Norveç Kralı 5. Harald Ankara'da Sergi Açtı - Son Dakika
Güncel

Norveç Kralı 5. Harald Ankara'da Sergi Açtı

Norveç Kralı 5. Harald Ankara\'da Sergi Açtı

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi ile Norveç Kralı 5. Harald ve eşi Kraliçe Sonja, Edvard Munch ve Andy Warhol'un eserlerinin yer aldığı sergiyi açtı.

05.11.2013 19:04  Güncelleme: 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül ile Norveç Kralı 5. Harald ve eşi Kraliçe Sonja, Edvard Munch ve Andy Warhol'un eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı.

Cermodern'deki açılışta konuşan Kraliçe Sonja, geçen iki yılda Paris, Londra ve Oslo'da Munch'ın eserlerinin sergilendiği pek çok etkinliğin açılışını yaptığını ve 1 milyona yakın insanın bu sergileri ziyaret ettiğini belirterek Türkiye'ye yaptıkları ilk resmi ziyarette, böyle bir serginin açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Edvard Munch'ın doğumunun 150. yılının ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Kraliçe, bu çerçevede Oslo'daki iki büyük sergiyi yarım milyona yakın insanın ziyaret ettiğini, 5 milyon nüfuslu ülkede bunun, etkileyici bir tablo olduğunu ifade etti.

İki sanatçının yaşamı ve eserleri hakkında da bilgi veren Kraliçe Sonja, Envard Munch'la tanışma fırsatı yakalayamadığını fakat 1982'de Andy Warhol'u New York'taki stüdyosunda ziyaret etme şansı elde ettiğini söyledi.

Kraliçe Sonja'nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Kral 5. Harald sergiyi gezdiler. Yetkililerden bilgi alan Gül, Kral 5. Harold ve eşleri sergideki eserleri inceledi.

Norveçli sanatçı Edvard Munch'ın doğumunun 150. yılı anısına düzenlenen sergi, Munch'ın eserlerinden Çığlık, Madonna, Broş ve İskelet Kollu Otoportre ile Andy Warhol'un bu seriden ilham alarak tasarladığı pano baskı eserlerinden oluşuyor.

29 orijinal ve bir çoğaltma eserin yer aldığı sergi 5 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç Kralı 5. Harald Ankara'da Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement