiyata yapılmış bir bencilliktir, lütfen kitap çıkarma konusunu tekrar düşün demiştim.Yıllar geçti ve sonunda Gürdal çakır o kararı aldı.Bizi yalnızlığımızla yüzleştirmeyi kabul etti. Bu kitapta onun kalemi bizi hayatımızda hep var olan gerçeklerle buluşturuyor.Aşkın aslında yalnızlık olduğunu bir de Gürdal çakır' dan okuyun.Kitap bitince ağzınızdan çıkacak cümle şu olacaktır: 'Nerelerde kaldın, edebiyat dünyasına hoş geldin Gürdal. -SİNAN AKçIL

Arzunun Efendisi

Kinley MacGregor'un Arzunun Efendisi kitabında; güzeller güzeli Leydi Emily'nin hayallerini heyecanlı bir aşk ve mutlu bir evlilik süslemektedir. Savaştaki bir İngiliz lordunun en küçük kızı olan Emily, babasının şatosuna gelen gizemli bir yabancıdan çok etkilenir. Bu nefes kesici adamın Emily'nin hasretini çektiği beyaz atlı prens olma ihtimali var mıdır? Ravenswood Kontu Draven de Montague gerçekten de Emily için gelmiştir... Ama bunun aşkla hiçbir ilgisi yoktur.

Birbiriyle kavgalı olan iki soylu ailenin arasında barışı sağlamak adına kral, düşmanının kızını bir seneliğine alıkoymasını emretmiş olmasa, Draven'ın en büyük rakibinin evine adım atması söz konusu bile değildir. Ama kralın sözü kanundur ve Draven gidip düşmanının kızını teslim alır. Ancak en kötüsü, bu kızın, Draven'ın hiç kimsenin kendisini baştan çıkararak kalbine girmesine izin vermeyeceğine dair ettiği yemini bozmasına yol açabilecek kadar güzel bir varlık olmasıdır. Emily tutkusunun ateşiyle bu mağrur savaşçının savunmasını yakıp kül edebileceğinin farkındadır. Ancak Draven'ın tatlı dudakları ile cesur, tutkulu dokunuşlarının teslimiyeti, her ikisini de kavurup yok edecek kadar sıcak bir ateş yakarsa ne yapacaklardır?

Kapıldım Sana

Gemisinin açık denizde korsanlar tarafından ele geçirilmesiyle birlikte, Vikont Steven Ashford uzun zamandır peşinden koştuğu alçak köle tüccarına her zamankinden daha fazla yaklaşmış olur. Fakat zaferinin önünde baştan çıkarıcı bir detay vardır: kendisiyle birlikte tutsak edilen skandallar kraliçesi güzel Leydi Monroe. Şeytanın çağrısı hiç bu kadar baş döndürücü ya da yasak olmamıştır, zira Steven bir Fransız papaz kılığındadır. Eğer gemiden canlı olarak çıkmayı başarırlarsa, Leydi Monroe'yu düşmanlarından korumak için onunla bir daha asla görüşmemelidir. İngiltere'ye geri dönen ve kaçamadığı delidolu geçmişi yüzünden sosyetenin dikkatli bakışlarını her daim üzerinde hisseden Valerie, hayatının en büyük macerasını yaşadığı nefes kesici "din adamı"nı bir türlü aklından çıkaramaz. Derken o din adamı, gerçek kimliğiyle, yani Vikont Ashford olarak tekrar ortaya çıkar. Fakat tüm tehlikeye rağmen, aralarındaki yakıcı tutkuyu inkAr edemezler. Artık tutkularının önünde engel olarak Valerie'nin yaralı kalbi, Steven'ın kimsesiz yazgısı ve her ikisini de ortadan kaldırmak için dur durak bilmeyecek bir cani vardır. Katharine Ashe'nin kaleminden...

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Nisan 2012 Kitapları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement