Nükleer Karşıtları Büyükeceli'de Yol Kapattı - Son Dakika
Güncel

Nükleer Karşıtları Büyükeceli'de Yol Kapattı

Mersin'in Gülnar İlçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu nükleer santrali, nükleer karşıtları tarafından protesto edildi.

05.08.2012 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Gülnar İlçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan Akkuyu nükleer santrali, nükleer karşıtları tarafından protesto edildi.

Türkiye'nin değişik illerinden gelip Büyükeceli beldesinde ana yolda toplanan aralarında CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu yüzlerce nükleer karşıtları, ana yoldan yürümeye başlayarak yolu bir süre trafiğe kapattı. Yaklaşık 3 kilometrelik mesafeyi yürüyerek santralin yapılacağı alanın girişine gelen kalabalık, demir kapıyı yıkmak için bir süre uğraştı. Gruptan bazı kişiler ise demir kapıdaki güvenlik kamerasını ve uyarıcı levhaları kırarken, bazı göstericiler demir kapının diğer bölümünde bulunan güvenlik güçlerine taş attılar. Atılan taşlardan biri ise polis memurunun başına isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Yaralanan polis ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönem sözcüsü Sabahat Arslan, yaptığı basın açıklamasında, bu günün tarihe kara leke olarak geçen, emperyalizmin bir insanlık ayıbı olan ve 500 bin kişinin ölümüne neden olan Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının yıldönümü nedeni ile ölen insanları saygıyla anmak için toplandıklarını kaydetti.

Arslan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Atom bombalarının yapımında kullanılan malzemeyi üreten nükleer santrallere hayır demek için toplandık. Nükleer santraller tarih boyunca milyonlarca insanın ölmesine ve sakat yaşamasına, ekolojik dengenin bozulmasına ve hesaplanamayan milyarlarca para değerinin heba olmasına neden olmuştur. Nükleer santrallerin insanlığa verdiği ekonomik ve sosyal zararlarının korkunç boyutlarını Çernobil ve Fukuşima'da gördük. Nükleer santrallerde üretilen nükleer silahların özellikle Ortadoğu da halkların öldürülmesinde kullanılması acımasızlığının da bilincindeyiz."

Grup, basın açıklamasının ardından ise nükleer santralin bulunduğu alandan ayrıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nükleer Karşıtları Büyükeceli'de Yol Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:39 Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

    Kırşehir İl Genel Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı ve katip üyeliği seçimi yapıldı. Bülent Ozan meclis başkanlığına seçildi. Ozan, hizmet çıtasını daha yukarı taşıyacaklarını ve üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement