Nükleer Silahlanma Karşıtı Protesto - Son Dakika
Güncel

Nükleer Silahlanma Karşıtı Protesto

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Protesto detayları İskoçya bölgesel hükümeti başbakanı Sturgeon'ın açıklaması Londra'da nükleer silahlanma karşıtı protesto Protestoya İşçi Partisi lideri Corbyn ve İskoçya bölgesel hükümeti başbakanı Sturgeon da destek verdi Nicola Sturgeon: "Trident'in sadece yenilenmesi engellenmemeli, ortadan kaldırılmalı" Jeremy Corbyn: "Savaş planlayarak, barışa ulaşamazsınız" Birleşik Krallık'ta İskoçya'da bulunan "Trident" nükleer silah sistemin yenilenmesini protesto eden binlerce kişi, bugün Londra'da yürüyüş düzenledi.

27.02.2016 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Protesto detayları

İskoçya bölgesel hükümeti başbakanı Sturgeon'ın açıklaması Londra'da nükleer silahlanma karşıtı protesto

Protestoya İşçi Partisi lideri Corbyn ve İskoçya bölgesel hükümeti başbakanı Sturgeon da destek verdi

Nicola Sturgeon:

"Trident'in sadece yenilenmesi engellenmemeli, ortadan kaldırılmalı"

Jeremy Corbyn:

"Savaş planlayarak, barışa ulaşamazsınız"

Birleşik Krallık'ta İskoçya'da bulunan "Trident" nükleer silah sistemin yenilenmesini protesto eden binlerce kişi, bugün Londra'da yürüyüş düzenledi.

Başkent Londra'da Hyde Park yakınındaki Marble Arch'ta buluşan ve ellerinde "Trident'i Durdurun", "Nükleer Silahsızlanma için Kampanya", "Trident'e Hayır" yazılı çeşitli pankartlar taşıyan protestocular, Trafalgar Meydanı'na kadar yürüdü.

Savaş ve nükleer silah karşıtlarının katıldığı protestoya, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, İskoçya bölgesel hükümetinin başbakanı Nicola Sturgeon, Galler Plaid Cymru Partisinin lideri Leanne Wood, Yeşil Parti Milletvekili Caroline Lucas ve ünlü aktris Vanessa Redgrave de destek verdi.

Sturgeon protesto sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün sesimizi duyurmak için bir fırsat. Trident'in sadece yenilenmesi engellenmemeli, ortadan kaldırılmalı" dedi.

Nükleer Silahsızlanma Kampanyası'nın (CND) Başkan Yardımcısı Bruce Kent ise halkın daha fazla nükleer silah için para harcanmasına karşı olduğunu dile getirirken, sendikalar birliği UNISON'un Genel Sekreter Yardımcısı Roger McKenzie, hükümetin nükleer silahlar yerine ulusal sağlık sistemi gibi kamu hizmetlerine para harcaması gerektiğini kaydetti.

İşci Partisi lideri Corbyn de protestodaki konuşmasında, "barışa, savaşı planlarken ulaşılamayacağını" vurgulayarak, "Nükleer silahların olmadığı bir Birleşik Krallık'a inandığım için buradayım. Savaş planlayarak barışa ulaşamazsınız" dedi.

İngiltere Savunma Bakanlığı, İskoçya'daki Faslane Deniz Üssü'nde bulunan Trident nükleer silah sisteminin 20 yıl içerisinde yenilenebileceğini ve maliyetinin yaklaşık 31 milyar sterlin olacağını bildirmişti. Bu çerçevede üsse yeni denizaltılar alınması planlanıyor.

İngiliz hükümeti "Trident"in ulusal güvenlik için gerekli olduğunu savunurken, yenilenmeye ilişkin nihai kararın parlamentoda bu yıl yapılacak oylamayla verilmesi bekleniyor.

Nükleer Silahlanma Karşıtı Protesto
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nükleer Silahlanma Karşıtı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement