O Heykel Dalış Tutkunlarının Uğrak Yeri Oldu - Son Dakika
Güncel

O Heykel Dalış Tutkunlarının Uğrak Yeri Oldu

O Heykel Dalış Tutkunlarının Uğrak Yeri Oldu

MERHUM işadamı Mustafa Koç'un, tedavi ettirdiği Akdeniz foku 'Badem' ile birlikte yapılıp, Bodrum açıklarındaki Kara Ada'nın Poyraz Koyu'nda su altına bırakılan heykeli, dalış okullarının rotasına girdi.

11.10.2016 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERHUM işadamı Mustafa Koç'un, tedavi ettirdiği Akdeniz foku 'Badem' ile birlikte yapılıp, Bodrum açıklarındaki Kara Ada'nın Poyraz Koyu'nda su altına bırakılan heykeli, dalış okullarının rotasına girdi. Kısa sürede heykele yaklaşık 6 bin kişi dalış yaptı.

Denize tutkun, yelkene sevdalı merhum işadamı Mustafa Koç'un arkadaşları tarafından demir üzerine bronz kaplama olarak yaptırılan dalgıç kıyafetiyle fok 'Badem' ile yüzerken tasvir edildiği, heykeli geçen 30 Temmuz'da Bodrum'a 4 mil uzaklıktaki Kara Ada'nın Poyraz Koyu'nda törenle suya indirildi. Geçen 21 Ocak'ta kalp krizi sorucu yaşamını yitiren Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç ve kızı Aylin Koç'un yanısıra diğer kızı Esra Koç, kardeşi Ali Koç, yengesi Nevbahar Koç, annesi Çiğdem Simavi, babası Rahmi Koç, yakın arkadaşları Cem Boyner, Ayşegül Dinçkök, Metin- Zeynep Fadıllıoğlu gibi birçok ünlü ismin katılımıyla suya indirilen heykel kısa sürede dalış tutkunlarının uğrak yeri oldu. Heykelin bulunduğu koyu 30'a yakın dalış okulu programlarına ve rotalarına aldı. Suya batırılmasından bu yana 72 gün geçen 8 metre derinliğindeki heykele bugüne kadar yaklaşık 6 bin kişinin dalış yapıp, hatıra fotoğrafı çektirdiğini belirten Aşkın Diving Dalış Okulu Yöneticisi Aşkın Cambazoğlu, şöyle dedi:

"Denizlerimiz ve canlılarının korunması için merhum Mustafa Koç'un yaptıkları asla unutulmamalı. Mustafa Koç gibi 10 iş adamımız olsaydı denizlerimiz bu gün bu durumda, koylarımız onlarca tehlike ile karşı karşıya kalmış olmazdı. Bu nedenle deniz tutkunlarının, birazcık denizi sevenlerin Badem ve Mustafa Koç'un heykeline ilgisi büyük oldu. Badem ve Mustafa Koç deniz canlılarının, temiz denizin su altındaki cennetin sembolü oldu."

- Bodrummuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel O Heykel Dalış Tutkunlarının Uğrak Yeri Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement