Nobel Ödüllü Kolombiya Devlet Başkanı Santos, İngiltere'de - Son Dakika
Güncel

Nobel Ödüllü Kolombiya Devlet Başkanı Santos, İngiltere'de

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in konuğu olarak İngiltere'ye gelen Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve eşi Maria Clemencia Rodriguez de Santos, 3 günlük resmi ziyaretine başladı.

01.11.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in konuğu olarak İngiltere'ye gelen Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve eşi Maria Clemencia Rodriguez de Santos, 3 günlük resmi ziyaretine başladı.

Ziyaret, Kolombiya'dan İngiltere'ye, devlet başkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olması sebebiyle ayrı bir önem taşıyor. Kolombiya lideri, ziyaret boyunca Kraliyet Ailesi'nin resmi konutu olan Buckingham Sarayı'nda konaklayacak.

Tarihi ziyaret için bugün Londra'daki Buckingham Sarayı'nın yakınında bulunan tören alanında düzenlenen resmi karşılamada Santos'a, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip eşlik etti. Santos burada ayrıca İngiltere Başbakanı Theresa May, Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve İçişleri Bakanı Amber Rudd ile tanıştı.

Santos, bugünkü programı kapsamında akşamüzeri İngiltere veliaht prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla ile Clarence House'da çay içecek, ardından, Kraliçe Elizabeth tarafından Buckingham Sarayı'nın balo salonunda onuruna verilecek 170 kişilik akşam yemeğine katılacak.

Kuzey İrlanda'yı ziyaret edecek

Kolombiyalı lider ziyaretinin ikinci gününde de Londra'daki Başbakanlık binasında düzenlenecek öğle yemeğinde Başbakan Theresa May ile görüşecek. Santos ayrıca başkentteki Doğal Tarih Müzesi ve London School of Economics'te (LSE) yapılacak etkinliklere katılacak.

Ziyaretinin son gününde Kuzey İrlanda'ya geçecek Santos, başkent Belfast'ın toplum liderleriyle, Kuzey İrlanda'daki barış süreci ile çatışma sonrasında uzlaşı ve zorlukların ele alınacağı toplantıda bir araya gelecek.

Tarihi ziyarete ilişkin konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, ülkesinin AB'den ayrılma kararı (Brexit) almasıyla Kolombiya ile bağlarını geliştirmeyi planladığını aktararak, " Britanya, Kolombiya ile dünya sahnesinde el ele çalışıyor. Kolombiya, tarihi bir barış anlaşmasının eşiğinde, ve biz de Devlet Başkanı Santos ile Kolombiya halkını, uzun süreli barış yolunda desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Norveç Nobel Komitesi geçen ay, bu yılki Barış Ödülü'nü ülkesindeki 50 yıllık iç savaşı sona erdirmek için çaba harcayan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a verildiğini duyurmuştu.

Kuzey İrlanda'da barış süreci, İngiltere ile İrlanda arasında 10 Nisan 1998'de imzalanan "Hayırlı Cuma (Good Friday) Anlaşması"yla başlamıştı. Hayırlı Cuma anlaşmasının ardından 2005 yılında silahların sustuğu Kuzey İrlanda'da ayrılıkçı Cumhuriyetçiler ve İngiltere ile birlik yanlıları hükümet ortakları olarak ülkeyi birlikte yönetiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nobel Ödüllü Kolombiya Devlet Başkanı Santos, İngiltere'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor
    13:34 Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

    Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, seçildikten sonra ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, RATED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Adıyaman ve diğer isimler Çelik'i ziyaret ederek tebriklerini iletti. Çelik, ziyaretçilerine teşekkür ederek, projelerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı
    13:34 Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı

    Adıyaman'da bulunan 16 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Perre Antik Kent'te gerçekleştirilen kazı çalışmalarına katıldı. Öğrenciler, arkeologlarla birlikte kazı yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

  • 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor
    13:34 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor

    İzmir'de düzenlenecek olan 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği, halk dansları gösterileri, müzikaller ve konserlerle çocuklara keyifli saatler yaşatacak. Şenliğin finalinde ise Yeni Türkü sahne alacak. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, tüm yurttaşları bayram coşkusuna ortak olmaya davet ediyor.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu
    13:34 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü engelli sporcuları, Türkiye Yüzme Federasyonu'nun düzenlediği Para Yüzme ve DEAF Yüzme Bölge Şampiyonasında 40 madalya kazandı.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.


Advertisement