Nurlupınar Mahallesi'nde İmar Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Nurlupınar Mahallesi'nde İmar Toplantısı

Nurlupınar Mahallesi\'nde İmar Toplantısı

Manisa Belediyesi tarafından Revizyon ve İlave İmar Planı Nurlupınar Mahallesi sakinlerine anlatıldı.

04.01.2013 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Planın uzun süredir Manisa'nın gündemini meşgul ettiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, "Herkes planla ilgili sizlere yanlış bilgiler verdi. Avukat ve eczacılar size planı anlattı. Bunların ellerine kalem verseniz, düz çizgi çizemezler" dedi. Nurlupınar Mahallesi'nde düzenlenen toplantı da ise ortaya çıkan sonuç, eski imar ıslah planlarının aynen kalması oldu. Ancak ileriki yıllarda ihtiyaç doğacağı üzere yoğunluk artışının getirilmesi görüşü savunuldu.

Manisa'da en son 1989 yılında yapılmış olan ve gelinen noktada ihtiyaçlara cevap vermediği için Manisa Belediyesi tarafından yeniden yapılan Revizyon ve İlave İmar Planı, Nurlupınar Mahallesi sakinlerine anlatıldı. Düzenlenen toplantıya Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Hüseyin Alp, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Şehir Plancıları İsmail Ünal, Ahmet Turgut, Nurlupınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Akbulut ile mahalle sakinleri ve çevre mahallelerin muhtarları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, planın ayrıntılarından bahsetti. Hazırlanan planı daha önce AKP ve CHP temsilcilerinin mahallelere anlatmaya çalıştığını ifade eden Açıkdil, "Sürekli her platformda planın kendilerine gösterilmediğini söylüyorlar. Biz bu planı hazırlarken, otuza yakın kuruma yazı yazdık. Onları meclis toplantısına davet ettik. Gelin kurumlar olarak sizlerde görüşlerinize yer verin diye kendilerine söyledik. Davet ettiğimiz bu otuz kurumdan Mimarlar Odası dâhil olmak üzere ona yakın kurum gelmedi" dedi.

Mecliste ve Komisyonda Meclis Üyelerine Anlatıldı

Planın meclis toplantısında görüşüldüğünü ve imar komisyonuna sevk edildiğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Mimar Açıkdil, "Bu plan imar komisyonunda da meclis üyelerine anlatıldı. Kimse bu planı bize göstermediler diyemez. Bu planı her anlattığımız yerde de bulundular. Hatta bu işi o kadar çok öğrendiler ki size bile anlatmaya başladılar. Biri avukat, biri eczacı plan anlatıyor. Verin elerine kalem düz çizgi çizemezler" diye konuştu.

Burada Daha Sağlıklı Binalar Yapılsın İstiyoruz

Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, 1991-1992 yılları arasında Nurlupınar'da rahmetli Hakkı İplikçi ile büro açtıklarını hatırlatarak, "Burada ruhsatlı binalar yapılsın diye büro açtık. Hatta o zaman çoğu projeyi de ücretsiz çizdik. Şimdi göreve geldik ve bu alanlara o zaman yapılan binaların yerine daha sağlıklı binalar yapılsın diye plan getirdik. Siz aynı bulunduğumuz yerde kat artışı istiyorsunuz. Sizin sokaklarınız yüksek katlı binalar yapmaya müsait değil. Bu nedenle buna yasalarda izin vermez" dedi.

Bizden Önceki Başkanlar Oy Kaygısıyla Cesaret Edemedi

Nurlupınar ve çevre mahallelerde İmar ıslah planları yapıldığından bu yana birçok başkanın görev yaptığını hatırlatan Açıkdil, "iki dönem Ertuğrul Dayıoğlu, iki dönem Adil Aygül, bir dönem Zafer Ünal, yarım dönem Ersan Atılgan ve bizden öncede Bülent Kar başkanlık yaptı. Baktığımızda yedi dönem geçmiş. Hangi başkan gelip sizlere "Oturduğunuz yere yedi veya sekiz katlı imar vereceğim" diyebildi. Kanunlarda buna müsaade etmez zaten. Yapılacak olsa, biz yapardık" diye konuştu. Kendilerinin hazırladığı plana da hiçbir başkanın cesaret edemediğinin altını çizen Açıkdil, "Bizden öncekiler oy endişesi ile Manisa'nın geleceğini ilgilendiren bu planlara yanaşamadı. Bizim böyle bir endişemiz yok. Bizim amacımız Manisa gelişsin, güzelleşsin" dedi.

Buralara Yatırım Yaptık

Aylardı insanların kafalarının yıkandığını dile getiren Açıkdil, "Evleriniz yıkılacak, sizleri sokakta bırakacaklar diye sizleri kandırıyorlar. Eğer böyle bir düşüncemiz olsa, buralara yıllardır yapılmayan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yapmazdık. Halen bu mahallelerde hizmetlerimiz devam ediyor. Buraların hep kenar mahalle olarak anılmasını istemiyoruz. Şimdi çevre yoluna kadar da ilave imar planı yapıldı. Zaten buralar artık merkezde kaldı." diye konuştu.

Eski Planlar Aynen Kalsın

Hazırladıkları planın bu bölgelerden yoğun şekilde itiraz geldiğini ve bu itirazların da değerlendirildiğini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, "Bizde bu itirazlar sonucunda bu mahallelerin gelişme açısından daha erken olduğunu gördük ve mevcut planın aynen kalması görüşünde birleştik. Sizin burada uygulamak istediğimiz planın aynısı Yeni Mahalle, Cumhuriyet, Fatih ve Hafsa Sultan Mahalleleri'nde de uygulanacak. Bu dört mahallede yaşayan insanlarımız planı istiyor. Burada inşaatlar başlasın. Oluşan modeli beğenir ve aynısını isterseniz. Sizlerin mahallelerinde de plan tadilatı yaparak, aynı modeli sizlerinde mahallelerinde uygulayabiliriz" diye konuştu.

Hızlı Tren Şehri İkiye Bölmesin

Nurlupınar Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda hızlı tren konusu da gündeme geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, göreve geldiklerinde bu konunun muhatabı olduklarını hatırlatarak, "O zamanın Valisi Celalettin Güvenç'e hızlı tren projesinin şehri ikiye bölmemesini istedik. O zaman bakanlığa hızlı trenin, çevre yoluna paralel gitmesi noktasında proje sunduk. Çünkü hızlı tren geçtiği takdirde tren hattının iki tarafına duvar çekilecek, şehir ikiye bölünecek. Ama bizim taleplerimiz kabul görmedi. Tabi sizin mahallenizde de iki tren hattının arasında kalan bir bölüm var. Hızlı tren geçmesi halinde bir istimlâk sınırı olacak. Bu da iki tren hattının arasında kalan evlerin yıkılacağı anlamına gelir" dedi.

Eski Plan Kalsın Yoğunluk Artışı Gelsin

Başkan Yardımcısı Açıkdil'in konuşmasının ardından Şehir Plancıları Şehir Plancıları İsmail Ünal, Ahmet Turgut, hazırlanan plan ile ilgili olarak harita üzerinden bilgiler verdi. Vatandaşların da sorularını yanıtlayan şehir plancıları kafalarında ki soru işaretlerini kaldırmaya çalıştı. Şehir plancısı Ahmet Turgut, bu mahallelerde insanlara kötülük olsun diye plan hazırlamadıklarının altını çizerken, "Bu modelle parsellerin birleşmesini öngördük. Ama bundan da vazgeçtik. Şu anda somut önerimiz sizlere ıslah imar planlarınızın aynen kalmasıdır. Yarından itibaren boş parselde inşaat yapmak isteyen yine yapsın. Ama bir yoğunluk artışı getirilsin. Bu hazırlanan 5 binlik planda yoğunluk aynen kalsın. Bugün istemeyebilirsiniz. Ancak yarın ihtiyaç duyduğunuz da yapabilesiniz. Sizin hakkınızı ve hukukunuzu korumayan bir plana kimse imza atmaz" dedi.

Kimse Mağdur Edilmeyecek

Nurlupınar'da düzenlenen toplantıda MHP İl Başkanı Tamer Akkal'da bir konuşma yaptı. Kendisinin de bir Manisalı olduğunu ifade eden Akkal, "Ben Manisalı bir vatandaşım. Hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz. Benim yerim belli yurdum belli. Bir gün karşıma çıkıp bana hakaret etmenizi istemem. Burada daha öncede toplantı yaptık. Yeşil alan olmayacak diye sözünü verdik. Bugün bu sözümüzü tuttuk. Yine size söz veriyorum kimse mağdur edilmeyecek. Burada bir kişi bile mağdur bırakılmayacak. Bunun sözünü bir kez daha hem partim, hem de şahsım adına veriyorum. Bekleyin Hafsa Sultan'da, Fatih'de, Cumhuriyet ve Yeni Mahalle'de plan uygulansın. Beğenirseniz aynı model sizlerin de mahalleleriniz de uygulanır. Şunu da belirteyim, iki yıl sonra buraya geldiğimiz de bizleri alkışlarla karşılayacaksınız. Bundan da eminiz" dedi. Toplantı vatandaşların soruları ve şehir plancıların cevaplandırmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nurlupınar Mahallesi'nde İmar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement