Noel Baba'nın Çapalı Haç'ı Pırlanta ve Atınla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Noel Baba'nın Çapalı Haç'ı Pırlanta ve Atınla Buluştu

Noel Baba\'nın Çapalı Haç\'ı Pırlanta ve Atınla Buluştu

Mücevher markası Roberto Bravo, Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi işbirliğiyle, Noel Baba'dan ilham alarak hazırladığı Santa Claus özel koleksiyonunun ilk tanıtımını Antalya'da yaptı.

15.08.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mücevher markası Roberto Bravo, Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi işbirliğiyle, Noel Baba'dan ilham alarak hazırladığı Santa Claus özel koleksiyonunun ilk tanıtımını Antalya'da yaptı.

Antalya'nın Demre İlçesi doğumlu Noel Baba markası, dünyanın en değerli madenleri pırlanta, altın ve gümüşle birleştirildi. Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi işbirliği ile çocukların Noel Baba'sı, denizcilerin koruyucu azizi Aziz Nikolas'ı, barış ve sevgi ile hatırlatmak amacıyla Santa Claus özel koleksiyonunu hayata geçiren Roberto Bravo, koleksiyonun ilk tanıtımını Antalya'da Rixos Downtown Hotel'de gerçekleştirdi. Demreli Aziz Nikolas'ın anısına hazırlanan Roberto Bravo'nun Santa Claus özel koleksiyonu, dünyanın 35 ülkesinde satışa sunulacak. Noel Baba olarak bilinen Demreli Aziz Nikolas'ın denizcilerin koruyucu azizi oluşunu gösteren 'Çapalı Haç'ın ilham verdiği Santa Claus özel koleksiyonu altın, gümüş ve pırlantalı birbirinden özel parçalardan oluşuyor.

DENİZCİLERİN KORUYUCU AZİZİ

Roberto Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi işbirliğiyle hazırlanan koleksiyonun, adını hayatının büyük bölümünü Myra'da (Antalya- Demre) geçiren, denizlerin koruyucu azizi olarak bilinen Aziz Nikolas'tan, yani Noel Baba'dan aldığını söyledi. Kamar, dünyanın en ilgi çeken koleksiyonlarından biri olması beklenen koleksiyonun satışından elde edilecek gelirin bir kısmının Noel Baba Barış Konseyi'ne aktarılarak dünya barışına maddi katkı sağlanacağını kaydetti.

DÜNYANIN EN PAHALI MARKASI

Roberto Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi ortaklığında hayata geçirdikleri Santa Claus Koleksiyonu'nun dünyanın 35 ülkesinde satışının yapılacağını ve koleksiyon sayesinde Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlanacağını söyledi. Noel Baba'nın kendi koleksiyonlarında da hayat bulmasından gurur duyduklarına dikkat çeken Kamar, "En yeni koleksiyonumuz olan Santa Claus ile de iddialıyız" dedi.

KOLEKSİYONDA 11 ÜRÜN VAR

Gümüş, altın- pırlanta ve sadece pırlanta olmak üzere üç farklı koleksiyon oluşturulduğunu dile getiren Mustafa Kamar, 11 farklı tasarımdan oluşan gümüş koleksiyonda ürün fiyatlarının 100 ile 2 bin dolar arasında değiştiğini kaydetti. Kamar, pırlanta tasarlanan lahit üzerindeki Çapalı Haç'tan 50 adet üretim yapıldığını ve fiyatının da 50 bin dolar olduğunu açıkladı.

ORİJİNALİ DEMRE'DEKİ KİLİSEDE

Santa Claus koleksiyonuna 1600 yıl önce mezar taşında bulunan ve Aziz Nikolas'ın denizcilerin de koruyucu azizi oluşunu gösteren Çapalı Haç'ın esin kaynağı olduğunu anlatan Uluslararası Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, koleksiyonun çıkış noktasını oluşturan Çapalı Haç'ın orijinalinin Demre'deki Aziz Nikolas Kilisesi'nde saklandığını dile getirdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Noel Baba'nın Çapalı Haç'ı Pırlanta ve Atınla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement