O fikri bulana 615.000 TL ödül! - Son Dakika
Güncel

O fikri bulana 615.000 TL ödül!

O fikri bulana 615.000 TL ödül!

James Dyson Vakfı tarafından 29 ülkede düzenlenen ve Türkiye'de verilecek genç mühendisleri destekleyen uluslararası tasarım yarışması nedir?

28.05.2022 18:39  Güncelleme: 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

James Dyson Vakfı tarafından 29 ülkede düzenlenen ve Türkiye'de verilecek genç mühendisleri destekleyen uluslararası tasarım yarışması James Dyson Ödülü nedir? Hangi fikir 615.000 TL kazandırıyor? Dyson Mühendisi Naci Subaşı ile konuştuk!

James Dyson Vakfı 615.000 TL ödül veriyor!

James Dyson Vakfı Ödülleri'ne ulaşmak için buraya tıklayın

James Dyson Vakfı tarafından yürütülen ve her yıl öğrenci ve yeni mezunlar için düzenlenen uluslararası tasarım yarışması James Dyson Ödülü, başvurulara açıldı. Bu sene ilk defa Türkiye'den de yarışmacı kabul edecek organizasyon, genç mucitlerin katılımını bekliyor.

Genç girişimcileri ve öğrencileri desteklemek amaçlı düzenlenen yarışmanın Türkiye kazananları Eylül ayında açıklanacak. Kazananlar, buluşlarını geliştirmek için önceki yıllarda verilen miktarın iki katından fazla para ödülüne sahip olacak.

O fikri bulana 615.000 TL ödül!

James Dyson Ödülü, 2005 yılından bu yana, girişimci ruha sahip mühendislik ve tasarım lisans öğrencilerini ve yeni mezunlarını "Problem çözen bir inovasyon geliştirme" konusunda cesaretlendiriyor ve destekliyor. Geçtiğimiz yıllarda geri dönüşüm için plastik maddeleri tanımlama, bıçak yaralanmalarında aşırı kan kaybını önleme ve evde tıbbi teşhislerin iyileştirilmesi gibi projelerin ödüllendirildiği yarışmada ulusal kazananları yerel jüri, uluslararası kazananları ise Dyson'ın kurucusu ve baş mühendisi Sir James Dyson bizzat kendisi seçiyor.

Peki bu sene Türkiye'de ilk defa düzenlenecek yarışmanın jüri koltuğundan kimler var?

James Dyson Ödülü'nün Türkiye ayağı için jüri grubunda ODTÜ EÜTB ve TMMOB Mimarlar Odası Endüstriyel Tasarımcılar Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, Pazarlama İletişimi, Reklam ve Dijital Pazarlama dersleri de veren gazeteci Dr. Fatoş Karahasan ve içerisinde Dyson'da mühendis olarak ve farklı alanlarda görev alan kişilerden oluşan bir temsilci grubu da yer alıyor. Dyson'nın İngiltere'deki merkezinde mühendis olarak çalışan Naci Subaşı ile özel röportajımızda merak edilenleri de cevapladık.

Gerçek bir sorunun çözümüne fikrim var diyen ve kriterleri karşılayan kişiler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Hatta Türkiye'den katılıp uluslararası arenada da kazanan biri çıkmasını çok isteriz. Düşünenler için Türkiye başvurularının 6 Temmuz akşamına kadar yukarıdaki bağlantı üzerinden devam ettiğini belirtelim. Herkese bol şanslar ve başarılar dileriz.

Yeni sosyal medya yasası neler getiriyor?

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel O fikri bulana 615.000 TL ödül! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 24 Bina Tahliye Edildi
    22:49 İstanbul Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 24 Bina Tahliye Edildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement