Obama ve Cameron Birlikte Basketbol Maçı İzledi - Son Dakika
Dünya

Obama ve Cameron Birlikte Basketbol Maçı İzledi

Obama ve Cameron Birlikte Basketbol Maçı İzledi

Basketbola tutkusuyla bilinen ABD Başkanı Barack Obama, ABD'yi ziyaret eden İngiltere Başbakanı David Cameron'u, Ohio eyaletinde Western Kentucky ile Mississippi Valley State takımları arasında oynanan Amerikan kolej basketbol ligi (NCAA) turnuva...

14.03.2012 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basketbola tutkusuyla bilinen ABD Başkanı Barack Obama, ABD'yi ziyaret eden İngiltere Başbakanı David Cameron'u, Ohio eyaletinde Western Kentucky ile Mississippi Valley State takımları arasında oynanan Amerikan kolej basketbol ligi (NCAA) turnuva maçına götürdü.

ABD başkanlık uçağı Air Force One ile Ohio'nun Dayton kentine giden iki lider, Dayton Üniversitesi arenasında son derece çekişmeli geçen ve Western Kentucky'nin 59-58 galip geldiği maçı saha kenarındaki koltuklardan izledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama ve Cameron'ın ülkenin en önemli spor etkinliklerinden biri olan turnuva için Dayton'a seyahatinin, iki transatlantik müttefik arasındaki "özel ilişkinin" altını çizme amacını taşıdığı belirtildi.

Maç sırasında Obama, taraftarlarla sohbet etti ve zaman zaman Cameron'a oyun hakkında bilgiler verdi. İkili maç esnasında sosisli sandviç yedi.

Cameron, ilk kez bir basketbol maçına gittiğini söylerken, Obama'nın, oyunu anlamasında kendisine yardımcı olduğunu kaydetti. Obama ise, bunun karşılığında Cameron'un da kendisine kriket oyununu öğreteceğini ifade etti.

Obama ve Cameron'ın birlikte maç izlemesi, Obama açısından, İngiltere Başbakanı ile arasındaki kişisel bağı güçlendirme fırsatı sunmasının yanında, iç siyaset açısından da bir anlam ifade ediyordu. Çünkü maçın yapıldığı Ohio eyaleti, bu yılki başkanlık seçimlerinde en çekişmeli geçmesi beklenen eyaletlerden biri olarak, Obama'nın yeniden başkan seçilme uğraşında kritik önem taşıyor. Obama'nın maç için bu eyalete gitmesi, ona Ohiolu basketbolseverlerle etkileşim kurması ve eyalette ilgiyi üzerine toplaması için uygun ortam sağladı.

Obama ve Cameron, bugün Beyaz Saray'da resmi görüşmeler yapacak.

- WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Obama ve Cameron Birlikte Basketbol Maçı İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement