* Nitelikli Medya Çalışanı ve Yöneticisi Yetişmesine Katkı Amacıyla Aydın Doğan Vakfı'nca... - Son Dakika
Güncel

* Nitelikli Medya Çalışanı ve Yöneticisi Yetişmesine Katkı Amacıyla Aydın Doğan Vakfı'nca...

* Nitelikli Medya Çalışanı ve Yöneticisi Yetişmesine Katkı Amacıyla Aydın Doğan Vakfı\'nca...

Haber: Taner YENER - Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA DHA İSTANBUL - Haber: Taner YENER - Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA Eğitime verdiği önem ile tanınan Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere İstanbul Hilton Convention Center'da ödülleri verildi.

18.12.2013 01:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Taner YENER - Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İSTANBUL DHA DHA İSTANBUL -

Haber: Taner YENER - Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İSTANBUL DHA Eğitime verdiği önem ile tanınan Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere İstanbul Hilton Convention Center'da ödülleri verildi. 25'inci yılı kutlanan yarışmanın ödül gecesine, Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Dalman, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Doğan TV CEO'su İrfan Şahin, Sedat Ergin, Hakan Çelik, Ayşe Sözeri Cemal, Ahmet Dalman, Fikret Ercan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

"GELENEKSELLEŞEN YARIŞMANIN AMACI YARATICILIĞI TEŞVİK ETMEK"

Sunuculuğunu Ziya Kürküt'ün yaptığı töreninin açılış konuşmasını Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner yaptı. Törene gelen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Boyner, 21'inci yüzyılın en belirgin özelliğinin iletişimde yaşanan devrim olduğunu söyleyerek, "İletişim hayatımızın o kadar ortasında oturuyor ki bir fikri satabilmek, bir haberi satabilmek, bir ürünü satabilmek, birini ikna edebilmek, birine anlatabilmek, hayatın aslında özü iletişimin etrafında dönüyor. Teknolojiyle beraber de eskiden geleneksel kurallara sıkışmış televizyon, medya dünyasında dönen iletişim bugün çok yaygınlaştı. Vatandaş gazeteciliğinden atılan tweetlere kadar bambaşka bir dünya çıktı karşımıza. Genç iletişimcilerin bu dünyada başarılı olabilmesi için mesajlarını verebilmeleri için tabi ki teknolojik donanımlarının çok fazla olması gerekiyor. Ama benim naçizane bir tavsiyemde, iletişim öğrencilerin sadece iletişim dersleriyle sınırlı kalmamaları, aynı zamanda toplumu daha iyi anlayabilmeleri için insanı daha iyi anlayabilmeleri için sosyal bilimlerin tamamında kendilerini geliştirmeleri. İlk başta seçici kurul üyelerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir tizlikle çalıştılar, gerçekten özveriyle katılan bütün yarışmacıların arasından dereceleri dağıttılar. Vakıf olarak biz genç iletişimcileri desteklemeyi kendimize bir görev biliyoruz. Bu gelenekselleşen yarışmanın amacı, yaratıcılığı teşvik etmek" şeklinde konuştu.

6 ANA KATEGORİNİN 23 ALT DAL

Aydın Doğan Vakfı tarafından, tüm iletişim fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olarak bu alanda sürekli gelişimi teşvik etmek ve medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmelerine katkıda bulunmak hedefleriyle 25. yılı kutlanan yarışmada öğrenciler bu yıl, 6 ana kategorinin 23 alt dalında yarıştı. Yazılı dalda; haber-haber araştırma, röportaj, mizanpaj, fotoğraf ve spor; görsel dalda; televizyon haberi, belgesel ve kısa film; işitsel dalda; haber programı, müzik programı ve şov programı; reklam dalında; reklam filmi senaryosu, basın reklamı (gazete, dergi), internet reklamı, açık hava reklamı ve reklam kampanyası büyük ödülü için yarışırken, internet yayıncılığı dalında ise internet sitesi, blog, sosyal medya projesi ve İnternet medya sitesi alt dallarında ödül kazandılar.

ESKİ ÖDÜL ALANLAR BU KEZ ÖDÜL VERDİ

Her dalda o alanın usta isimlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda finalistler arasından birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri ile ödüllendirilen 129 öğrenci, Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması Ödül sahibi olmalarının yanı sıra Doğan Yayın Holding kurumlarında staj olanaklarına da sahip oldular. Gecede, geçtiğimiz 25 yılda Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması Ödülü sahibi olan ve bugünün medya dünyasında önemli görevleri üstlenen aralarında Ali Genç, Güven İslamoğlu, Hilal Ergenekon, Melih Şendil, Saffet Yiğit, Şirin Ediğe Bayülgen ve Yağız Şenkal'ın yer aldığı eski ödüllüler dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

STAJ OLANAKLARINA DA SAHİP OLDULAR

Her dalda o alanın usta isimlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda finalistler arasından birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri ile ödüllendirilen 129 öğrenci, Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması Ödül sahibi olmalarının yanı sıra Doğan Yayın Holding kurumlarında staj olanaklarına da sahip oldular. Ayrıca yarışma kategorilerinde birincilik ödülü sahibi olan tüm öğrenciler Aydın Doğan Heykelciği ile 1000 TL para ödülünün yanı sıra 500 TL değerinde Hepsiburada.com hediye çeki, ikincilik ödülü sahibi olan tüm öğrenciler Aydın Doğan Heykelciği ile 300 TL değerinde D&R hediye çeki ile ödüllendirilirken; üçüncülük derecesine sahip öğrenciler de Aydın Doğan Heykelciği 200 TL değerinde D&R hediye çekinin sahibi oldular. Reklam kampanyası büyük ödül sahibi ise, Aydın Doğan Heykelciği ile 1500 TL'lik ödülün yanı sıra Hepsiburada.com'dan 200 TL'lik hediye çeki kazandılar.

MEHMET ALİ BİRAND ÖZEL ÖDÜLÜ HALİL KAHRAMAN'IN OLDU

Yarışmanın önceki yıllarından farklı olarak bu yıl ilk defa, geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden usta gazeteci ve haberci Mehmet Ali Birand adına hazırlanan özel bir ödül de sahibini buldu. Görsel dalda Televizyon Haberi kategorisinde yarışan finalistlerden Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Halil Kahraman kategorinin birincilik ödülü olan Mehmet Ali Birand Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Ödülünü Doğan TV CEO'su İrfan Şahin elinden alan Kahraman davetliler arasında bulunan Birand'ın eşi Cemre Birand'ın yanına giderek bir süre sohbet etti.

25.AYDIN DOĞAN VAKFI GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

YAZILI

Aydın Doğan Vakfı 25. Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni, 5 ana daldan ilki olan yazılı dalda; "haber - haber araştırma" kategorisindeki ilk üç ödülün, yarışmanın kıdemli jüri üyelerinden olan Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Derya Sazak tarafında verildi. Bu kategoride; üçüncülük ödülünü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Özdenur Bolat, ikincilik ödülünü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Sacide Bahar Demirel ve birincilik ödülünü İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Muhammed Erçobanoğlu aldı.

Aynı dalın ikinci kategorisi olan "röportaj" kategorisinde üçüncülük ödülünü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Selin Maden, ikincilik ödülünü yine aynı üniversiteden Bahçegül Ercan ve birincilik ödülünü Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Seda Arslan; kendisi de eski bir ödüllü olan NTV Haber Muhabiri Yağız Şenkal'ın elinden aldılar.

Ödüllerini Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan'dan alan yazılı dal "mijanpaj" kategorisi kazananları ise üçüncülük ödülüyle Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Dilşad Matkulov, ikincilik ödülüyle Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Özge Öz ve birincilik ödülüyle Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gamze Böyüksoy oldu.

Ödül töreni aynı dalda "fotoğraf" kategorisindeki ödüllerin Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan tarafından verilmesiyle devam etti. Hızlan sırasıyla, üçüncülük ödülünü kazanan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Selen Neziroğlu'nun, ardından ikincilik ödülünü kazanan yine Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Özlem Sevinç Özel'in ve birincilik ödülünü kazanan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Delil Doğan Bilmez'in ödüllerini teslim etti.

Yazılı dalın son kategorisi olan "spor" kategorisinde ise üçüncülük ödülünü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Helin Aydın, ikincilik ödülünü yine aynı üniversiteden Serpil Baydağ ve birincilik ödülünü de yine aynı fakülteden İlayda Girginer, eski ödüllülerden olan LİG TV spor spikeri Melih Şendil'den alan 3 aynı okul öğrencisi oldular.

GÖRSEL

25.Genç İletişimciler Yarışması ikinci ana dalı olan görsel dalın ilk kategorisi "televizyon haberi"nde üçüncülük ödülü alan Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Saffet Aktaş, Ahmet Nadir Arı ve İskender Gür; ikincilik ödülünü Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Çağrı Nacakçı ve Nazlı Esin Gündoğan ile birincilik ödülü ve aynı zamanda Mehmet Ali Birand ödülünü ise Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Halil Kahraman kazandı. Bu kategoride ödül alan genç iletişimciler ödüllerini Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin'den aldı.

Aynı dalın ikinci kategorisi olan "belgesel" kategorisinde ise ödüller yine eski ödüllülerden bir isim olan CNN TÜRK Program Yapımcısı Güven İslamoğlu tarafından takdim edildi. Bu kategoride üçüncülük ödülünü Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Sevgi Çoban, Çağlayan Sarıkaya, Cem Karaurgan ve Rukiye Özge Köken; ikincilik ödülünü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gökhan Özkan, Fehmiye Mısra Meşhur, Aysun Erdem ve Muhammet Beyazdağ; birincilik ödülünü ise Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Osman Aday, Mehmet Emirhan Alan ve Cansu Şahin kazanan isimler oldular.

Görsel dalın son kategorisi olan "kısa film" kategorisinde üçüncülük ödülü alan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Rukiye Özge Köken, Çağlayan Sarıkaya, Sevgi Çoban ve Cem Karaurgan; ikincilik ödülü alan Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Emrah Cevher ve birincilik ödülü alan yine aynı üniversitenin öğrencileri Şerif Polat ve Mustafa Aydın ödüllerini yarışmanın jüri üyelerinden olan CNN TÜRK Programlar Koordinatörü Aslı Öymen'den teslim aldılar.

İŞİTSEL

Yarışmanın üçüncü ana dalı olan işitsel dalın ilk kategorisi "haber programı"nda ödüllerini, yarışmanın kıdemli jüri üyelerinden Doğan Radyolar Grup Başkanı Sezgin Onat'ın elinden alan isimler ise şöyle sıralandı; Üçüncülük ödülü Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gülsüm Tutu ve Özlem Silkin, ikincilik ödülü Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Aslı Yılmaz ve birincilik ödülü Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Elifcan Uçak.

İşitsel dal "müzik programı" kategorisinde üçüncülük ödülü kazanan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Berkay Gürakın, ikincilik ödülü kazanan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Nuriye Akyel ve birincilik ödülü kazanan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gökhan Kartol, Onur Özhan ve Kamran İsayev ise ödüllerini yine kıdemli bir jüri üyesi olan Posta Gazetesi Ankara temsilcisi Hakan Çelik'ten aldılar.

Eski bir ödüllü olan TV sunucusu Hilal Ergenekon tarafından verilen işitsel dalın son kategorisi olan "şov programı" ödülleri ise üçüncülük ile Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Aras Turanal, ikincilik ile Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ali Ünlü ve birincilik ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Salih Tokur ve Oğuzhan Kayalı olarak açıklandı.

REKLAM

Reklam dalında ödüllerin verilmesiyle devam eden törende bu ana dalın ilk kategorisi olan "reklam filmi senaryosu" ödülleri kıdemli jüri üyelerinden Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan tarafından kazananlara takdim edildi. Kategoride üçüncülük ödülü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Sezercan Keleş ile Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gökhan Kesmen, Tolga Meriç ve Bahadır Burak Solak arasında paylaştırılırken ikincilik ödülünü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Merve Rukiye Canki ve birincilik ödülünü Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Umur Ayaz kazandı.

Aynı dalda "basın reklam (gazete, dergi)" kategorisi ödüllerinin verilmesiyle devam eden törende, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Demet Mutlu üçüncülük, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Şahin Dökmeci, Ünsal Kantemur, Cavit Can ve Eda Müçek ikincilik; İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ekrem Ateş ise birincilik ödülünü kıdemli jüri üyesi ve Hürriyet Gazetesi Reklam Direktörü Gönül Birkiye'den teslim aldılar.

Reklam dalının bir diğer kategorisi olan "internet reklamı" kategorisinde kıdemli jüri üyesi ve Doğan Burada Dergi Reklam Grup Başkanı Viski Habip'ten birincilik ödüllerini alan isimler Bahçe şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ersin Mert Terliksiz, Emir Erol ve Ezgi Bekar oldu.

"Açıkhava reklamı" kategorisinde üçüncülük ödülü alan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Alican Kılıçoğlu, ikincilik ödülü alan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Celal Ali Tonguç ve Betül Güner ile birincilik ödülü alan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ekrem Ateş ödüllerini eski bir ödüllü isim olan Fakülte İstanbul Reklam Ajansı kurucusu Şirin Etiler'den teslim aldılar.

Reklam ana dalında son kategori olan "reklam kampanyası büyük ödülü "nün sahibi ise Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Neslihan Katırcı, Sefa Çiğdem, Ganime Günaydın ve Erdem Şeftali ödüllerini kıdemli jüri üyelerinden Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Sözeri Cemal'den aldılar.

İNTERNET YAYINCILIĞI

İnternet yayıncılığı dalında yarışan genç iletişimcilerden "İnternet sitesi" kategorisinde üçüncülük ödülü kazanan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Celal Can vatandaş ve Yusuf Akdeniz; ikincilik ödülünü kazanan yine aynı fakülteden Emre Yüksel Karataş ve birincilik ödülünü kazanan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Kaan Küçükaslan oldu. Yarışmanın jüri üyelerinden Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Dalman'ın bu kategorideki ödülleri teslim etmesinin ardından Kanal D İrfan Değirmenci ile Günaydın programı yapımcısı ve sunucu İrfan Değirmenci aynı dalda blok kategorisindeki ödülleri teslim etti. Bu kategoride ödül kazanan isimler ise; üçüncülükte İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Cansu Yolcu, ikincilikte İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Kaan Küçükaslan ve birincilikte Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Tuğba Cantürk oldu.

Aynı ana dalın "sosyal medya projesi" kategorisinde üçüncülük ödülü kazanan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Volkan Kalkan, İlker Önal ve Buket Diliyor; ikincilik ödülü kazanan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Kaan Küçükaslan ve birincilik ödülünü kazanan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gizem Turan, Onur Avcı, Yağmur Bulut ve Gökhan Kaygısız oldu. Genç iletişimciler ödüllerini Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'ndan ödül almış bir isim olan CNN TÜRK Yurt Haberler Servisinden Saffet Yiğit'ten teslim aldılar.

Yarışmanın kıdemli jüri üyesi ve Hepsiburada.com Genel Müdürü İlker Baydar'ın ödülleri teslim ettiği "İnternet medya sitesi" kategorisinde ise kazanan isimler üçüncülükte Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ahmet Öksüz, ikincilikte Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Mine Durukan, Ahmet Belik tay ve Yusuf Dahi olurken birincilikte Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Kemal Bolat ve Kadir Banda oldu.

HALKLA İLİŞKİLER

Yarışmanın son ana dalı olan "halkla ilişkiler" dalında 3 kategoride ödüllerin sunulmasıyla devam eden törende "kurumsal iletişim projesi" kategorisindeki ödüller Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin tarafından genç iletişimcilere teslim edildi. Bu kategoride ödül kazanan isimler; üçüncülükte Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gülfem Kurt ve Bahadır Burak Solak; ikincilikte yine aynı fakülteden Elif Bilmez, Özge Dinç, Burak Kurtar ve Pelin Özkaya; birincilikte ise İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gökhan Koçsa, İrem Limonilik, Emine Gülay ve Alper Mağşuş oldu.

Aynı dalın ikinci kategorisi olan "ürün/ hizmet tanıtım projesinde üçüncülük ödülü kazanan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ayşen Sevinç, Gülden Baysal ve İnci Altuna; ikincilik ödülü kazanan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Timuçin Kazan, Ayşe Çengel, Bahadır Burak Solak ve İpek Kızılcıklı olurken birincilik ödülünü kazananlar ise Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Kübra Ulu topçu, Bense Dolu el, Esra Kahraman ve Derya Açar oldu. Genç iletişimciler ödüllerini Genç İletişimciler Yarışmasından ödül almış bir isim olan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç'ten aldılar.

Ödül töreninde açıklanan son ödüllü isimler ise aynı ana dalın "sosyal sorumluluk projesi" kategorisinde oldu. Yarışmanın kıdemli jüri üyesi de olan Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök'ün elinden ödül alan bu isimler de üçüncülükte Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Kardelen Atmaca, Merve Cirit oğlu, Miray Tuncel ve Merve Yüksel; ikincilikte Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Faruk Kayın, Tolga Meriç, Merve Çolakoğlu ve Gülfem Kurt; birincilikte ise Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Fatih Aksoy, Umut Sakar, Aykut Ceylan ve Sinem Keskin olarak açıklandı. 25.yıl kutlamaları, 2013 ödüllerinin sahiplerinin bulmasının ardından Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Han zade Doğan Boyner tarafından, ödülleri kazanan öğrencilerin yetişmesinde sağladığı katkılar nedeniyle 20 iletişim fakültesi dekanına sunulan beratlarla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel * Nitelikli Medya Çalışanı ve Yöneticisi Yetişmesine Katkı Amacıyla Aydın Doğan Vakfı'nca... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement