Numune Hastanesi 2017-2018 Eğitim Yılı Açılışı - Prof. Dr. Nurullah Zengin - Son Dakika
Güncel

Numune Hastanesi 2017-2018 Eğitim Yılı Açılışı - Prof. Dr. Nurullah Zengin

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Sağlık Bakanlığımızın yapması gereken tıpta uzmanlık takip sistemini biz şu anda uyguluyoruz.

24.10.2017 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Sağlık Bakanlığımızın yapması gereken tıpta uzmanlık takip sistemini biz şu anda uyguluyoruz. Bunu tüm Türkiye'ye yaygın hale getirebiliriz. Sağlık Bakanlığımızın da milyon dolarlar vererek yazdırması gereken programı da yaptırmasına gerek kalmadı." dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2017-2018 eğitim yılı açılış töreni, TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşleri Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Furkan Karabekmez, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ve hastane çalışanlarının katılımıyla yapıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, üniversitenin 2015 yılında kurulduğunu belirterek, bu kapsamda 55 eğitim araştırma hastanesi ile protokol yaptıklarını ve o protokollerden en önemlilerinden birisinin ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yaptıklarını söyledi.

Üniversiteye bağlanan 55 eğitim ve araştırma hastesinin çalışmaları sırasında 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Erdöl, "Gülhanenin bağlı eğitim kurumları da o sırada üniversitemize devredildi. Bir hastanedeki problemleri düşünün. 58 eğitim ve araştırma hastanesinin problemleriyle yüz yüze kaldık. Birden iki ayrı şehirde, iki ayrı üniversiteyi büyütmek zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Ankara'da bir tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri fakültesi, meslek yüksek okulu ve enstitünün olduğunu anlatan Erdöl, Ankara'da da Milli Savunmanın ihtiyaçları için "Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü" adı altında farklı bir enstitüyü planlamak durumunda olduklarını söyledi.

Askeri hekim yetiştirmek ve ihtiyacı karşılamak, sualtı hekimliği, hava uzay hekimliğine kadar farklı alanlarda eğitimi de üstlendiklerini ifade eden Erdöl, şöyle devam etti:

"Bin 200 civarında öğretim üyemiz var. Biz öğretim üyelerimizi ancak günlük internet sitemiz üzerinden takip edebiliyoruz. Biz üniversiteyi kurunca sağlık teknokenti kurmak istedik. Sağlık yazılımını yapmaya başladık. Biz şu anda üniversitemizin web sayfamızı kendimiz yaptık. Sağlık Bakanlığımızın yapması gereken tıpta uzmanlık takip sistemini biz şu anda uyguluyoruz. Bunu tüm Türkiye'ye yaygın hale getirebiliriz. Sağlık Bakanlığımızın da milyon dolarlar vererek yazdırması gereken programı da yaptırmasına gerek kalmadı."

"Numunenin kuruluşu Osmanlı arşivlerinde"

Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ise Numune Hastanesinin kuruluşuna ilişkin araştırma yaptıklarını ve hastaneyle ilgili bugüne kadar hiç görülmeyen belgelere ulaştıklarını söyledi.

Hastanenin kuruluşuna ait Osmanlı arşivinden herhangi bir bilginin ellerinde mevcut olmadığını dile getiren Zengin, şunları söyledi:

"Uzun zamandır böyle bir belgenin peşindeydik. Hatta bu konuda Türk Tarih Kurumuyla temaslarımız olmuştu. Numune Hastanesinin kuruluşu ile ilgili bilgilere ulaştık. Ankara vilayetinden İstanbul'a giden bir hastanenin kurulmasına ait talep, Bakanlar Kurulunun ilgili kararı ve Sadrazamın oluru, son olarak da Sultan İkinci Abdülhamit'e ait Ankara'da Gureba hastanesi adıyla bir hastanenin kuruluşuna dair padişah fermanı arşivlerimizde yerini aldı."

Zengin, Numune Hastanesinin bin yatak kapasitesi ve 3 bin 500 çalışanıyla tüm branşlarda hizmet verdiğini aktardı.

Konuşmaların ardından doçent olan hekimlere plaketlerini Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl ve TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşleri Başkanı Vural Kavuncu takdim etti.

Numune Hastanesi 2017-2018 Eğitim Yılı Açılışı - Prof. Dr. Nurullah Zengin
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Numune Hastanesi 2017-2018 Eğitim Yılı Açılışı - Prof. Dr. Nurullah Zengin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement