"Obezite, Şeker Hastalığı ve Sağlıklı Beslenme" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"Obezite, Şeker Hastalığı ve Sağlıklı Beslenme" Konferansı

Güneysu'da, "Obezite, Şeker Hastalığı ve Sağlıklı Beslenme" konulu konferans düzenlendi.

15.03.2013 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneysu'da, "Obezite, Şeker Hastalığı ve Sağlıklı Beslenme" konulu konferans düzenlendi.

Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve Eğitim Gelişim Platformu tarafından yürütülen, "Ailem Mutlu, Türkiye'm Umutlu" projesi kapsamında organize edilen konferansa, Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fahrettin Tanır, Uzm. Dr. Neşe Hasanoğlu ve Uzm. Dr. Erdinç Yavuz konuşmacı olarak katıldı.

Tanır, fast food türü beslenmenin obezite hastalığının en büyük sebebi olduğunu belirterek, "Obezite, sigara kadar tehlike arz etmektedir. Sigaraya yönelik yapılan bilinçlendirme çalışmaları, obezite için de uygulanmalı" dedi.

Sağlıklı yaşam için sporun da önemli olduğunu vurgulayan Tanır, "Bireyin spor yapmaması şeker, kalp, kas hastalığı ve obezite gibi bir çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle sağlıklı beslenmenin yanı sıra spor da günlük yaşamın içine dahil edilmeli" diye konuştu.

Güneysu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen konferansı, İlçe Kaymakamı Gökmen Çiçek, Belediye Başkan Vekili Rıfat Özer ile vatandaşlar izledi.

Muhabir: Mustafa Nezif Karslı

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Obezite, Şeker Hastalığı ve Sağlıklı Beslenme' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement