Nurdağı'nda Yaptığı Binalar Yıkılan, Tutuklu AKP'li Meclis Üyesi Kaya, 11 Yılda 189 İhale Aldı. - Son Dakika
Güncel

Nurdağı'nda Yaptığı Binalar Yıkılan, Tutuklu AKP'li Meclis Üyesi Kaya, 11 Yılda 189 İhale Aldı.

Gaziantep Nurdağı’nda yaptığı birçok bina yıkılan ve ardından tutuklanan Nurdağı Belediyesi AKP’li Meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi Yunus Kaya’nın kamudan 11 yılda 189 ihale aldığı ortaya çıktı. Kaya’nın Sağlık Bakanlığı’ndan Suriye’deki hastanelere taşımacılık işini ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrenci taşıma işi ve okula kömür-odun alımı ihaleleri de bulunuyor. AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'ın müteahhit Yunus Kaya'nın hamisi olduğunu öne sürmüştü.

19.03.2023 12:52  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAMER ARDA ERŞİN

Gaziantep Nurdağı'nda yaptığı birçok bina yıkılan ve ardından tutuklanan Nurdağı Belediyesi AKP'li Meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi Yunus Kaya'nın kamudan 11 yılda 189 ihale aldığı ortaya çıktı. Kaya'nın Sağlık Bakanlığı'ndan Suriye'deki hastanelere taşımacılık işini ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrenci taşıma işi ve okula kömür-odun alımı ihaleleri de bulunuyor. AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'ın müteahhit Yunus Kaya'nın hamisi olduğunu öne sürmüştü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep Nurdağı'nda yaptığı birçok bina yıkılan ve ardından tutuklanan Nurdağı Belediyesi AKP'li Meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi Yunus Kaya'nın şirketinin birçok kamu kurumundan milyonlarca liralık ihale aldığı ortaya çıktı. Kaya'nın şirketleri 2011 yılından 2022 yılına kadar kamudan 189 ihale aldı.

ELBAB VE CERABLUS HASTANELERİNE TAŞIMACILIK İŞİ

Kaya'nın CCK Taşımacılık şirketi Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi birçok kurumun taşımacılık işini aldı. Depremde yaptığı birçok konut yıkılan Kaya'nın şirketi öğrencileri yıllarca taşıdı. Kaya'nın aldığı taşımacılık ihaleleri arasında Sağlık Bakanlığı'nın 8 aylık sürücülü ve sürücüsüz Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlık Başkanlığı, 112 Komuta, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Suriye Görev Gücü Başkanlığı, Suriye Bölgesi, Elbab ve Cerablus hastanelerine taşımacılık işi de bulunuyor.  Kaya'nın taşımacılık şirketi 1 Mayıs 2021'den 31 Aralık 2021'e kadar Suriye- Türkiye arasında taşımacılık işi yaptı.

Kaya, 1 Şubat 2021 tarihinden 30 Nisan 2021 tarihine kadar ise yine Suriye bölgesinde 3 ay süreyle afet, salgın hastalık gibi durumlarda acil olarak düzenlenen pazarlık usulü ile 1,7 milyon liraya taşımacılık işi aldı ve bu iş de Sağlık Bakanlığı'na aitti. Kaya'nın Sağlık Bakanlığı'dan aldığı Türkiye ve Suriye'deki taşımacılık işi ihalelerinden en sonu 2022 yılındaydı. Kaya'nın şirketi yıl boyunca 6,3 milyon liraya Suriye dahil olmak üzere Bakanlığın taşıma hizmetini verdi.

Nurdağı Devlet Hastanesi'nin 2012 yılındaki ihalesini de alan Kaya'nın şirketi, 41 bin 700 liraya 60 ton kaloriferlik karpuz kömürü, 5 ton meşe odunu ve 2,5 ton tahta kırığını hastaneye verdi.

AKP VE MHP ARASINDA TARTIŞMAYA YOL AÇMIŞTI

Nurdağı Belediyesi'nin AKP'li meclis üyesi olan Yunus Kaya, belediyenin imar komisyonunda görevliydi. Müteahhit Yunus Kaya nedeniyle AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar ile MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay arasında tartışma çıkmıştı. MHP'li Sermet Atay, Nurdağı'nda yıkılan binalarla ilgili olarak yaptığı paylaşımda isim vermeden Şamil Tayyar'ı işaret ederek, "Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı'nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum" paylaşımında bulunmuştu.

Atay için çeşitli yasadışı bağlantı iddialarında bulunan Tayyar ise MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'ın müteahhit Yunus Kaya'nın hamisi olduğunu öne sürmüştü.

(Görüntü: Arşiv)

Nurdağı\'nda Yaptığı Binalar Yıkılan, Tutuklu AKP\'li Meclis Üyesi Kaya, 11 Yılda 189 İhale Aldı.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Nurdağı'nda Yaptığı Binalar Yıkılan, Tutuklu AKP'li Meclis Üyesi Kaya, 11 Yılda 189 İhale Aldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement