Obama, Select Usa Yatırım Zirvesi'nde 60'dan Fazla Ülke Delegasyonuna Seslenecek - Son Dakika
Güncel

Obama, Select Usa Yatırım Zirvesi'nde 60'dan Fazla Ülke Delegasyonuna Seslenecek

Obama, Select Usa Yatırım Zirvesi\'nde 60\'dan Fazla Ülke Delegasyonuna Seslenecek

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, "Türkiye'nin Birleşik Devletler'e daha yüksek oranda yatırım yapması, Türkiye ile ülkemiz arasında daha fazla ticaret ve Türkiye'nin 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olma"...

31.10.2013 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, " Türkiye'nin Birleşik Devletler'e daha yüksek oranda yatırım yapması, Türkiye ile ülkemiz arasında daha fazla ticaret ve Türkiye'nin 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olma amacına yaklaşması anlamına gelmektedir" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 12 Türk firmasının Washington DC'de 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Select USA Yatırım Zirvesi'ne katılacağı belirtilerek, ilk kez gerçekleştirilecek bu etkinliğin Başkan Obama'yı, Birleşik Devletler'e doğrudan yatırımı teşvik etmek için yabancı ve yerli yatırımcıları yerel, resmi ve ekonomik kalkınma kuruluşları ile bir araya getireceği aktarıldı. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte Dışişleri, Hazine, Ticaret Bakanları ve ABD Ticaret Temsilcisinin de birer konuşma yapacağı ifade edilerek, Bloomberg, Caterpillar, Dow, Siemens, Walmart ve diğer şirketlerin üst düzey yetkililerinin de dünyanın en büyük ekonomisi olan Birleşik Devletler'e yatırım yapmanın faydalarının tartışılacağı kaydedildi.

Bilgi ve iletişim, tarım ve hizmet sektöründeki firmalardan oluşan heyetin Birleşik Devletler'deki yatırım olanakları hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağı ifade edildi. Heyetin 47 Amerikan eyaletinden gelen ekonomi geliştirme uzmanlarıyla tanışacağı aktarılarak, Birleşik Devletler'deki yatırım planlarını oluşturmanın ve geliştirme fırsatının elde edileceği aktarıldı. 2012'den itibaren Türkiye'nin Birleşik Devletler'de sahip olduğu tekstil, seramik ve inşaat sektörlerinin de dahil olduğu yatırım tutarının yaklaşık 1 milyar dolar civarında olduğu hatırlatıldı.

Büyükelçi Francis J. Ricciardone, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"İki ülkenin hükümetleri ve özel sektörü ikili ticaret ve yatırım bağlarını güçlendirmek için birlikte ve yakın çalışıyorlar. Son yıllarda iki ülke arasındaki ihracatın rekor seviyeye ulaştığını ve karşılıklı yatırıma bağlı yoğun ilginin arttığını görüyoruz. Türkiye'nin Birleşik Devletler'e daha yüksek oranda yatırım yapması, Türkiye ile ülkemiz arasında daha fazla ticaret ve Türkiye'nin 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olma amacına yaklaşması anlamına gelmektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Obama, Select Usa Yatırım Zirvesi'nde 60'dan Fazla Ülke Delegasyonuna Seslenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement