O Başkan Ak Partili Meclis Üyesini Görevden Alma Nedenini Anlattı - Son Dakika
Güncel

O Başkan Ak Partili Meclis Üyesini Görevden Alma Nedenini Anlattı

O Başkan Ak Partili Meclis Üyesini Görevden Alma Nedenini Anlattı

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, AK Partili belediye meclis üyesinin görevden alınmasına ilişkin, "Yetkimi kullanarak kendisini görevden aldım. Yasa, atama ve görevden alma yetkisini belediye meclisine değil, doğrudan başkana vermiştir" dedi.

18.11.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, AK Partili belediye meclis üyesinin görevden alınmasına ilişkin, "Yetkimi kullanarak kendisini görevden aldım. Yasa, atama ve görevden alma yetkisini belediye meclisine değil, doğrudan başkana vermiştir" dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, kendisine yöneltilen bazı iddialar hakkında Bergama Belediye Meclisi Salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı. Söz konusu iddialara belgelerle yanıt veren Gönenç, özelikle bir meclis üyesinin suçlamalarına açıklık getirdi. Bergama Belediyesinin dört şirketi olduğunu ifade eden Gönenç, şirketler arasında yer alan Beta Ltd. Şti. Ortaklar Kurulu Temsilcisi AK Partili Hakan Koştu'yu görevden neden aldığını anlattı.

Başkan Mehmet Gönenç, Bergama Belediyesinin dört şirketi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu şirketlere yönetici seçimi çok eski yıllardan beri belediye meclisi toplantılarında alınan kararlarla yapılıyordu. Fakat bununla ilgili ne Belediye Kanunu, ne Türk Ticaret Kanununda herhangi bir düzenleme söz konusu değil. 1 6 Ekim'de şirket müdürünün görev süresi doldu. Şirket müdürünün görev süresinin uzatılması ya da yeni bir müdür görevlendirmesi ile ilgili Koştu ile bir anlaşmazlık ortaya çıktı. Şirkete kendisinin istediği yeni bir müdür atanması hakkında isteklerde bulunan Koştu'ya, buna gereksinim olmadığını söyleyince, şirkete eş müdür önerisi getirdi. Ben iki başlılığı uygun bulmadım. Yıl sonuna kadar bu sorunu çözmemiz gerektiğini, tekrar oturup bu konuda nasıl bir çözüm bulabileceğimizi konuşmamız konusunda bir öneri getirdim. Fakat kendisi bunu kabul etmedi. Sonra şirket çalışmalarının Koştu tarafından engellenmesi üzerine, ben de yetkimi kullanarak kendisini görevden aldım. Yasa, atama ve görevden alma yetkisini belediye meclisine değil, doğrudan başkana vermiştir. Kendisi bu yaşananları sanki bir usulsüzlük yapılmış gibi, dayanaktan yoksun iddialar dile getirerek anlatıyor."

TİCARET SİCİL MEMURUNA BASKI YAPILDI İDDİASI

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ticaret sicili hakkında ortaya atılan iddialar hakkında şöyle konuştu:

"Ben Hakan Koştu'yu azledip, yeni ortaklar kurulu temsilcisi atadıktan sonra, yasa gereği kararımı ticaret sicil müdürlüğüne gönderdim. Yapılması gereken bu kararın tesciliydi. Daha önce meclis kararı ile bu atamaların yapılmasına alışkın olan ticaret sicil müdürünün başkan kararı ile karşılaştığında ilk etapta kafası karıştı. Yaşadığı tereddüt üzerine ilgili bakanlıktan ne yapması gerektiği hakkında görüş aldı. Bakanlık da 'sorun yok. Belediye başkanlığı yetkisindedir. Başka yerlerde de böyle yapılıyor' cevabını verdi. Buraya kadar normal. Bundan sonra anormal bir şey oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Şirketler Daire Başkanlığındaki bir görevli ticaret sicil müdürlüğünü telefonla arayarak, 'Bu işi yapmayın, işlemi bekletin' dedi. Böyle bir usul yok. Eğer ben yanlış yaptıysam bunun yolu yargıya başvurmak, beni dava etmektir. Kararı yargı verir. Ama buradaki memura, siyasal iktidarın gücü kullanılarak, Ankara'dan baskı yaptırmak, yasal ve etik değildir. İşlemi durdurma taleplerine dayanak gösteremedikleri bu baskı nedeni ile ticaret sicil memurunun yapması gereken yasal işlem 13 Kasım Cuma gününe kadar ertelendi."

"NOTERDEN İHTARNAME ÇEKTİRDİM"

Belediye şirketlerinin hakkını savunduğunu belirten Gönenç, şu ifadelere yer verdi:

"Yaşananlar üzerine ben de ticaret sicil müdürüne noterden ihtarname çektim. 'Bu tescil yapılmazsa, belediyenin, belediye şirketlerinin ve orada çalışanların uğrayacağı bütün maddi kayıpların sorumlusu sensin. Bu tescili yap, yapmıyorsan hangi yasaya dayanarak bu işi yapmadığını bana bildir' dedim. Görevli iki arada bir derede kaldı. Bir, yasal olan ve yapması gereken işin dayanağını açıklayamayarak sıkıştı. Birde Ankara'dan gelen telefonla sıkıştı. Bu işlemi yaptırmamak kimin ne işine yarar? Sen bunu engellemek için neden çaba gösteriyorsun? Tescil yapılsa ne olur? Yapmayınca ne olacağını anlattım. Zaten bu iş için yargıya gitmişsin. Yargı ama 3 ay ama 5 ay sonra kararını verecek. Onu yeterli bulmuyorsun. Baskı yaptırtarak bu işi engellemeye çalışıyorsun. Sonra da çıkıp diyorsun ki bizim işçilerle problemimiz yok, belediye ile problemimiz yok, onları çok seviyoruz' diyorsun. Buna kim inanır."

AK PARTİLİ KOŞTU KENDİSİNİ SAVUNDU

AK Partili meclis üyesi Hakan Koştu ise Başkan Mehmet Gönenç'in kendisine yönettiği iddialara cevap verdi. Konuyla ilgili idari ve adli makamlarla temasa geçtiklerini ifade eden Koştu, Başkan Gönenç'in kendisi hakkındaki sözlerini kabul etmediğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel O Başkan Ak Partili Meclis Üyesini Görevden Alma Nedenini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Samsung, bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği geri getiriyor!
    00:34 Samsung, bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği geri getiriyor!

    Samsung, One UI 6.0 güncellemesi ile bataryanın kullanım bilgilerini gösteren özelliği tekrar sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bataryanın sağlığını ve ekran kullanım süresini kolayca öğrenebilecekler.

  • Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor
    00:34 Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor

    Apple, bir çalışanını şirkete ait gizli bilgileri gazetecilere sızdırmakla suçlayarak dava açtı. Davada, eski Apple mühendisinin çeşitli iOS özelliklerini ve hizmetlerini gazetecilerle paylaştığı iddia ediliyor. Apple, çalışanın henüz piyasaya sürülmemiş ürünler, politikalar ve iş uygulamalarıyla ilgili ayrıntıları muhabirlere sattığını ortaya koydu. Şirket, çalışanın bilgileri satarak şirkete zarar verdiğini belirtti ve tazminat talep etti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • İskenderun'da hafif ticari araçla motosiklet çarpışması: 2 yaralı
    00:33 İskenderun'da hafif ticari araçla motosiklet çarpışması: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Numune Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ve arkasında oturan bir kişi, sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kızılay Başkanı depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:33 Kızılay Başkanı depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • CD Projekt Red, The Witcher 4: Polaris için çalışmalara odaklandı
    00:33 CD Projekt Red, The Witcher 4: Polaris için çalışmalara odaklandı

    CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin son aşamasını tamamlayarak kaynaklarını The Witcher 4: Polaris'e aktardığını açıkladı. Şirketin 600'den fazla geliştiricisi bulunuyor ve bunların 400'ü Polaris projesine atanmış durumda. Polaris, Unreal Engine 5 kullanılarak geliştiriliyor ve çıkış tarihi en erken 2025 sonu olarak belirlendi.

  • Xiaomi, Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max için güncelleme desteğini sonlandırdı
    00:33 Xiaomi, Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max için güncelleme desteğini sonlandırdı

    Xiaomi, her yıl yeni akıllı telefonlarını piyasaya sürerken, eski modellerin yazılım desteğini sonlandırıyor. Son olarak Redmi Note 10 Pro ve 10 Pro Max modelleri için güncelleme desteği sona erdi. Bu modeller, EOS listesine eklendi ve güvenlik açığı durumunda yeni bir güncelleme yayınlanacak.


Advertisement