NPQ Türkiye Yeni Sayısı - Son Dakika
Güncel

NPQ Türkiye Yeni Sayısı

NPQ Türkiye Yeni Sayısı

Erkan Mumcu ve Mensur Akgün de, 2003'den bugüne bakan sözkonusu forumdan yola çıkarak bugünün Türkiyesi'ni değerlendiriyor.

26.10.2011 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2003'den Bugüne Bakmak

Dergide, AK Parti'yi iktidara taşıyan 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından "2010 Türkiyesi"ni değerlendirmek için biraraya gelen ve aralarında Halit Refiğ, Ahmet Hakan, Mehmet Ali Kılıçbay, İlter Turan'ın da bulunduğu bir grup aydının geleceğe dair düşüncelerini yansıtan forumun geniş bir özetine yer veriliyor. NPQ Türkiye'nin bu sayısında imzaları bulunan Erkan Mumcu ve Mensur Akgün de, 2003'den bugüne bakan sözkonusu forumdan yola çıkarak bugünün Türkiyesi'ni değerlendiriyor.

Ünlü yazar Carlos Fuentes'in "Bütün entelektüel dünyanın buluşup tartıştığı tek merkez" olarak tanımladığı NPQ'nun yerli edisyonu olan NPQ Türkiye yayımlandı. NPQ Türkiye'nin son sayısında "Gelişim mi, Değişim mi, Dönüşüm mü?" başlığı altında 14 Aralık 2002 tarihinde gerçekleştirilen ve 2010'lu yılları değerlendirmeye çalışan bir forumun geniş özetine yer verildi. AK Parti'nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002'deki genel seçimin hemen ardından yayımlanan NPQ Türkiye'nin "2010'lu Yılların Türkiye'si" başlıklı özel sayısında yer alan bu forum, AK Parti iktidarının Türkiye'nin kaderinde oynayacağı rolü değerlendirmeyi amaçlıyordu. Forum'a katılan isimler şöyleydi: Ahmet Hakan, Mehmet Ali Kılıçbay, Nesrin Nas, Cengiz Özdemir, Ali Saydam, Halit Refiğ, M. Kenan Tekdağ, Caner Tunaman, İlter Turan, Y. Gökalp Yıldız, Namık Kemal Zeybek.

"Değişim mi, Gelişim mi, Dönüşüm mü?" başlığıyla gerçekleştirilmiş olan bu forumun genişçe bir özetinin ardındaki sayfalarda, "Seçmece" başlıklı makalesinde Erkan Mumcu, 'seçilenler'in değil, 'seçenler'in dünyasını değerlendirirken, Mensur Akgün de "Öngörülemeyen Gelecek" başlıklı yazısında 2002'den bugünü görmeye çalışan forumun günümüzü 'anlatabildiğini' ama 'göremediği'ni ifade ediyor.

Derginin diğer bölüm başlıkları ise şöyle:

"WikiLeaks ve Jeo-Enformasyon Çağı", İnternet Hürriyeti'ne Dair Yorumlar Kolajı" ve "G-20'nin Parçalanması".

Bersay İletişim Enstitüsü adına Ali Saydam'ın yayımcılığında, Ülkü Karaosmanoğlu'nun yayın yönetmenliğinde çıkan NPQ Türkiye'nin Yayın Kurulu'nda yer alan isimler de şöyle: Ali Murat Vural, Deniz Ülke Arıboğan, Dücane Cündioğlu, Erkan Mumcu, İlker Aktükün, Latif Erdoğan, Mehmet Ali Kılıçbay, Mensur Akgün, Nihal Kemaloğlu, Önder Küçükerman.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NPQ Türkiye Yeni Sayısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement