Nuri Pakdil Söyleşisi İzmir'de Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Nuri Pakdil Söyleşisi İzmir'de Düzenlendi

'Düşünce ve Gönül Dünyamızın Mimarları' söyleşileri devam ediyor

11.05.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen İzmir, Mayıs ayı boyunca düzenleyeceği 'Düşünce ve Gönül Dünyamızın Mimarları' söyleşilerinin ikincisinde yazar ve fikir adamı Nuri Pakdil'i ele aldı.

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi, Mayıs ayı boyunca her cumartesi yapılacak olan 'Düşünce ve Gönül Dünyamızın Mimarları' söyleşilerinin ikincisini gerçekleştirdi. Konak Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki söyleşiye konuşmacı olarak katılan yazar Hüseyin Su, yazar ve fikir adamı Nuri Pakdil'i anlattı. Su, Nuri Pakdil'in yazarlık serüveninden, fikir ve duygu bakımından beslendiği kaynaklardan, yetiştiği çevreden, aydınlara bakışından ve medeniyet tasavvurundan söz ederek dinleyenlere unutulmaz bir bilgi ziyafeti çekti.

Bina: Fikirleri bizlere klavuzluk ediyor

Söyleşinin ardından konuşan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Pakdil'in eserleri ve fikirleriyle bizlere klavuzluk yapan usta bir yazar olduğunu vurgulayarak, " Namık Kemal'le birlikte başlayan Entelektüel İslam Düşüncesinin günümüzde yaşayan en önemli temsilcilerinden biri olan Nuri Pakdil'in düşünce serüveni ve ortaya koyduğu fikirler, bugün yaşadığımız pek çok sorunun çözülmesinde bizlere rehberlik edebilecek düzeydedir. Bu sebeple bu büyük düşünürün eserlerinde ortaya koyduğu fikirleri, yeniden tartışma gündemimize almalıyız. Gençlerimizi de bu usta yazarla tanıştırmalıyız" dedi. Konuşmasının devamında Bina, "Düzenleyeceğimiz söyleşilerimizle hem gönül dünyamıza hem de fikir dünyamıza yön verecek, aksiyon katacak şahsiyetleri tanımaya devam edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

16 Mayıs'ta Sezai Karakoç konuşulacak

Eğitim-Bir-Sen İzmir Mayıs ayı söyleşilerinin üçüncüsünün 16 Mayıs Cuma günü Konak Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirileceğini söyleyen Bina, "Saat 19:30'da yapılması planlanan söyleşimizde bu kez Sezai Karakoç'u ele alacağız. Söyleşimize Osman Bayraktar konuşmacı olarak katılacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nuri Pakdil Söyleşisi İzmir'de Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement