Obama Yıldızların Desteğini Almaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Obama Yıldızların Desteğini Almaya Devam Ediyor

Obama Yıldızların Desteğini Almaya Devam Ediyor

ABD Başkanı Barack Obama'ya, eski başkanlarından Bill Clinton ile Hollywood, müzik ve spor dünyasından yıldızların güçlü desteği devam ediyor.

19.10.2012 01:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama'ya, eski başkanlarından Bill Clinton ile Hollywood, müzik ve spor dünyasından yıldızların güçlü desteği devam ediyor.

Amerikalı rock yıldızı Bruce Springsteen ve Clinton, seçimde en çekişmeli geçmesi beklenen ve yarışın kaderini belirlemede belki de en kritik rolü oynayacak Ohio eyaletinde, Obama'ya destek için düzenlenen etkinlikte birlikte sahneye çıktı.

Cleveland kenti yakınlarındaki bir spor salonunda yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Clinton, "Başkan Obama size destek çıktı, şimdi siz de ona destek çıkmalısınız" dedi.

Ülkede ekonominin geliştiğini, işsizlik oranının son bir yılda yüzde 9'dan yüzde 7,8'e düştüğünü belirten Clinton, "Henüz ekonomi tamir edilmiş değil ama burada sorulması gereken soru, hangi yolun bunu tamir edeceğidir" ifadesini kullandı.

Clinton, işsizlik oranının yüzde 7,8'e düşmesi sonrasında "çarpılmışa döndüğünü" söylediği Cumhuriyetçilerin, siyasi çıkarları uğruna bu oranı seçimlere kadar yüzde 8'in üstünde tutmak için gayret gösterdiklerini öne sürerek, "Ancak başaramadılar" dedi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney'nin ikinci münazaradaki performansını da alaya alan Clinton, Romney'yi "vergiler, kadınların iş yaşamında eşit ücret hakkı" gibi konularda kaçamak tavır sergilemek ve ılımlı seçmeni ikna etmek için kendisini bambaşka biri gibi göstermeye çalışmakla eleştirdi.

-Springsteen: "Obama bizim için en iyi seçim" -

Bu yılki seçim kampanyasında ilk kez Obama'ya destek için bir etkinliğe katılan 63 yaşındaki Springsteen de Obama'nın Amerikan halkının "yüzde 100'ü" için çalıştığını, Romney'nin ise zenginler ile sıradan vatandaşlar arasındaki uçurumu artıracağını savundu.

Etkinlikte bir konser veren Springsteen, kendisine ait internet sitesinde de Obama'ya destek veren bir mesaj yayımladı. Springsteen mesajında, Obama'nın Beyaz Saray'daki ilk 4 yılının, önceki başkan George W. Bush'dan kalma "ekonomik kaos" ve Cumhuriyetçilerin "olağanüstü yoğunluktaki muhalefeti" nedeniyle zor bir yoldan geçtiğine işaret etti.

"Bu ülkeyi daha adil ve daha eşitlikçi bir ülke haline getirmek için bir mücadele sürmekte ve bana göre, Başkan Obama bizim doğru yolda ilerlememizi sağlayacak en iyi seçim" diyen Springsteen, "kadın ve eşcinsel haklarına ilişkin görüşleri, Irak'taki savaşı sona erdirmesi ve Usame Bin Ladin'in izini bulması" gibi nedenlerle Obama'yı desteklediğini belirtti.

-Clinton ve Sprinsteen'den tura devam-

Clinton ve Springsteen'ın Obama'ya destek turları devam edecek.

Obama'ya, özellikle Demokrat Parti Ulusal Kurultayı'nda yaptığı, 1 saat süren etkili konuşmayla önemli bir destek sağlayan ve kritik eyaletlerde etkinliklere katılan Clinton, bugün yine Ohio'da bir başka etkinliğe de katılacak. Ünlü aktris Sarah Jessica Parker da bu hafta Obama için Ohio'da olacak.

Springsteen de Ohio'dan, seçimlerdeki kritik eyaletlerden bir diğeri olan Iowa'ya geçerek, ücretsiz bir konser verecek.

Başkan Obama, bu seçim kampanyası döneminde, yıldızlar ve kamuoyunca tanınmış isimlerden önemli oranda destek gördü.

Bu alanda rakibi Romney'ye ciddi fark atan Obama'nın kampanya ekibi, müzik, sinema ve spor dünyasından isimlerin katılımıyla bu yıl 6 binden fazla etkinlik ve 60'dan fazla konser düzenlendiğini belirtiyor. Obama'ya destek veren önemli yıldızlar arasında, " George Clooney, Natalie Portman, Jon Bon Jovi, Beyonce, Jay-Z, Jennifer Lopez, Stevie Wonder, Mariah Carey, Magic Johnson ve LeBron James" gibi birçok tanınmış isim bulunuyor.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Tarkan Demir - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama Yıldızların Desteğini Almaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement