NUMAN KURTULMUŞ TÜRKİYE, BU COĞRAFYANIN KİLİT TAŞIDIR - Son Dakika
Güncel

NUMAN KURTULMUŞ TÜRKİYE, BU COĞRAFYANIN KİLİT TAŞIDIR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin bölgede kilit bir notada olduğunu belirterek, "Türkiye, bu coğrafyanın merkezidir, bu coğrafyanın kilit taşıdır.

15.09.2022 20:07  Güncelleme: 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin bölgede kilit bir notada olduğunu belirterek, "Türkiye, bu coğrafyanın merkezidir, bu coğrafyanın kilit taşıdır. Türkiye'yi buradan alır çekerseniz ne Balkanlar'da ne de Ortadoğu'da, Kafkaslar'da, Karadeniz'de, Akdeniz'de huzur kalır. dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ali Sezal Köprüsü'nün açılışına törenine AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Numan Kurtulmuş, birçok çevrenin Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasını istemediğini belirtti. Kurtulmuş, Türkiye'nin başta silah sanayi olmak üzere birçok alanda atılım yaptığını, bulunduğu coğrafyanın kilit taşı haline geldiğini belirterek şöyle konuştu

'TÜRKİYE, BU COĞRAFYANIN MERKEZ ÜSSÜDÜR'

Türkiye diye konuştuğumuz yer sıradan bir ülke değildir. İsterseniz ölçün, dünyanın kalbidir, bu coğrafyanın merkezidir, bu coğrafyanın kilit taşıdır. Türkiye'yi buradan alır çekerseniz ne Balkanlar'da ne de Ortadoğu'da, Kafkaslar'da, Karadeniz'de, Akdeniz'de huzur kalır. Türkiye'nin denizlerde kendi gemilerini yüzdürmeye başlamasıyla iftihar ediyoruz. Türkiye'nin kendi helikopter motorunu yapmasıyla iftihar ediyoruz ama unutmayın ki birilerinin de uykuları kaçıyor 'Bunlar yeniden güçlenirlerse, ayağa kalkarlarsa vay başımıza' diyorlar. Türkiye'nin Akdeniz'de ve Karadeniz'de petrol aramasıyla iftihar ediyoruz, teşvik ediyoruz ve inşallah Karadeniz'de olduğundan daha çok doğalgazı inşallah Akdeniz'de bulacağımıza inanıyor ve bunun için gayret sarf ediyoruz. Türkiye, on yıllar boyunca süren Karabağ işgalini kurtarmak için Azerbaycan'a büyük destek verdi, Türkiye Azerbaycan'ın arkasında her platformda durarak on yıllar süren Karabağ işgali sona erdi. Bir kere daha ilan ediyoruz, Karabağ Türk yurdudur, Azerbaycan yurdudur ve kıyamete kadar Azerbaycan yurdu olarak kalmaya devam edecektir. Birileri bu bölgede güçlü Türkiye istemiyor. Bizim de bu bölge halklarına ve aziz milletimize karşı sorumluluğumuz Türkiye'yi güçlü bir şekilde ileri taşımaktır. Şehirleri ancak ve ancak bir medeniyet mefkuresine bağlı olanlar imar ve inşa eder. Bu anlamda kendi tarihinden kopuk, kendi medeniyetini anlamamış, bu ülkenin nasıl bir ülke olduğunun farkında olmayan, bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunun farkında ve bilincinde olmayanlarla bu ülkede yol yürünmez, onlardan bir hayır gelmez. Öyle olduğu için de bu millet o kafada olanları senelerdir, sittin senedir kenarda tutuyor, iktidara getirmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, köprünün inşaatını söz verdikleri günde bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Bugün sadece bir köprü açmıyoruz, tarihi dokumuzun merkezi olan kalemiz, kapalı çarşımız, Ulu camimiz, Sarayaltı caddemiz tarihi dokumuzun merkezi. Aynı zamanda buranın değişimine ve dönüşümüne hizmet eden bir projenin de açılışını yapıyoruz. Bu köprüyle birlikte yaklaşık 750 metrelik Sarayaltı yolunu kaleye bağlamış oluyoruz. Bu köprümüzün maliyeti 36 milyon TL. 4 milyon civarında da yolun masrafı oldu 40 milyon diye konuştu.

NUMAN KURTULMUŞ TÜRKİYE, BU COĞRAFYANIN KİLİT TAŞIDIR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel NUMAN KURTULMUŞ TÜRKİYE, BU COĞRAFYANIN KİLİT TAŞIDIR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi
    21:38 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı ve vatandaşlara seslendi. Özel, oy kullanmaya kadar herkesin komşularına, müşterilerine, öğrencilerine, arkadaşlarına ulaşarak CHP'ye destek vermelerini istedi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.


Advertisement