NNYÜ'de "İşte Kalite" Konulu Konferans Düzenlendi! - Son Dakika
Güncel

NNYÜ'de "İşte Kalite" Konulu Konferans Düzenlendi!

NNYÜ\'de "İşte Kalite" Konulu Konferans Düzenlendi!

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Salonunda düzenlenen konferans açılış konuşmasını İİBF Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya yaptı.

17.10.2018 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçinde bulunduğumuz dönemde artık hata yapma, yanlış yapma şansımızın olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Kaya, "1970'lerde ortaya çıkan kalite kavramı ekonomik ömrünü tamamladı. Artık mükemmellik modelleri kurulmaya başlandı. Mükemmellik modelleri nasıl kurulacak, nasıl işleyecek artık bunları tartışıyoruz" dedi. Prof. Dr. Ali Kaya'nın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Kayseri Temsilcisi Salih Yalçın derneğin yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi, "EFQM Mükemmellik Modeli ve Başarı" konulu bir konuşma yaptı. Mükemmelliği,paydaşların beklentilerini dengeli bir şekilde karşılanması olarak tanımlayan Salih Yalçın, "Mükemmel kuruluşlar tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan ya da beklentileri aşan üstün bir performans gerçekleştirir ve bu performansı sürdürür. Bu kendi hayatımız içinde böyle. Toplam kalite yönetimi yaklaşımı, kuruluşların tüm paydaşlarına odaklanmalarını ve onların ihtiyaç beklentilerinin karşılanmasını bekler" dedi. KOBİ'lerinde KalDer'e üye olarak Mükemmellik Modelini uygulayarak başarılarını ispatlayabildiklerini kaydeden Yalçın, kurumlar modeli bir araç olarak kullandıklarını kaydetti.

KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı ve 2. Ana Bakım Merkezi Komutanı Albay Dr. Tayfun Türkoğlu ise toplam kalite yönetimi hakkında bilgiler verdi. Kalitenin boyut ve unsurları, kurum ve kalite kültürü gibi konulara dikkat çeken Albay Tayfun Türkoğlu, Toplam Kalite Yönetimi'nin uzun vadede kalite üzerine yoğunlaşarak tüm çalışanların katılımına dayanan, çalışanları ve toplum için avantajlar sağlamayı hedefleyen, bunların yanı sıra müşterinin tatmin olmasını sağlayan bir kuruluş yönetim biçimi olduğunu belirtti.

Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Albay Dr. Tayfun Türkoğlu ve Salih Yalçın'a konuşmalardan sonra günün anısına plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NNYÜ'de 'İşte Kalite' Konulu Konferans Düzenlendi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement