Nuri Alço, "Soğuk Gazoz"La Anılmaktan Rahatsız Değil - Son Dakika
Güncel

Nuri Alço, "Soğuk Gazoz"La Anılmaktan Rahatsız Değil

Nuri Alço, "Soğuk Gazoz"La Anılmaktan Rahatsız Değil

"Soğuk Bir Gazoz İstermişsin Yavrum" repliği ile akıllara kazınan Yeşilçam'ın kötü adamı Nuri Alço, 19.genç kızların ilgi odağı oldu.

22.09.2012 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Soğuk Bir Gazoz İstermişsin Yavrum" repliği ile akıllara kazınan Yeşilçam'ın kötü adamı Nuri Alço, 19. Altın Koza Film Festivali'ne katılmak üzere geldiği Adana'da,

genç kızların ilgi odağı oldu.

Ziyaret ettiği Optimum Outlet Adana AVM'de, özelikle genç kızların hayranlıkla izlediği Nuri Alço, önce gazozuna uyku ilacı atılan sonra da tecavüze uğrayanların konu edildiği sahnelerin yer aldığı filmleriyle çok sayıda genç kızın gözünü açtığını söyledi.

Kahve Durağı'nda kahvesini yudumlarken, kendisini öpmek ve fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayan usta oyunca,

izleyicilerin kafasında rol aldığı karakterlerle özdeşleşmediğini gözler önüne serdi.

Sinemaya tam 40 yıldır hizmet eden, 200'ü aşkın sinema filminde rol alan,

beyaz takım elbisesi ve elinden düşürmediği viskisi ile bazen bir mafya babası,

bazen de bir uyuşturucu kaçakçısını canlandıran başarılı oyuncu şunları söyledi:

"Zamanında benim çektiğim filmlerde gençlere kötü yola, uyuşturucu batağına, kadın satıcılarının ellerine düşmemeleri gerektiği mesajları vardı. Çünkü o yıllarda köyden kaçıp İstanbul'a artist olma hayalleriyle gelenler çoktu. Beyoğlu'na gelip hayatlarını kaydırıyorlardı. Ben onların gözünü açmaya çalıştım. Ailelerine de mesajlar vermiş oldum. Aileler, bu filmleri izleyip, 'aman kızım kimsenin elinden bir şeyler alıp içme' mesajları veriyorlardı. O zamanlar bu tür şeyler çok insanın başına geliyordu. Belki halen vardır ama eskisi kadar değildir ."

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın, Altın Koza'ya çok büyük önem verdiğini, bu festivalin kentin tanıtımına katkı sunduğuna inandığını anlatan Nuri Alço, "Ancak, buraya daha fazla Yeşilçam starının gelmesini arzu ederdim" diyerek, şöyle devam etti:

"Tabi şuanda Zihni Bey belediye başkanlığını vekaleten yürütüyor. Çok iyi niyetli, sanata, sanatçıya değer veren bir başkan. Belki asaleten belediye başkanı olsa daha güzel işler yapacak. Adana Sinemaya gerçekten yön veren bir memleket. Yeşilçam başladığında ilk yıllarda sinemalar siyah beyazken Adana'da çok işletmeci vardı.

Bir İzmir işletmesi, Adana işletmesi vardı. Adana işletmesi geliyordu Beyoğlu'na parayı bastırıp, filmi alıyordu. Bu nedenle, Altın Koza Film Festivali bu kentin simgesi ve geleneğidir."

ARTİST OLMAK ESKİDEN ZORDU

Nuri Alço, kendi jenerasyonlarında artist olmanın öyle kolay olmadığını anımsatarak, şöyle devam etti:

" Ses mecmuaları, hayat mecmuaları vardı.

Fotoroman, kral, kraliçe yarışmaları vardı. Üç tane resim gönderiyordun, onlardan büyük bir eleme sonucu seçiliyordun. O zaman fizik ölçüleri önemliydi. Şimdiki sanatçılarda bu artık aranmıyor. Artık bir aktör yüzü, sinema yüzü yok.

Önceden aktör denildiği zaman bir duruş olurdu. Genç kızlar, gençler Tarık Akan'ın fotoğraflarına, posterlerine imza atar bayram tebriği gönderirlerdi.

Bütün sanatçıların hepsinin kartpostalları vardı. Biz de starlık devri yaşadık. Ben Tarık Akan'dan bir sonraki dönemde geldim.

Mesela kötü adam yüzü denilince akla gelen Hayati Hamzaoğlu, Erol Taş, Kadir Savun, Kazım Kartal vardı. Usta oyuncular Murat Soydan, Kuzey Vargın, Göksel Arsoy, izzet Günay, Rahmetli Ekrem Bora vardı. Hepsinin karakteristik farklı yüzleri vardı. Artık o karizmatik adıyla anılan ünlüler yok. Artık ünlü denilenler dizilerdeki adlarıyla tanınıyor, gerçek adlarını bilen fazla değil. Ama bizim dönemimizin starları öyle değil."

KIVANÇ TATLITUĞ'LA ÇAKIR EFE'DE OYNAYACAĞIZ

Günümüz aktörlerinden gelecek vaad eden, yüzü, duruşu ve saygısıyla örnek modelin Kıvanç Tatlıtuğ olduğunun altını çizen Nuri Alço, "Kıvanç, kendini sürekli yeniliyor, çok terbiyeli, büyüklerine saygılı ve her rolün adamı olduğunu gösteriyor. İzmir'de Kültür Bakanlığı desteğiyle 'Çakır Efe' adıyla çekilecek güzel bir filmde onunla oynayacağız" dedi.

Kenan İmirzalıoğlu'nu da örnek gösteren Nuri Alço, aynı tip rollerde oynasa da gayet başarılı bulduğunu kaydetti.

Halen aktif sineme yaşamına devam eden

Nuri Alço, yakında çekimlerine başlanacak ve Ayşen Guruda'nın annesini canlandıracağı komedi tarzındaki bir televizyon dizisi ile hayranlarının karşısına çıkacağını sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nuri Alço, 'Soğuk Gazoz'La Anılmaktan Rahatsız Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement