NY Times: Apple Yeni Bir Çin Yöneticisi Atadı - Son Dakika
Güncel

NY Times: Apple Yeni Bir Çin Yöneticisi Atadı

Apple, büyük Çin pazarına bir yönetici direktör atayarak cesur bir adım attı. Şirket, salı günü yayımladığı bir demeçle Isabel Ge Mahe'yi Şanghay'da yeni oluşturduğu bir pozisyona uygun görerek tayin ettiğini açıkladı.

20.07.2017 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayan Ge Mahe, Çin'de doğmuş ve Mandarin dili (Çin'in resmi dili) konuşan ve mühendislik eğitimi almış bir kişi. Özgeçmişi, onu üstlendiği görev için çok uygun gösteriyor.

Ge Mahe, Apple'in en önemli piyasalardan birindeki üstünlüğü gittikçe belirsizleştiği bir anda Çin'in sorumluluğunu üstleniyor. Şirketin satışları son dönemde düşmüş bulunmakta. Bunun nedeni, büyük ölçüde bir dizi yerel üreticinin yüksek performanslı ve görece ucuz akıllı telefonlarıyla rekabet etmesi.

Geçmişte bu ülkede çok başarılı olmuş olan Apple şimdi yerli bir şirketle işbirliği yaparak Çin'de kendi data merkezini Kuma niyetinde olduğunu belirtti. Çin'de yürürlükteki mevzuat açısından bunun uygun bir çözüm olduğunu düşünen Apple önümüzdeki dönemde üreteceği yeni iPhone modelinin yeterli ilgiyi uyandıracağını umuyor.

Mühendislik altyapısına sahip olan Bayan Ge Mahe'nin, getirildiği görevde, birçok şirketin satış veya yerel hukuk konusunda uzmanlaşmış yöneticilerinden daha farklı bir işlev göreceği açık. Kendisi, daha önce dokuz yıl boyu, Apple'in Wi-Fi, Bluetooth gibi teknolojiler üzerinde çalışan ekibini yönetmiş. Yayımladığı açıklamada da "Apple ekibinin müşteriler, resmi makamlar ve iş çevreleri ile ilişkilerini derinleştirerek inovasyon ve sürdürülebilirlik konularında ilerlemeler sağlayacağını umduğunu" söylüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NY Times: Apple Yeni Bir Çin Yöneticisi Atadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement