Nürnberg'de Tarihi Türk Kıyafetleri Defilesi İlgi Gördü - Son Dakika
Dünya

Nürnberg'de Tarihi Türk Kıyafetleri Defilesi İlgi Gördü

Nürnberg kentinde 1995 yılında kurulan ve zamanın Nürnberg Başkonsolosu Asım Temizgil'in isim babalığı yaptığı " Medina Türk Müzesi " 20.İslam Haftası nedeniyle, Türk Sinemasında, Orta Asya'dan günümüze uzanan tarihi Türk kıyafetleri defilesi düzenledi.

28.10.2017 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nürnberg kentinde 1995 yılında kurulan ve zamanın Nürnberg Başkonsolosu Asım Temizgil'in isim babalığı yaptığı " Medina Türk Müzesi " 20.İslam Haftası nedeniyle, Türk Sinemasında, Orta Asya'dan günümüze uzanan tarihi Türk kıyafetleri defilesi düzenledi. Folklor ve müzikle renklenen defileyi, Nürnberg Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Yavuz Kül ve eşi Hülya Kül ile Münih Amerikan Başkonsolosu Jennifer Gavito yan yana izledi. Bir çok Alman  ve Türk vatandaşlarının ilgi ile izlediği Defileyi Müze Sözcüsü Ali Nihat Koç açtı ve müze çalışmaları hakkında slaytlarla bilgi verdi. Kur'an-ı Kerim okunması ardından Müze Başkanı Cemalettin Özdemir, 40 mankenin podyumda yer aldığı defileyi sundu.

Ermeni ve İsrail grupları da katıldı

Defilede, Ermeni ve İsrail grupları, müzik ve dansları ile sahne aldı. İkinci bölümde Türk kıyafetleri yeniden gözler önüne serildi.

Başkonsoloslar tebrik etti

Defileyi ara verildiğinde, önce Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül ve ardından Münih Amerikan Başkonsolosu Jennifer Gavito, yaptıkları konuşmalarda, çeşitli kültürden insanları kaynaştıran Medina Türk müzesi yetkililerini tebrik ettiler.

Müzikle renklendi

Sahne alan İsrail Müzisyenleri bir konser verdiler ve alkış aldılar. Sahne'yi, Münih'ten gelen Türk Müzisyen Hülya Kandemir aldığında, gitarı ile mükemmel bir konser verdi. Defile sonunda Dokur Lokantasının hazırladığı Türk yemekleri davetlilere sunuldu.

Görüntü Dökümü

Müze sözcüsü Ali Nihat Koç, Amerikan Başkonsolosu Jennifer Gavito,Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül ve eşi Hülya Kül birlikte

Ali  Nihat Koç selamlama konuşması yapıyor ve Medina müzesini tanıtıyor

Müze Müdürü Cemalettin Özdemir defileyi sunuyor

Ermeni dansı

Türk kıyafetleri

Yavuz Kül konuyor

Jennifer Gavito konuşuyor

İsrail müzisyenleri

Hülya Kandemir gitarı ile … - N

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Nürnberg'de Tarihi Türk Kıyafetleri Defilesi İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    10:19 Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Advertisement