Nurettin Topçu Anıldı - Son Dakika
Güncel

Nurettin Topçu Anıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM), Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nde Vefa Ödülü'ne layık görülen, fikir adamı ve eğitimci Nurettin Topçu için, doğumunun 108'inci...

13.11.2017 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM), Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nde Vefa Ödülü'ne layık görülen, fikir adamı ve eğitimci Nurettin Topçu için, doğumunun 108'inci yılı dolayısıyla anma toplantısı düzenledi.

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, "108. Doğum Yılında Nurettin Topçu" paneline, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, İLESAM İstanbul Şube Başkanı Sosyolog Cafer Vayni, Yeşilköy 50. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Hülya Mesri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Nurettin Topçu'ya ilişkin, "Hayatını eğitime adamış insanın ontolojisiyle eğitimin felsefesini birbiriyle bütünleştirmiş bir sosyologdur. Gençlerimizin onu tanımaya ihtiyacı var." dedi.

Prof. Dr. Yıldırım, Topçu'nun her şeyden önce aydın bir kişi olduğunu belirterek, "Nureddin, dinin aydınlığı demek, dinle aydınlanma demek. Topçu, bütün hayatı boyunca toplumu aydınlatmaya çalışmış bir fikir adamıdır. Diğer fikir insanları gibi Avrupa'ya yönelmemiş, Anadolu'ya yönelmiştir. Topçu, toplum filozofudur. Hem kitaplarıyla haşır neşir hem de toplum içinde olan bir insandır." diye konuştu.

"Gençlik geleceğin tohumudur"

Doç. Dr. Doğan ise Topçu'nun kendisini felsefeye ve sosyal bilimlere adadığını ifade ederek, 40 yıl öğretmenlik yaptığını, kendisinin de bir öğretmen olarak Topçu'yu örnek aldığını dile getirdi.

Doğan, Topçu'nun, hayatı boyunca düşünce özgürlüğünü, adaleti ve içsel arayışları önemsediğine dikkati çekerek, " Mevlana'yı derinden işlemiştir. Anadolu kavramını güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Düşünürlüğü yanında, dil bilimci, akademisyen, yazar, hatip, yayıncı ve yakın tarihte pek görülmeyen, Mehmet Akif Ersoy'u hatırlatan bir duruşun tek örneğidir. Onun fikrinde gençlik, geleceğin tohumudur. Topçu, Türk eğitim sisteminde birçok aksaklıkları dile getirmiş, Batı eğitimini kınamıştır." görüşünü dile getirdi.

Yeşilköy 50. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Hülya Nesri de Topçu'nun, eğitimin her döneminde derecelere imza attığını aktararak, "Nurettin Topçu, iyi bir Müslüman, inanmış bir adamdı, omurgalı bir yapısı vardı. Hayatının sonuna kadar düşündüklerini yazdı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar
    18:27 Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptıkları tespit edildi ve 142 adet hap ele geçirildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen o anlar da inceleniyor.

  • Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek
    18:25 Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, seçim öncesi çıkan asılsız haberlere sandıkta cevap verileceğini belirtti. Bekin, medyanın partiye eşit yaklaşmadığını ve bazı kamu kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    18:25 Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı
    18:24 Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Antalya'da partisinin mitinginde konuşarak İstanbul adaylarının çekilmesi için 3 şartını tekrarladı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.


Advertisement