NX Dönemi" Projesi, Fotoğraf Duayenlerini Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

NX Dönemi" Projesi, Fotoğraf Duayenlerini Buluşturdu

NX Dönemi" Projesi, Fotoğraf Duayenlerini Buluşturdu

Samsung'un "Ustaların Gözünden Aynasız NX Dönemi" projesi kapsamında, fotoğraf dünyasının duayen isimlerinin Samsung NX300 ile çektikleri fotoğraflar, İFSAK NXCLUB Sergi Salonu'nda sergileniyor.

08.10.2013 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ustaların Gözünden Aynasız NX Dönemi" projesi, fotoğraf duayenlerini buluşturdu

Samsung NX300, duayenlerin elinde...

Dijital medya ve görüntüleme teknolojilerinde dünya lideri Samsung Electronics, fotoğraf dünyasının 12 duayen ismini, "Ustaların Gözünden Aynasız NX Dönemi" projesinde bir araya getirdi. Samsung, 12 fotoğraf sanatçısının Samsung NX300'ü kullanarak çektikleri fotoğrafları, İFSAK işbirliği ile ortak bir sergide fotoğraf severler ile paylaşıyor. 12 fotoğrafçının bakış açısını yansıtan sergiyi; 1 Kasım 2013 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Samsung Electronics Türkiye Dijital Görüntülemeden Sorumlu Satış ve Pazarlama Müdürü Cenk Güler konuyla ilgili açıklamasında; "Samsung olarak, NX300 fotoğraf makinelerimizin 12 duayen fotoğraf sanatçısının elinde hayat bulması bizi çok gururlandırıyor. Yenilikçi yaklaşımımız ve teknolojimiz ile pazara yön veriyor olmak ve fotoğrafçılık sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak, en önemli amacımız. Bu amaç doğrultusunda, İFSAK işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz 'Ustaların Gözünden Aynasız NX Dönemi' projesi bizim için ayrı bir önem taşıyor. Fotoğraf dünyasının 12 duayen isminin, geliri Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne bağışlanacak projemize gönül vermesi; hem bizim, hem de tüm sektör için büyük anlam ifade ediyor" dedi.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Turaç (EFIAP) projeyle ilgili; "Samsung NX Club ile olan işbirliğimizde fotoğraf dünyasının ustalarını; sergi ve de kalıcı bir albümle bir araya getirmekten gurur duyuyoruz. Hedefimiz bu sergi ile tüm Türkiye'yi dolaşmak. 50 yılı aşkın süredir fotoğrafla iç içe olan ustaların, 54 yıllık bir çatı altında buluşması bizim için övünç kaynağıdır. Bu tür organizasyonlar fotoğraf dünyasını bir araya getirir ve kalıcı olan görsel belleği korur. Tüm sanatseverleri, ustaların dünyasını görmek için İFSAK'a davet ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin fotoğraf duayenlerinden Gültekin Çizgen sergi açılışında: 'Geliştirdiği yeni teknolojileriyle ülkemiz fotoğraf sanatına katkılarından dolayı ve bizlerle gerçekleştirdiği bu değerli projenin açılışı vesilesiyle Samsung'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Samsung NX300 ile keyifle gerçekleştirdiğim çalışmalarımı sizlere sunmaktan ötürü çok mutluyum' dedi.

Türkiye'nin fotoğraf duayenlerinden Halim Kulaksız sergi açılışında: 'Samsung'un bizlerle gerçekleştirdiği değerli sergi çalışması ile burada bulunmaktan ötürü çok mutluyum. Sergi için çektiğim fotoğraf çalışmaları NX300 sayesinde en verimli şekilde gerçekleştirme şansı buldum. Samsung'a, Türkiye'deki fotoğrafçılara ve fotoğraf sanatına olan bu desteği ve değerli katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Türkiye'nin fotoğraf duayenlerinden İbrahim Zaman sergi açılışında: 'Samsung'un bizleri bir araya getirdiği değerli sergi projesinin açılışında, NX300 ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı sizlere sunmaktan ötürü çok mutluyum. Fotoğrafçılık ve fotoğraf sanatına katkılarından dolayı Samsung, fotoğraf dünyası nezdinde ön sıralardaki yerini almıştır' dedi.

12 duayenden NX300 ile çekilmiş kareler

12 duayen fotoğraf sanatçısı; Ara Güler, Barbaros Gürsel, Ersin Alok, Güler Ertan, Gültekin Çizgen, Halim Kulaksız, İbrahim Zaman, İsa Çelik, İzzet Keribar, Mehmet Bayhan, Sabit Kalfagil, Yusuf Tuvi*'nin Samsung NX300 kullanarak çektiği fotoğraflar; İFSAK NXCLUB Sergi Salonu'nda ziyaretçilerle buluşacak.

*Alfabetik dizilmiştir.

Projenin tüm geliri, Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne

1 Kasım'a kadar İFSAK'ta ziyarete açık olacak serginin, sanatçıların fotoğraflarından oluşan kitabı ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Duayen fotoğraf sanatçılarının eserleri; 8 Ekim tarihinde, Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin 10. Yıl Yemeği kapsamında düzenlenecek açık arttırmada satışa sunulacak. Fotoğrafların satışından elde edilecek gelir; Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne bağışlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NX Dönemi' Projesi, Fotoğraf Duayenlerini Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement