Nkü ile Kepler Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması - Son Dakika
Yerel

Nkü ile Kepler Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması

Nkü ile Kepler Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Avusturya'nın Linz Johannes Kepler Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzaladı.

25.09.2012 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Avusturya'nın Linz Johannes Kepler Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzaladı.

NKÜ ile Avusturya Linz Johannes Kepler Üniversitesi ortak basın toplantısı düzenledi ve ardından iki üniversite işbirliği anlaşması imzaladı. Uluslararası basın toplantısı ve işbirliği anlaşmasına NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin, Linz Johannes Kepler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Richard Hagelauer,

Linz Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Christiane Dolezal, yerel siyasetçiler ve akademisyenler katıldı.

Basın toplantısından önce Linz Johannes Kepler Üniversitesi Filarmoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşımız ile Avusturya Milli Marşı çalındı.

Konuşmasında Türkiye ve Avusturya arasında işbirliğine vurgu yapan NKÜ Rektörü Şimşek, iki ülke arasında ticaret hacminin giderek arttığını kaydetti. İşbirliği protokolünün aynı zamanda ekonomik işbirliğine de katkı sağlayacağını aktaran Şimşek, sözleşmelerin sadece imzalanıp çekmecelerde kalan bir belgenin ötesine geçmesi gerektiğini dile getirdi. Türk ve Avusturya işçilerinin serbest dolaşım haklarını ortaklık hukuku kapsamında ele alınmasının iki üniversitenin ortak çalışmasının bir kanıtı olduğunu belirten Şimşek, işbirliği protokolünün iki ülke arasında işbirliğinin bilimsel olarak gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl ise, Linz Johannes Kepler Üniversitesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında kurulan işbirliğini büyük bir memnuniyetle desteklediğini, özellikle globalleşen dünyada hukuk biliminde alanın genişletilmesi ve bu yolla diğer ülkelerde eğitim alanında işbirliğine gidilmesinin son derece önemli olduğunu belirtti. Avusturya ile Türkiye arasında işbirliğinin gelişmesine önemli katkılar sağladığını ifade eden Bakan Karl, geçen yıl Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret etmiş bir kişi olarak bu işbirliğinden memnun olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin ise, Türkiye'deki mevcut 180 üniversiteye atıfta bulunup eğitim, bilim ve araştırma alanındaki potansiyeline değinerek, anlaşmaya taraf olan iki üniversiteyi kutladı ve ileriki yıllarda anlaşma metninin diğer fakülteleri de kapsayarak genişletilmesini arzuladığını belirtti.

Basın toplantısında açılış konuşmalarının ardından NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpay Hekimler ve Linz Johannes Kepler Üniversitesi İş Hukuku Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Reinhard Resch tarafından işbirliği protokolünün içeriği tanıtıldı. Sadece Hukuk alanında imzalanan bu işbirliği anlaşmasının gelecekte farklı alanlarda da genişletilmesinin hedeflendiği ifade edilerek, bu anlaşma sayesinde iş hukuku, sosyal hukuk ve sosyal politika konularında ortak araştırmalarının yapılacağı belirtildi. Aynı zamanda imzalanan bu anlaşmayla ortak araştırmaların yapılmasının yanı sıra, öğrenci değişimini de kapsadığı ifade edildi.

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan ve üç yıllık bir süreyi kapsayan işbirliği anlaşmasını Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ve Linz Johannes Kepler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meinhard Lukas imzalayarak, işbirliği anlaşmasını somutlaştırdılar.

25.09.2012 09: 08: 28

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nkü ile Kepler Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement