Nurhak Halkı Kültür Şenliklerinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Nurhak Halkı Kültür Şenliklerinde Buluştu

Nurhak Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen, "7. Nurhak Kültür Şenlikleri", çok sayıda kişiyi bir araya getirdi.

08.08.2011 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nurhak Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen, "7. Nurhak Kültür Şenlikleri", çok sayıda kişiyi bir araya getirdi.

Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş'un önderliğinde düzenlenen şenlik, Nurhak Lisesi bahçesinde gerçekleşti.

Bu yıl yedincisi düzenlenen kültür şenlikleri, geçtiğimiz aylarda trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Kıvırcık Ali anısına yapılırken, şenliğe Nurhak ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kültür şenliklerinin açış konuşmasını, Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş yaptı.

Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, kendilerine destek olan Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Nurhak Şubesi'ne, Nurhak gençliğine, belediye personeli ve yönetime teşekkür etti.

Akkuş, düzenledikleri kültür şenliklerine büyük ilgi gösteren Nurhak ve çevre halkına da teşekkür ederek, "Yaşanılası bir gece yaşama, barışın, kardeşliğin ve dostluğun meşalesini bugün burada yeniden yakmak istiyoruz" dedi.

Başkan Ahmet Akkuş, geleneksel hale getirdikleri kültür şenliklerinin sekizincisini de düzenleyeceklerini ifade ederek, lise bahçesini dolduran vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Kültür şenlikleri kapsamında sanatçılar Aynur Haşhaş, Mustafa Özarslan, Fatma Şahin, Durmuş Güzel, Mustafa Kılçık, Derya Çağlayan ve Grup Umuda Ezgi sahne aldı.

Gencinden yaşlısına herkesin halaylarla eşlik ettiği türküler gece geç saatlere kadar söylenirken, şenliklere CHP İstanbul Milletvekili ve sanatçı Sabahat Akkiraz da katıldı.

Gecenin sonunda şenlikte yer alan ve türküleriyle halkı coşturan sanatçılara teşekkür plaketi verildi.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nurhak Halkı Kültür Şenliklerinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement