Nürnberg'te Birlik ve Beraberlik İftarı - Son Dakika
Güncel

Nürnberg'te Birlik ve Beraberlik İftarı

Nürnberg\'te Birlik ve Beraberlik İftarı

EYÜP Sultan Camii'nin parkında kurulan ramazan çadırında düzenlenen programda, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, DİTİB Eyalet Birliği Kuzey Bavyera Bölge Başkanı ve Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Aslan, SPD Eyalet milletvekili Arif Taşdelen, Din Hizmetleri Ataşe Vekili ?emsettin Arslan,...

04.06.2018 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EYÜP Sultan Camii'nin parkında kurulan ramazan çadırında düzenlenen programda, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, DİTİB Eyalet Birliği Kuzey Bavyera Bölge Başkanı ve Eyüp Sultan Camii Başkanı Hasan Aslan, SPD Eyalet milletvekili Arif Taşdelen, Din Hizmetleri Ataşe Vekili ?emsettin Arslan, Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Mahir Kalfa, Muavin Konsolos Ünat Atçalıoğlu, MÜSİAD Bölge Başkanı Emin Bayram, Başkan Yardımcısı Niyazi Koç, Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, Fürth Belediye Meclis üyesi Ayhan Yeşil, FDP Eyalet Milletvekili adayı Bülent Ekrem, THY Nürnberg Müdürü Dr. Osman Nuri Hasırcı ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. İftar Programı'nda mülteciler de unutulmadı. Davetlilerin yanında çadıra gelen mültecilere cemiyet görevlileri tarafından iftar ikramında bulunuldu.

İftar programı, Din Hizmetleri Ataşeliği Büro Görevlisi Cevdet Akan tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerle başladı. Kardeşlik ve paylaşma ayı olan ramazan hakkında tavsiyelerde bulunan DİTİB Eyalet Birliği Bölge Başkanı Hasan Aslan, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine de dikkati çekerek, "Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi. STK'lara birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda büyük görevler düştüğünün altını çizen Başkonsolos Yavuz Kül de bu etkinliğin tertiplenmesinde emeği geçen herkese teşşekür etti.

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül

Ditib Kuzey Bavyera Eyalet Başkanı Hasan Aslan

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Nürnberg'te Birlik ve Beraberlik İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seçim Kurulu Müdürü, farklı partilere alkış istedi
    11:00 Seçim Kurulu Müdürü, farklı partilere alkış istedi

    Bursa İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için aynı alkışı istedi. Olayın ardından soruşturma başlatıldı.

  • Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı
    10:59 Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı

    Bornova Belediyesi, Evka-3 Mahallesi'nde uzun süredir talep edilen asfaltlama çalışmasını başlattı. Başkan Ömer Eşki, 'Bornova'nın her yerinde yoğun bir şekilde hem kazı hem de asfaltlama çalışması yapacağız. Bornova'da temiz yollar, düzgün kaldırımlar inşa etmek istiyoruz' dedi.

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti
    10:56 Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yetişen badem ağaçları meyve vermeye başladı. Baharın habercisi olan çağlaları toplamak için Başaran köyünden bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol kat ederek bölgeye geldi. Günlerdir toplama çalışmalarını sürdüren gençler, hem satmak hem de yemek için çağla topluyor.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.


Advertisement