Nisan 2012 Konserleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Nisan 2012 Konserleri

Nisan 2012 Konserleri

Bakın, bahar mevsimini hangi konserlerle karşılıyoruz...

27.03.2012 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Resitalleri

Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed', 12 Nisan Perşembe günü piyanoda sihirli dokunuşlarını hissedeceğimiz Mona Asuka Ott'u ağırlıyor. Mona Asuka Ott, çok çok genç yaşlarından itibaren müziğin içinde oldu. 4 yaşında Munich Royal Residence'ta yapılan bir klasik müzik festivaline davet edildi. 11 yaşında Münchner Rundfunkorchester eşliğinde Marcello Viotti ile Ravel'in Ma Mère L'oye adlı eserinin seslendirilmesinde düetist olarak yer aldı. Ayrıca bu resitalin konukları için 'Rembrandt ve çağdaşları' Hollanda Sanatının Altın çağı Sergisi saat 18: 00-19: 30 arası özel olarak açık tutulacak ve konuklar bu tarihi sergiyi ayrı bir ücret ödemeksizin izleyebilecekler.

İş Sanat

Müzik yaşamını Küba kültürünün özgünlüğü ve inceliklerini yeniden şekillendirip çağdaş bir forma kavuşturmaya adayan Gonzalo Rubalcaba, üçlüsüyle birlikte İş Sanat'ta caz severlerle 6 Nisan'da buluşuyor. İş Sanat Nisan ayında biri klasik diğer caz iki gitaristin buluştuğu orijinal bir projeye ev sahipliği de yapıyor. Kendi jenerasyonunda gitarın önde gelen temsilcilerinden biri olarak görülen John Williams ile eklektik tarzı ve yorumuyla Pat Metheny'nin "dünyanın en iyi gitaristlerinden biri" dediği John Etheridge'i bir araya getiren bu orijinal proje, 12 Nisan akşamı saat 20: 00'de. Tabii, 5 Nisan tarihindeki Münih Oda Orkestrası ve Alexander Liebreich & Vilde Frang konseri dışında 19 Nisan'daki Zürih Oda Orkestrası ve Ruben Gazarian & Sergio Tiempo konseri de kaçırılmayacak cinsten...

İKSV Salon

İflah olmayan bir İngiliz keman dehası, dünyanın beş kıtasında konser vermiş olan Nigel Kennedy, 18-19 Nisan günlerinde üst üste iki gün Salon İKSV sahnesinde olacak. Kennedy'nin Vivaldi'nin" Dört Mevsim"ini çaldığı albümü, Guinness Rekorlar Kitabı'na en çok satan klasik albüm olarak girdi. Salon İKSV'de Nisan ayındaki bir başka ilgi çekici konser de İsveçli caz müzisyeni Ida Sand'ın gospel ve soul melodilerini içeren konseri. Güzel yıldız, 27 Nisan saat 22: 30 sahnede olacak. 20 Nisan'daki Soaked, 21 Nisan'daki Replikas konserleri dışında 25 Nisan'da Türk pop müziğinin en önemli figürlerinden Fuat Güner, Fuat Güner Project ile sahnede.

Akbank Sanat

Akbank Sanat'ta bu ay; pop ve caz standartlarını blues, soul hatta gospel dokunuşlarıyla söyleyen Denise King, Olivier Hutman Trio ile 17 Nisan tarihinde saat 20: 00'de sahne alıyor. Denise King, bir gün sonra yani 18 Nisan'da da bir Workshop ve Masterclass düzenliyor olacak. Müzikseverlere caz müziği ve şarkıcılık üzerine deneyimlerini aktarıp, soruları yanıtlayacak. Ayrıca ayın 24'ünde Halit Turgay, Ayça Kocatürk, Emir özoğlu ve Sezin Ahmet Türkmenoğlu'ndan oluşan Jazz-İst. Quartet İstanbul'da bir prömiyer gerçekleştirecek. Grubun solisti flütist Halit Turgay'ın "Türk çayı Caz Suiti" adlı eserinin yanı sıra, konserin ilk yarısında Amerikalı Gitarist Daniel Thomas ile R. Beaser'ın Mountain Songs ve A. Piazzolla'nın History of Tango adlı eserleriyle, klasik müzikle caz müziğini harmanladıkları özgün eserlerini yorumlayacak.

JC's

Cazın şehirdeki en önemli adreslerinden JC's sahnesinde Nisan ayında da yine fırtınalar esmeye devam ediyor. öne çıkanlar arasında 5-14 Nisan'daki Hilary Kole ve 19-20-21 Nisan'daki Eve Cornelious ve 25 Nisan'daki Selen Gülün Trio'yu görüyoruz. JC's de ayrıca her gün 19: 00 - 20: 00 arasında Happy Hour ve Salı günleri bayanlara ücretsiz giriş uygulaması var.

Babylon

Müziğe yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşan, keyifli adreslerden biri olan Babylon'da Nisan ayında yine neredeyse her gün ayrı bir konser var. 4 Nisan'daki Balkan ve Anadolu kültürlerini buluşturan Kolektif İstanbul konserinden tutun da eski Swing plaklarına bambaşka bir hava kattıkları toplama albüm serileriyle adını duyuran White Mink'in 20 Nisan'daki konserine kadar. 19 Nisan'daki Shearwater & Julie Doiron folk rock konseri ve 8 Nisan'daki Summer Camp de kaçmaz...

İranlı Ali Reza Ghorbani & Tunuslu Dorsaf Hamdani

İranlı Ali Reza Ghorbani & Tunuslu Dorsaf Hamdani ömer Hayyam rubaileriyle 5 Nisan'da CRR'de olacaklar. İranlı şair ve filozof ömer Hayyam'ın kendine özgü rubaileri, "İvresse/ Sarhoşluk" isimli projede, İranlı solist Ali Reza Ghorbani ve Tunuslu Solist Dorsaf Hamdani'nin sesleriyle yeniden hayat bulacak. 5 Nisan akşamı saat 20.00'de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleşecek konserde sanatçılara tarda Ali Ghamsary, udda Abdelhouaed Zaim, kemençede Sohrab Pournazeri, perküsyonda ise Hussein Zahawy ve Keyvan Chemirani eşlik edecek. Konserin solisti Ali Reza Ghorbani kariyerine hafız olarak başladı. İran geleneksel müziğine ilgi duyan Ghorbani aldığı müzik eğitimi sonrası İran Ulusal Orkestrası'nda solist olarak görev aldı ve uluslararası pek çok festivalde övgü alan performanslar sergiledi. Sanatçı, altıncı kaydı Les Chants Brules'i (Yeniden doğuş şarkıları) MevlAna'ya adadı ve onun şiirlerini besteledi. Kimilerince "tarihte bilinen ilk savaş karşıtı eylemci" olarak da anılan İranlı şair, filozof, matematikçi ve astronom ömer Hayyam, birçok ilim adamı tarafından Batınî olarak görüldü. Hayam, yetiştiği İslAm kültüründeki hAkim anlayıştan ayrılmış ve kendi dünya görüşünü rubailerle edebî bir şekilde ifade etmiştir.

The Mahones

Punk Rock grubu The Mahones, bugüne kadar 10 albüm yayınlamış. Defalarca dünyayı turlayan, birçok festivale headliner olarak davet edilen, albümlerinde aralarında Ian D'Sa Scruffy Wallace Colin Cripps, Ian Thornley, Kevin Hearn ve Kevin Quain gibi isimleri konuk eden, parçaları Oskar ve Altın küre ödüllü "The Fighter" başta olmak üzere birçok filmde kullanılmış, "Drunken Lazy Bastard", "Paint The Town Red" ve "Shake Hands With The Devil" gibi hitlere imza atmış The Mahones'un adına yayınlanmış bir de Tribute albümü bulunuyor.2012 yılında yeni bir dünya turnesine hazırlanan The Mahones, Easternbull Entertainment organizasyonuyla 12 Nisan Perşembe gecesi Istanbul Bronx'ta olacak. Kaçırmayın deriz...

Julliard String Quartet

Kemanda Joseph Lin ve Ronald Copes, çelloda Jeol Krosnik ve viyolada Samuel Rhodes'den oluşan Julliard String Quartet, 21 Nisan akşamı CRR Konser Salonu'nda olacak. Oldukça önemli bir geçmişe sahip Amerikalı yaylı çalgılar dörtlüsü, müziğin bu tarzından özellikle hoşlananların muhakkak gitmesi gereken bir konser.

Sixpence None The Richer

90'lar gençliğinin hafızalarında yer eden şarkılarıyla ilk defa Türkiye'de sahne alacak olan Sizpence None The Richer, Dawson's Creek dizisinin soundtrack'lerinden de biri olan "Kiss Me", "There She Goes", "Don't Dream It's Over" şarkılarıyla Grammy adaylıkları kazanmış olan ve aslında ülkemizde de oldukça sevilen bir grup. 2012 baharında çıkacak yeni albümleri öncesi, GNL Entertainment organizasyonu ile, İstanbul ve Ankara'da sevenleriyle buluşacaklar. 25 Nisan'da Jolly Joker'de olmayı unutmayın...

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Nisan 2012 Konserleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement