NNYÜ Öğrencileri Önlük Giydi, Işık Aldı - Son Dakika
Güncel

NNYÜ Öğrencileri Önlük Giydi, Işık Aldı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sağlık Bilimler Fakültesi tarafından 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme ve Işık Alma Töreni düzenlendi.

07.04.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen Beyaz Önlük Giyme ve Işık Alma Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç törende yaptığı açılış konuşmasında diyetisyenler, fizyoterapistler ve hemşirelerin sağlık ekibinin önemli birer parçası olduğunu belirterek, "Sağlık Bilimleri Fakültemizin öncelikli hedefi ülkemizde sağlık alanında en başarılı fakültelerden biri olabilmek ve üstün nitelikli sağlık ekibi yetiştirebilmektir" dedi.

Büyük bir coşku içinde gerçekleştirilen törene katılan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ise törende yaptığı konuşmada, "Bu üniversite de gençler ile ilgili her hangi bir konuda, kürsüye çıktığım zaman heyecanlandığımı hissediyorum. Çünkü, bakınca bütün bu tesisler, fakülteler, laboratuvarlar hiç birisi kampüsün içinde bitmedi. Hepsi ilmek ilmek işlenerek yapıldı. Bütün fakültelerimiz gözbebeğimizdir" dedi. Öğrencilere de tavsiye de bulunan Mustafa Nevzat Özhamurkar, "Aileleriniz sizleri ne fedakarlıklarla yetiştirmeye çalışıyorlar. Bir çok şeyi geri dönderebilirsiniz. Para kazanırsınız kaybedersiniz. İlerlersiniz biraz gerilersiniz. Ama telafi edemeyeceğiniz bir tek şey var. Zamanı geri çeviremezsiniz. Giden zaman geri gelmez. Zamanınızı boşa harcamayınız. Bir yıl kaybın ileride size nelere mal olabileceğinin hesabını iyi yapın" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra sırayla kürsüye davet edilen Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri bölümlerinde görevli öğretim üyeleri tarafından giydirilirken, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü birinci sınıf öğrencileri de bölüm öğretim üyelerinden ışık alarak, mesleklerine giden yolda teorik bilgilerini hayata geçirmek için ilk adımı attılar.

Törene, NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Dekanlar, Öğretim Üyeleri, Mütevelli Heyet Üyeleri, Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin, ailelerine gurur dolu anlar yaşattıkları Beyaz Önlük Giyme ve Işık Alma Töreni "Yaşamınıza Dokunuyoruz" adlı dans gösterisi ve kokteyl ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NNYÜ Öğrencileri Önlük Giydi, Işık Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement