Nur Tatar'a Sevgi Seli - Son Dakika
Güncel

Nur Tatar'a Sevgi Seli

Nur Tatar\'a Sevgi Seli

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında tekvando kadınlar 67 kiloda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, memleketi Van'a geldi.

25.08.2012 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında tekvando kadınlar 67 kiloda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, memleketi Van'a geldi. Büyük bir coşkuyla karşılanan milli sporcu, şehir turu atarak kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara el salladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye Tekvando Genel Koordinatörü Ramazan Çetin, annesi Birgül Tatar ve babası Nizam Tatar ile birlikte gelen Nur Tatar, Van'da büyük coşkuyla karşılandı. Vanlılar ellerinde pankartlar ve çiçeklerle Van Ferit Melen Havaalanı'nda

beklerken, Tatar için üstü açık çiçeklerle donatılmış ve üzerinde 'Şampiyonumuz, gururumuz" yazılı bir araç tahsis edildi.

"TÜRKİYE BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİRMEK ONUR VERİCİ"

Yaklaşık 50 araçlık konvoyla şehir turu atan Tatar, yolda kendisine sevgi gösterisinde bulunan Vanlılara kazandığı madalyayı da gösterip el salladı. Daha sonra Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Tatar, Türkiye'ye bu madalyayı kazandırdığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Tatar, "Orada dövüşürken bu madalyayı Türkiye getirmek gerçekten onur verici. Bayrağımızı dalgalandırmak çok güzel bir duyguydu. İstesem de ben yaşadığım o duyguları anlatamam" dedi.

"HER FIRSATTA KÜRT-TÜRK KARDEŞLİĞİNE VURGU YAPIYOR"

Vali Vekili Zafer Coşkun, Tatar'ın başarısının herkesi mutlu ettiğini söyledi. Şu an Edremit'te yapımı devam eden 5 bin kişilik spor salonuna Nur Tatar'ın isminin verileceğini de belirten Coşkun, "Başarılarıyla bizi sevindirdi ve gururlandırdı. Nur hanımefendi kardeşimiz her fırsatta Kürt-Türk kardeşliğine vurgu yapıyor. Aynı zamanda İstiklal Marşı'nın okutulmasında hassasiyeti var. Bayrağımızın göndere çekilmesinde de oldukça gurur duyan bir şahsiyet olarak kendilerine bize yaşattığı gururdan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Anne Birgül Tatar da kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Nur Tatar'a Van Vali Vekili Zafer Coşkun 45, Vanlı işadamı Ali Çiçeksay 25, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ise 15 çeyrek altın hediye etti.

Ferdi Sporlar Merkezi'nde plaketlerin dağıtılmasının ardından protokol tarafından minik sporculara çanta ve eşofman takımı dağıtıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nur Tatar'a Sevgi Seli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar hayatını kaybetti
    22:09 Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar hayatını kaybetti

    Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan ve kentin sevilen yüzü olan Bahri Dinar, geçtiğimiz hafta bir ağabeyini daha toprağa vermişti. Ancak uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İki ay içinde 2 kardeşini kaybeden ciğerci esnafı Bahri Dinar'ın cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Ünlü oyuncu Kenan Çoban da Bahri Dinar'ı yakın dostu olarak tanımlayarak başsağlığı dileklerini iletti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement