Obama'dan Wall Street'e: Korkun - Son Dakika
Dünya

Obama'dan Wall Street'e: Korkun

Obama\'dan Wall Street\'e: Korkun

ABD Başkanı Barack Obama, hükümetin kapanmasının ardından Wall Street'in korkmasının zamanının geldiğini söyledi.

03.10.2013 11:41  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikan hükümeti, Kongre'nin yeni bütçeyi onaylayamaması nedeniyle Salı gününden bu yana özellikle önem arzetmeyen ana hizmetler dışında resmi kurum ve kuruluşlarında her türlü işi askıya almış bulunuyor.

Federal hükümete bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan 700 bini aşkın kişi zorunlu olarak ücretsiz izine çıkarıldı. Kriz nedeniyle milli parklar, turistik ziyaret mekanları, hükümete bağlı internet siteleri ve çok sayıda resmi daire kapalı durumda.

Başkan Obama, henüz halihazırdaki bütçe krizi aşılamamışken, önümüzdeki haftalarda Kongre'nin karşısına daha da tehlikeli sonuçlar doğurabilecek yeni bir bütçe tartışmasının çıkacağı söyledi. Barack Obama, Wall Street'teki yatırımcılara doğrudan seslendi. Obama, "Sanırım Wall Street'in korkmasının zamanı geldi" şeklinde konuştu. Cumhuriyetçilerin içindeki aşırı muhafazakar Çay Partisi (Tea Party) oluşumuna işaret eden Obama, "ABD'nin yükümlülüklerini yerine getirememesini amaçlayan bir oluşum varsa başımız belada demektir" dedi.

"EKONOMİYİ DERİNDEN ETKİLER"

Obama, "Wall Street'in, bu durumun ekonomiyi, kâr-zarar tablolarını, borsa çalışanlarını ve hissedarları derinden etkileyeceğini anlaması önemlidir" ifadelerini kullandı.

"BIKTIM USANDIM"

ABD Başkanı, "20 milyon insana 'Sağlık sigortası sahibi olamazsınız' demediğim sürece hükümeti geri açmayacakları fikrinden bıktım usandım" dedi ve bu tavrın sorumsuzca olduğunu belirtti.

"ŞANTAJA İZİN VEREMEM"

Obama, ABD'deki siyasi partilerden birinin şantaj yoluyla istediğini elde etmesinin gelecekteki başkanların etkili biçimde yönetim yapmasını engelleyecini söyledi.

"HALK KRİZDEN BIKTI"

Obama "Bildiğim bir şey varsa o da Amerikan halkının ve iş dünyasının bu sürekli devam eden kriz halinden bıktığıdır" diye ekledi.

"OBAMA'YA NEREDE NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR"

Obama'nın son açıklaması ve ABD'nin yaşadığı bütçe krizi, NTV'de yayınlanan 'Ekonomi Notları' programında ele alındı. Programın sunucusu Gökhan Otyam'ın, "Ne istihdam ne enflasyon ne FED'in açıklaması ne de bir başka veri... Hiçbir veriye bakmamıza gerek yok, Obama nerede ne yapmamız gerektiğini söylüyor" şeklinde açtığı programda, 2009'da Obama'yı dinleyen yatırımcının karı açıkladı.

"OBAMA'YI DİNLEYENLERİN DOLAR BAZINDA KARI YÜZDE 114"

Otyam, "Obama 7 binlerdeyken 'Alın' demiş şimdi 15 binlere gelmiş. Bugün 'Korkun' dediyse ben korkarım" derken programın daimi konuğu Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras, Obama'yı son açıklamasını yapmaya iten bütçe krizine değindi.

"BİLEK GÜREŞİ VAR"

Uras, "Şu an, anlaşıldığı kadarıyla bir bilek güreşi var. ABD batmayacak tabi ki. Cumhuriyetçiler Obama'nın burnunu sürtmek istiyor. Harcama yetkisi vermek için talepleri, harcama kalemindeki sağlık bölümünün çıkarılması. Obama da 'bu benim kırmızı çizgim' diyor. Bu durum ne kadar devam edecek derseniz, 'sonsuza kadar değil' derim. Ama ne zaman sonuç alınacak ve ne kadar hasar verecek bilemiyorum..." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Obama'dan Wall Street'e: Korkun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement