Nuh Peygamber'in Cep Telefonuyla Konuştuğu İddiasına Kuantum Fiziği Yaklaşımı - Son Dakika
Güncel

Nuh Peygamber'in Cep Telefonuyla Konuştuğu İddiasına Kuantum Fiziği Yaklaşımı

Nuh Peygamber\'in Cep Telefonuyla Konuştuğu İddiasına Kuantum Fiziği Yaklaşımı

"Nuh peygamber, kendisine inanmayan oğlunu cep telefonuyla aradı.

12.01.2018 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Nuh peygamber, kendisine inanmayan oğlunu cep telefonuyla aradı. Hz. Nuh zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji vardı" iddialarına farklı bir yorum geldi. Köşeyazarı Hıncal Uluç konuya kuantum fiziğiyle yaklaştı. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek, TRT 1'de yayınlanan Pelin Çift'in sunduğu Öteki Gündem programında Nuh Tufanı'na ilişkin iddialarıyla gündeme bomba gibi düşmüştü.

"Hz. Nuh zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji vardı. Hz. Nuh, kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştü" şeklindeki bir takım iddialarıyla gündeme gelen Akademisyen Örnek hakkında bir çok yorumda bulunuldu. Akademisyen, bazı yayınlarda açıklamaları sebebiyle eleştirilmişti. Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Hıncal Uluç, Örnek'in bu açıklamalarına farklı bir bakış açısı getirdi. Uluç köşesinde konuyu, tarihte yeni şeyler söyleyenlerin her zaman olumsuzluklarla karşılaştığını belirterek, 'Kuantum Fiziği' çevresinde ele aldı. Uluç, Akademisyen Örnek hakkında dinlenip, anlaşılıp ondan sonra yorum yapılması gerektiğini belirtti. Hıncal Uluç'un yazısındaki o kısımlar:

"Şimdi, Örnek Hoca ile dalga geçen yazarların bir teki bu programı izledi mi?. Bir bilim adamı, konusu da Deniz Bilimleri olan bir bilim adamı, Tufan'la ilgili adeta yeni bir "Tanrıların Arabaları" kitabı yazmışsa, onu okuyan tek kişi var mı içlerinde.. O zaman nasıl dalga geçiyor, alay ediyor ve aşağılıyorlar adamı?. Daniken'le alay etti mi bunlar?. Peki Örnek Hocanın günahı ne?. Türk olması mı?. Dün yazdım. Hoca ile dalga geçenler, Newton Fiziğini bitiren Kuantum Mekaniği'nden haberdar mı?. O kuantum fiziği ile, olmayacak şey yok.. O zaman ne kadar aykırı da olsa, hele bir kulak verin adama, dalga geçmeden. Hele bir okumaya teşebbüs edin Tufan kitabını.. Sonra söyleyin fikrinizi.. Benim kızdığım, öfkelendiğim, zerre bilmeden peşin hükümle saldırmak. En kolay yoldan, tiraj, reyting ve taraftar elde etmek..

"İnsanlar konuşa konuşa" dostlar!. En aykırı fikirleri bile konuşmamız, tartışmamız lazım" Dün yazdım.

"Bir kedi ayni anda hem canlı, hem ölü olabilir mi? Bu sorunun cevabını merak eden, üç satır kuantum fiziği okuyan var mı, alay edenler, içinizde.. Var mı? Okuyun bakalım, olur muymuş, olmaz mıymış? Okuyun bakalım. Bu dünyadaki bir taneciğin ikizi, 13 milyar ışık yılı ötede, evrenin görülebilen son sınırında olabilir mi? Bu iki tanecik birbirleriyle haberleşerek ayni hareketleri yapıyor olabilirler mi? Aklınız duruyor değil mi? Bilimde 'Yok' diye bir şey kalmadı, biliyor musunuz? O zaman her şeyi, ama her şeyi tartışmak, konuşmak gerek. Alay etmeden önce dinlemeyi öğrenmeliyiz.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nuh Peygamber'in Cep Telefonuyla Konuştuğu İddiasına Kuantum Fiziği Yaklaşımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement