NKÜ, YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazandı - Son Dakika
Güncel

NKÜ, YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazandı

NKÜ, YÖKAK\'tan kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, YÖKAK tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akreditasyon almaya hak kazandı. Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, üniversitenin kurumsal akreditasyona sahip olmasının Tekirdağı gururlandırdığını belirtti ve akreditasyon sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

11.05.2023 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu'ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, NKÜ, YÖKAK tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında akreditasyon almaya hak kazandı.

YÖKAK tarafından belirlenen faaliyet alanlarında başarıya ulaşan NKÜ, 2022 yılı KAP kapsamında akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversite arasında yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, üniversitenin kurumsal akreditasyona sahip olarak Tekirdağ'ı gururlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kurumsal akreditasyon belgesi alan bir yükseköğretim kurumu, ana çalışma alanlarında ilan ettiği hedeflere ulaşmayı güvence altına almak için başta gerekli mekanizmaları oluşturacaktır. Tüm iç ve dış paydaşlarımızın katılımı bu noktada çok önemlidir. Bu süreçte özellikle öğrenci geri bildirimleri dikkate alınıp karar alma süreçlerine yansıtılıyor. Öğretim programlarında ise sistem öğrenci merkezli olacak şekilde güncelleniyor. Sürekli, öğrenme kaynakları ve öğretim üyesi yeterlikleri geliştirilmek için gayret gösteriliyor. Araştırma alanında ise kurumsal yetkinlik ve yeterlilikler geliştirilip, toplumsal katkı hususu da devamlı şekilde denetlenerek değerlendiriliyor. Kurumsal akreditasyon almaya hak kazandığımız bu süreçte emeği geçen tüm paydaşlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, akademik ve idari tüm personelimize çok teşekkür ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NKÜ, YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement