Nsu Davası Bitti Ama Kamuoyu Vicdanı Tatmin Olmadı - Son Dakika
Güncel

Nsu Davası Bitti Ama Kamuoyu Vicdanı Tatmin Olmadı

Nsu Davası Bitti Ama Kamuoyu Vicdanı Tatmin Olmadı

BERLİN'de toplanan göstericiler NSU için görülen davanın sonuçlarının kamuoyu vicdanını tatmin etmediği ve Berlin Eyalet Meclisi'nde konunun takibi için yeni bir komisyon kurulması gerekçeleriyle protesto düzenledi.

10.09.2018 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERLİN'de toplanan göstericiler NSU için görülen davanın sonuçlarının kamuoyu vicdanını tatmin etmediği ve Berlin Eyalet Meclisi'nde konunun takibi için yeni bir komisyon kurulması gerekçeleriyle protesto düzenledi. Irkçılığa, Naziliğe ve savaşa karşı 'Hatırlama ve Uyarı Günü' çerçevesinde, 'Dava Bitmedi' başlığı altında organize düzenlenen mitingte, Federal Meclis SPD Milletvekili Cansel Kızıltepe, Federal Meclis Sol Parti Milletvekili Martina Renner ve NSU davası müdahil avukatlarından Antonia von der Behrens birer konuşma yaptı.

NSU davasındaki mahkeme kararlarının ve verilen cezaların yeterli olmadığını söyleyen Cansel Kızıltepe, örgütün ardında daha büyük bir çetenin olduğunu iddia etti. Davanın mahkeme kararıyla bitirilmemesi gerektiğine değinen Kızıltepe, "Tekrar bir komisyon kurulmalı ve cinayetler açıklığa kavuşturulmalı. Yabancılar bu karardan sonra kendilerini güvende hissetmiyorlar. Çünkü polis ve Anayasayı Koruma Teşkilatı olanları örtbas etti. Mahkeme kararında ise bunlar hakkında hiçbir söz sarf edilmedi" diye konuştu.

MAASSEN GÖREVİNDEN ALINMALI

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen'in görevden alınması gerektiğini belirten Kızıltepe, "Sadece NSU davasıyla ilgili olarak değil, Chemnitz'de meydana gelen ırkçı yaklaşımlarla ilgili olarak da çok hataları var. Parti olarak görevden alınmasını destekliyoruz" dedi.

'NSU DAVASI ÖRTBAS EDİLDİ'

Münih'te görülen NSU davasının müdahil avukatlarından Antonia von der Behrens, NSU davasının örtbas edildiğini söyledi. Behrens bu dava sonucunda neonazilerin yıllardır yalana dayalı uyguladıkları siyasetlerini onayladıklarının altını çizdi.

'BERLİN BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARILMALI'

Sol Parti Eyalet Meclisi Milletvekili Hakan Taş, Berlin Eyalet Meclisi bünyesinde yeni bir araştırma komisyonu kurulması gereğini tekrarladı ve NSU cinayetlerinle Berlin bağlantısının ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Sol Parti olarak Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Maassen'in görevinden alınması talebini desteklediklerini söyleyen Taş, "Chemnitz'de yaşanılanlar, göçmenlere sokaklarda yapılan saldırılar belgeleriyle ortaya çıkarılmış olmasına rağmen Maassen'in bunları yalanlaması endişe vericidir. Bu kişinin hemen görevden alınması gerekir" dedi.

Mitingden sonra NSU terör örgütü tarafından öldürülen 8 Türk, 1 Yunan ve 1 Alman polisin fotoğrafları bisikletlere monte edildi ve oluşturulan bisiklet konvoyunla şehir turu atıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Nsu Davası Bitti Ama Kamuoyu Vicdanı Tatmin Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement