Nizip'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Nizip'ten Kısa Kısa

Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları'nın başlattığı, "Mahalle Buluşmaları" toplantılarına devam ediyor.

31.12.2016 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları'nın başlattığı, "Mahalle Buluşmaları" toplantılarına devam ediyor.

Kaymakam Sarıfakıoğulları, Nizip Toplum Merkezinin konferans salonunda Kıbrıs, İstasyon ve Yunusemre Mahallesi sakinlerine yönelik toplantıda, amaçlarının hem mahalle sakinleriyle bir arada olmak, hem de sorunlarını dinlemek olduğunu söyledi.

Bu etkinlik sayesinde varsa idarecilerin gözünden kaçan çalışmaları tespit ettiklerini ifade eden Sarıfakıoğulları, "Bu toplantılarımız kapsamında mahallenin sorunlarını yerinde dinleyerek toplantıda hazır bulunan idare amirlerine iletiyoruz. Böylelikle hem vatandaşımız memnun kalıyor, hem de bizler sorunlara yerinde çözüm bulmuş oluyoruz. Yine toplantıda isteğini iletemeyen vatandaşlarımızın da her zaman bizleri ziyaret etmesini ve sorunlarını doğrudan iletmelerini istiyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan da bu vesile ile hizmetlerini anlatma fırsatı bulduğunu belirterek, her zaman Niziplilerin emrinde olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından kurum amirleri, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Mekke'nin Fethi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nizip Şubesi Mekke'nin Fethini kutlandı.

Nizip Spor Salonu'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile sürdü.

AGD Nizip Şube Başkanı Mahmut Dağ, Müslümanlar olarak bu geceyi kutladıklarını ifade ederek, "Kabe, yer yüzündeki bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke, şehirlerin anasıdır. Biz şehirlerin anası Mekke'nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Biz alemlere rahmet olan Efendimiz Hazreti Peygamber'in komutasında gerçekleşen Mekke'nin fethini her yıl yeniden kutlayarak küresel, emperyalist ve kültürel bir kuşatmaya cevap verdiğimizin farkındayız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından etkinlik kapsamında düzenlenen siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamaya AGD Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Aydın, Gaziantep İl Başkanı Özgen Fidan ile çok sayıda davetli katıldı.

NTB Başkanı Sarı'nın yeni yıl mesajı

Nizip Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sarı, mesajında, 15 Temmuz'da hain bir darbe girişiminin yaşandığını belirterek, iç ve dış kaynaklı birçok terör saldırısına maruz kaldıklarını aktardı.

Milletin güçlü iradesi ve demokrasiye olan bağlılığı sayesinde daha önce olduğu gibi yine büyük sıkıntıların üstesinden gelindiğini vurgulayan Sarı, "Sağlam temellere oturmuş olan Türkiye ekonomisi, bu zor şartlarda dahi büyümesini sürdürüyor. Toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, kardeşliğin, sevgi ve saygının hakim olmasını diliyorum.

Yeni bir yıla girerken dünyada barışın ve istikrarın önündeki engellerin kaldırılmasını umut ediyorum. Yeni yılda büyüyen ve gelişen bir Türkiye ve Nizip dileğiyle tüm herkesin yeni yılını kutluyor, ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için huzur ve barış dolu, aydınlık bir gelecek diliyorum." ifadelerini kullandı.

Emniyetten yılbaşı için ek tedbirler

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğünce vatandaşların yılbaşı gecesini huzurla geçirmeleri için ek tedbirlerin alındığı bildirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların yeni yıla huzur, güven ve mutluluk içerisinde girmeleri amacıyla ilçe merkezinde genel güvenlik ve trafik tedbirlerine ek olarak bir takım çalışmalar yürütüldüğü belirtilerek, "Bu çalışmalar kapsamına ilçe merkezinde yılbaşı alışverişlerinin yapıldığı alanlarda gerek sivil ekipler, gerekse resmi ekiplerimiz sürekli devriye halinde olacaktır. Ayrıca MOBESE görevlilerimizce yol ve trafik durumuna göre denetimler aralıksız devam edecektir.

Şehirlerarası otobüs terminalinde görevlilerimiz tarafından ilimize giriş ve çıkış yapan otobüslerin denetimleri sıklaştırılacaktır. Vatandaşlarımızın da suç ve suç unsuruna rastlanılması durumunda veya şüphelendikleri herhangi bir durum ve konuyla karşılaşmaları halinde 155 Polis İmdat hattına şikayette bulunmalarını istiyoruz." denildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement