Nisandan İtibaren Memur Maaşlarında 170 Liraya Varan Azalma Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Nisandan İtibaren Memur Maaşlarında 170 Liraya Varan Azalma Olacak

Gelir Vergisi matrahının 2016 yılı için 12 bin 600 TL olarak belirlenmesi nedeniyle nisandan itibaren memurların büyük bir bölümü yüzde 20'lik vergi dilimine girecek.

30.03.2016 10:43  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelir Vergisi matrahının 2016 yılı için 12 bin 600 TL olarak belirlenmesi nedeniyle Nisan'dan itibaren memurların büyük bir bölümü yüzde 20'lik vergi dilimine girecek. Bu yüzden maaşlarında 170 liraya varan azalma olacak. Zammı alamadan eriyecek. Çalışanların maaşından gelirlerine göre vergi kesiliyor.

ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI 70 TL DÜŞECEK

12 bin 600 liraya kadar olan gelirler için yüzde 15, 12 bin 600-30 bin lira arasındaki gelir için yüzde 20 Gelir Vergisi alınıyor. Bu nedenle Eylül'e kadar yasal bir düzenleme yapılmazsa asgari ücretli yüzde 20'lik vergi dilimine girecek ve maaşı 70 lira düşecek. Memurların maaşları ise Nisan itibarıyla yüzde 5'lik Temmuz zammını almadan azalacak. Diğer bir deyişle zam cebe girmeden uçacak.

EN AZ ALAN DA ETKİLENECEK

Mesleğe yeni başlayan, en düşük 2151 lira maaş alan memurların bile ödeyeceği Gelir Vergisi oranları da bu kapsamda Nisan ayından sonra yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkacak. Nisan'dan sonra milyonlarca memurun Mayıs maaşlarında yüzde 5 daha fazla Gelir Vergisi kesintisi olacak. Brüt 3 bin 200 TL maaş alan bir memurun maaşı Nisan'dan itibaren düşecek. Kesinti miktarı makam ve kıdeme göre 31 lira ile 170 lira arasında değişecek.

"YÜZDE 15'TE SABİTLENMELİ"

Hükümet ile Memur-Sen 2016 yılı zammı için yüzde 6 artı 5'te anlaşma sağlamıştı.

Gelir Vergisi oranlarını belirleyen kazanç dilimlerinin yıllar içinde neredeyse hiç artmaması nedeniyle hem işçilerin hem de memurların daha yılın ilk aylarından itibaren bir üst kazanç dilimine geçtiklerine dikkat çeken Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Mehmet Bayraktar, "Memurların maaşlarına yansıtılan Gelir Vergisi yüzde 15 vergi diliminde sabitlenmeli. Bu şekilde memurların kayıpları en aza indirilir" ifadelerini kullandı. (Kaynak:Milliyet)

Nisandan İtibaren Memur Maaşlarında 170 Liraya Varan Azalma Olacak

Son Dakika Ekonomi Nisandan İtibaren Memur Maaşlarında 170 Liraya Varan Azalma Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • sdef: verdiğiniz zam 170 tl etmiyor vermeseydiniz bu kadar memur düşmanı bir hükemet görmedim 27 1 Yanıtla
  • doğrucu: kardeşlerim ALLAH rızası için söyleyin, şu beş para etmeyen sendikalar ne işe yarıyor... 27 0 Yanıtla
  • Yazıklar olsun: Suriyeli lere nasıl bakacaz.halkından al Suriyeli ye ver.bakalım eyvallah bizden başka ülkemizde yok bütün Mültecileri aldınız.ırak İran Suriye Afgan.vb 20 1 Yanıtla
  • ŞAFAK KUŞU: Yeryüzünde memur ve emekliye böyle şeytan aritmetiği uygulanan bir ülke varsa lütfen bilen söylesin,insanlar zam beklerken maaşlarında indirim,adaletinizi seveyim sizin. 19 2 Yanıtla
  • KÜÇÜK EMRAH: DURMAK YOK MAKARNAYA DEVAM. HEDEF 2023 18 1 Yanıtla
  • ordulu: istikrar sağlanamadı gemi su almaya başladı 16 1 Yanıtla
  • MÜSTAHAK: Sorun yok. Yüzde 50 böyle istedi. Bu millete az bile. Zamlar artsın vergiler çoğalsın. Bu toplum bir lokma ekmeğe muhtaç kalsın. Seçim zamanı gelince hepsi unutulur hep birlikte makarna yerler. İşte size istikrar işte YENİ TÜRKİYE. ÇOK YAŞA UZUN ADAM. SÜRÜNDÜR BU MİLLETİ. HEDEF 2023 10 7 Yanıtla trafik sigortası : Aha bir koyun damlamış buraya. 3 0
  • asker: BU GÜNLER İYİ GÜNÜMÜZ YİNE MAAŞ ALIYORSUNUZ.ÜLKE İYİ YÖNETİLMİYOR.HALA ANLAYAMADIK ANLAYANA KADARDA ZAMAN GEÇECEK.AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM.YARIN GEÇ KALIRIZ.YANLIŞ HESAPLARIN HEPSİ ÇOK GEÇMEDEN MİLLETTEN DÖNECEKTİR 11 4 Yanıtla
  • ak kazı: ak kazık diye buna derler işte mecliste yatanlara dünya para verirler memura gelince kaşıkla verseler zoruna gider bir de kalkar %10 zam yaptık derler yalanın daniskası bu 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement