Niyazi-İ Mısri Çanakkale'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Niyazi-İ Mısri Çanakkale'de Anıldı

Malatyalı ünlü şair ve mutasavvıf Niyazi-i Mısri Çanakkale'de anıldı.

07.06.2013 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatyalı ünlü şair ve mutasavvıf Niyazi-i Mısri Çanakkale'de anıldı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından üniversitenin Troya Kültür Merkezi'nde Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla bir anma programı düzenlendi.

Programa Malatya'dan katılan Belediye Başkan Danışmanı Ziya Kesriklioğlu Niyazi-i

Mısri gibi değerlere sahip çıkmanın sadece bir vefa olarak algılanmaması, bunun Malatya için kültürel anlamda bir borç, bir vecibe olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Gülendam ise, Mısri'nin Çanakkale' de anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek programa katkılarından dolayı Malatya Belediyesine teşekkür etti.

Niyazi-i Mısri'nin başta Malatya olmak üzere Kahire, Elmalı, Edirne, Bursa ve Limni'de geçen hayatını anlatarak şiirlerinden örnekler veren mutasavvıf araştırmacı yazar Ömer Tuğrul İnançer ise, Anadolu'da bırakın illeri bazı ilçelerin bile evliya yatağı olduğunu vurgulayarak, bunların

araştırılması, öğrenilmesi ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Konferanstan sonra Çanakkale İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından Niyazi-i Mısri'nin eserlerinden oluşan bir konser verildi.

Anma Programına mutasavvıf araştırmacı yazar Ömer Tuğrul İnançer konuşmacı olarak katılırken, programa 18 Mart üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Malatya Belediyesi Başkan Danışmanı Ziya Kesriklioğlu, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niyazi-İ Mısri Çanakkale'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement