Niyaz Usta'ya Ahde Vefa Gecesi - Son Dakika
Yerel

Niyaz Usta'ya Ahde Vefa Gecesi

Niyaz Usta\'ya Ahde Vefa Gecesi

Bir çeşmesinden bal, bir çeşmesinden süt akan Niyaz Usta İlkokulunu Konya'ya kazandıran merhum iş adamı Niyaz Ildırar, ahde vefa gecesinde anıldı Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da katıldı.

06.06.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum Konyalı iş adamı ve aynı zamanda Niyaz Usta İlkokulunu Konya'ya kazandıran Niyaz Ildırar, ölümünün 1. yıl dönümünde anıldı.

Niyaz Usta İlkokulu tarafından hazırlanan Niyaz Usta'yı anma ahde vefa gecesi, Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Niyaz Usta İlkokulu Müdürü Murat Koçak "Bir çeşmesinden bal, bir çeşmesinden süt akan okulumuz, 8 yıldır eğitim öğretimini her yıl yeni başarılar katarak devam etmektedir. Okulumuzu bizlere kazandıran Merhum Niyaz Usta, 2004 yılında bu okulu yapmayı planlamış ve 2006 yılında okulumuzun inşaatına başlanmıştır. 11 ay gibi bir süre de okulumuzu tamamlayarak Konya eğitimine kazandırmıştır. Niyaz Usta kendi hayal ettiği Selçuklu- Osmanlı mimarisinde bir okul yaptırmıştır. Bizler, Konya eğitimine Niyaz Usta İlkokulu'nu yaptıran merhum Niyaz Ildırar'a bir kez daha Allahtan rahmet dileriz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Okul 8/B sınıfı öğrencilerinden Niyaz Ildırar, Bakara süresinin son iki ayetini okudu. Daha sonra Merhum Niyaz Ildırar'ın hayatını içeren ve röportajlardan oluşan sinevizyon gösterisi izlendi.

Meram Niyaz Usta İlkokulunda düzenlenen "Niyazi Ildırar" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren, 8/A sınıf öğrencisi Zülal Babacan (Birinci), 7/C sınıfı öğrencisi Saniye Yıldız Kalaycı (İkinci), 8/E sınıfı öğrencisi Hatice Beyza Coşar (üçüncü) ile şiir yarışmasında derece elde eden 4/D sınıfından Meryem Betül Karaaslan (Birinci), 4/B sınıfından Emine Serra Gül Yalçın (İkinci), 4/C sınıfından Bengisu Aslan'a (Üçüncü) ödülleri, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Niyaz Ustanın Oğlu Mücahit Ildırar ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Konyalı Merhum İşadamı Niyaz Usta'nın ölümünün 1. yıldönümü programı Sadaka-i Cariye slaytı ve 7/C sınıfı öğrencilerinden Hüseyin Hilmi Demir'in yaptığı hatim duası ile sona erdi. Anma gecesinin sonunda programa katılan misafirlere, ballı süt ikram edildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niyaz Usta'ya Ahde Vefa Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement