Nükleer Santrale Tepki - Son Dakika
Güncel

Nükleer Santrale Tepki

Antalya Nükleer Karşıtı Platform üyesi bir grup, nükleer santral yapımına karşı çıkarak, basın açıklaması yaptı.

26.04.2016 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Nükleer Karşıtı Platform üyesi bir grup, nükleer santral yapımına karşı çıkarak, basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması okuyan platform sözcüsü Hediye Gündüz, bugün Çernobil nükleer santral patlamasının 30. yılı olduğunu belirterek, bu felaketin insana, doğaya ve yaşama büyük zararlar verdiğini ve hala vermeye devam ettiğini kaydetti.

Patlama sonucunda hava, su ve toprağın kirlendiğini, insanların öldüğünü ve çocukların sakat doğduğunu dile getiren Gündüz, şunları kaydetti:

"Bir başka ülkede patlamış olmasına rağmen, bizim ülkemizde de, Karadeniz halkına büyük zararlar verdi. Ancak, bütün bu zararlar görmezden gelinerek, Türkiye'nin bir birinden kıymetli üç ayrı köşesine Akkuyu'ya, Sinop'a ve İğneada'ya nükleer santral yapılmak isteniyor. Bu santralleri yapmak isteyenler, ya dünyada hiç yaşamamış ya da taş devrinde yaşamış olmalılar. Nasıl nükleer santral yapmaya karar alabiliyorlar."

Nükleer santrallerin kötü amaçlı kullanılabileceğini de iddia eden Gündüz, nükleer santrallere, hangi amaç kurulursa kurulsun karşı olduklarını ve tepki göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

Grup, bir süre "Nükleer santral istemiyoruz" şeklinde slogan attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nükleer Santrale Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement