Nizip'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Nizip'ten Kısa Kısa

Gaziantep'in Nizip ilçesinde İmam Hatip Liselileri Derneği tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

02.10.2018 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Nizip ilçesinde İmam Hatip Liselileri Derneği tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Necibe Kemal Akdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bahçesinde öğrencilere aşure ikramında bulunuldu.

Dernek başkanı Cemil Gül, dağıtım öncesinde öğrencilere muharrem ayıyla ilgili bilgi verdi. Gül, "Nizip İmam Hatip Liselileri Derneği olarak amacımız, böyle mübarek aylarda ve günlerde etkinlik yapmak ve öğrencilere paylaşmayı ve dini kültürü anlatmak." dedi.

Programa Kaymakam Kemal Şahin, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve İlçe Müftüsü Osman Şekerci katıldı.

Engellilere kurslar açılacak

Nizip Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde yeni kurslar açılacak.

Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdülrezzak Pamuk, okulların açılmasıyla merkezde hem engellilere, hem de ailelerine yönelik yeni kurslar açmayı planladıklarını söyledi.

Kurslarla engellileri hem yeni şeyler öğreneceğini, hem de güzel vakit geçireceğini ifade eden Pamuk, "Başlatacağımız kurslarda mozaik ve bilgisayar kurslarıyla birlikte görme engelli üyelerimiz için de bazı kurslarımız olacak. Bunun yanında işaret dili, müzik ve resim gibi birçok alanda kurslarımız olacak. Bu kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımızı merkezimize bekliyoruz." dedi.

Yol çalışmasında sona gelindi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde trafiği rahatlatacak 35 metrelik yol çalışmasında sona gelindi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ ile Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı'nın devamı olan 35 metre çevre yolundaki çalışmaları inceledi.

Karadağ, ilçenin trafiğini rahatlatmak ve medeniyetin bir parçası olan yolları daha güzel bir hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerdeki yolların düzenlenmesine önem verdiklerini belirtti.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip için önemli olan 35 metrelik yolun yüzde 80'lik kısmının bittiğini ve geri kalan kısmının da bitmesi için başlayan çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Yolun ardından refüj ve kaldırım çalışmalarının da başlayacağını kaydeden Akdoğan, "Çalışmamız Nizip halkına hayırlı olsun. Artık dağ ve dere köylerinden gelen vatandaşlarımız şehrin içine girmeden bu yolu rahatlıkla kullanacak. Bu nedenle bu yolun yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nizip'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement