Nobelli Çinli Yazar Mo Yan 17 Şubat'ta Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Nobelli Çinli Yazar Mo Yan 17 Şubat'ta Türkiye'ye Geliyor

Nobelli Çinli Yazar Mo Yan 17 Şubat\'ta Türkiye\'ye Geliyor

2012 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan ve "Çin'in Kafka'sı" olarak adlandırılan Çinli yazar Mo Yan Kültür Bakanı Ömer Çelik'in daveti üzerine 17 Şubat'ta Türkiye'ye gelecek.

15.02.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan ve "Çin'in Kafka'sı" olarak adlandırılan Çinli yazar Mo Yan Kültür Bakanı Ömer Çelik'in daveti üzerine 17 Şubat'ta Türkiye'ye gelecek.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Ömer Çelik'in kültürel diplomasi stratejisi ile Türkiye'ye davet edilen önde gelen isimler; Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini, kültürel değerlerle birlikte tanıma imkânını yakalıyor. Türkiye'yi her yönüyle birebir tanıyan önde gelen isimler ülkelerine döndüklerinde Türkiye'yi başta sosyal medya olmak üzere, televizyon programları, roman ve makalelerde vatandaşlarına anlatıyor.

Her alanda önemli isimleri Türkiye'ye davet eden ve ağırlayan Bakan Ömer Çelik'in bu kez misafiri, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Nobel Edebiyat Ödüllü Mo Yan olacak. İsveç Akademisi'nin, "sanrısal gerçekçilikle halk hikayelerini, tarihi ve şimdiyi kaynaştırma"daki ustalığına atıf yaparak 2012 yılında Nobel Edebiyat Ödülüne layık gördüğü Çinli yazar Mo Yan17 Şubat'ta Türkiye'ye geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından ağırlanacak olan dünyaca ünlü yazar, Bakanlık tarafından kendisi için hazırlanan program kapsamında İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Nobelli yazar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2013'te başlattığı "100 Çinli Entelektüel" projesi kapsamında Türkiye'nin güzelliklerini keşfedecek. Çin'in Franz Kafka'sı olarak adlandırılan Mo Yan için Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerini görüp bilgi alabileceği, ayrıca doğal güzelliklerinin keyfini süreceği bir program hazırlandı.

-ÇİN EDEBİYATININ YAŞAYAN EFSANESİ-

Kültür Devrimi sırasında 11 yaşındayken okulu bırakıp önce çiftçi olarak ardından fabrika işçisi olarak çalışan ve bu sırada yazmaya başlayan Mo Yan eserlerinde Çince "Konuşma!" manasına gelen Mo Yan mahlasını kullanıyor. Batı dünyasında Kızıl Darı Tarlaları filmine konu olan iki romanı ile bilinen yazar, sınıf mücadelesini anlatan yapıtı ile Asya Erkek Edebiyat Ödülü'nü, Çin'deki "tek çocuk" politikasını konu edinen son romanı ile de Çin'in en önemli edebiyat ödüllerinden olan ''Mao Dun Edebiyat Ödülü''nü aldı. Mo Yan, 2012 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alırken Çin'de doğan ve Çin'de yaşamayı sürdüren ilk Çinli Nobel ödüllü yazar oldu.

-PROJE KAPSAMINDA TÜRKİYE'YE GELECEK DİĞER İSİMLER-

Çin'de bir milyonun üzerinde aylık satış ortalamasıyla birinci sırada bulunan Çin Coğrafyası dergisinin baş editörü olan Shan Zhiqiang, Çin Edebiyat dünyasının tanınan isimlerinden olan Chen Huizhong ve farklı alanlarda kitapları bulunan pek çok yazar da ağırlama programı çerçevesinde Türkiye'yi gezme fırsatı bulacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Nobelli Çinli Yazar Mo Yan 17 Şubat'ta Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement